După delungi căutări pe internet despre siropul de păpădie, cum și dacă este bun pentru bebeluși, am ajuns la concluzia că nu are ce rău să-i facă, dacă folosesc altfel de zahăr decât cel rafinat din comerț. Zahărul din nuca de cocos este o alternativă sănătoasă în bucătărie.
Ingrediente
- 250g floare de păpădie înflorită;
- 150g zahăr din nucă de cocos;
- 750 ml apă;
- 1 lămâie.
Cum preparăm siropul?
- Spălăm florile de păpădie în mai multe ape și le lăsăm la scurs într-o sită.
- Amestecăm zahărul cu apa și cu zeama de lămâie și le punem la fiert la foc potrivit până când lichidul scade la 65-70% din cantitatea inițială, iar la suprafață apar bule.
- Oprim focul, punem florile de păpădie și lăsăm așa pentru 2-3 ore.
- Strecurăm lichidul, storcând bine fiecare picătură rămasă în flori și îl punem la fiert din nou, de data aceasta până când lichidul se îngroașă și scade cam până la 40-50% din cantitatea inițială. Va trebui să obtineți un sirop gros, apropiat de conistența mierii cu o culoare foarte închisă.
Nota!
- Siropul iese puțin amărui datorită anumitor compuși care se găsesc în părțile verzi ale plantei, dacă îl doriți dulce puteți folosi doar florile (partea galbenă).
- Siropul va ieși foarte închis la culoare datorită zahărului de cocos.
- Folosiți florile imediat după ce le-ați cules, altfel se închid.
- Culegeți plantele din locuri nepopulate, nepoluate.
Principalele beneficii ale siropului de păpădie:
- reglează tensiunea arterială;
- previne apariția bolilor de inimă;
- ajută în detoxifierea ficatului;
- curăță “nămolul” de la fiere (vezica biliară);
- crește imunitatea;
- este un puternic energizant;
- scade inflamațiile din corp și ajută în tratarea ganglionilor inflamați;
- detoxifică organismul.