După delungi căutări pe internet despre siropul de păpădie, cum și dacă este bun pentru bebeluși, am ajuns la concluzia că nu are ce rău să-i facă, dacă folosesc altfel de zahăr decât cel rafinat din comerț. Zahărul din nuca de cocos este o alternativă sănătoasă în bucătărie.

Ingrediente

  • 250g floare de păpădie înflorită;
  • 150g zahăr din nucă de cocos;
  • 750 ml apă;
  • 1 lămâie.

Cum preparăm siropul?

  • Spălăm florile de păpădie în mai multe ape și le lăsăm la scurs într-o sită.
  • Amestecăm zahărul cu apa și cu zeama de lămâie și le punem la fiert la foc potrivit până când lichidul scade la 65-70% din cantitatea inițială, iar la suprafață apar bule.
  • Oprim focul, punem florile de păpădie și lăsăm așa pentru 2-3 ore.
  • Strecurăm lichidul, storcând bine fiecare picătură rămasă în flori și îl punem la fiert din nou, de data aceasta până când lichidul se îngroașă și scade cam până la 40-50% din cantitatea inițială. Va trebui să obtineți un sirop gros, apropiat de conistența mierii cu o culoare foarte închisă.

Nota!

  1. Siropul iese puțin amărui datorită anumitor compuși care se găsesc în părțile verzi ale plantei, dacă îl doriți dulce puteți folosi doar florile (partea galbenă).
  2. Siropul va ieși foarte închis la culoare datorită zahărului de cocos.
  3. Folosiți florile imediat după ce le-ați cules, altfel se închid.
  4. Culegeți plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

Principalele beneficii ale siropului de păpădie:

  • reglează tensiunea arterială;
  • previne apariția bolilor de inimă;
  • ajută în detoxifierea ficatului;
  • curăță “nămolul” de la fiere (vezica biliară);
  • crește imunitatea;
  • este un puternic energizant;
  • scade inflamațiile din corp și ajută în tratarea ganglionilor inflamați;
  • detoxifică organismul.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: