Daca ne dorim sa mancam mai sanatos si sa ne detoxifiem putin organismul cel mai simplu este sa marim consumul de fructe si legume. Salatele sunt o alternativa buna si ne pot ajuta in procesul de detoxifiere.

Iata cateva idei de salate inedite, dar savuroase!

SALATA DE IARNA

 Ingrediente:

  • 300g sunca de pui
  • 150g branza cu mucegai sau telemea de oi
  • frunze de salata verde
  • 200g cascaval
  • 1 ardei gras rosu mai mare
  • 1 portocala
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper zdrobit si macinat

Frunzele de salata se spala bine si se usuca si se aseaza intr-o salatiera. Sunca , branza, ardeiul si cascavalul se taie fasii si se amesteca separat. Jumatate de portocala se curata bine de coaja si de pielita alba si se taie felii . Separat se stoarce zeama de la cealalta jumatate de portocala si se amesteca cu uleiul , sare si piper dupa gust si se asezoneaza ingredientele deja amestecate.  Se aseaza totul deasupra frunzelor de salata , se pun feliile de portocala deasupra si se presara piper zdrobit deasupra.

SALATA DE HERING

Ingrediente:

  • 250g hering marinat
  • 3 cartofi fierti in coaja
  • 1 ceapa
  • 2 oua fierte tari
  • 1/2 grepfrut
  • 2 linguri maioneza
  • 1 praf de nucsoara macinata
  • sare si piper

Se curata de coaja cartofii fierti, se taie cubulete mici si se aseaza intr-o salatiera. Peste cartofi se aseaza pestele marinat taiat felii sau cuburi, ceapa taiata rondele subtiri si ouale fierte taiate felii sau cuburi. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga maioneza si se amesteca usor pentru a nu sfarama ingredientele. Se decoreaza cu felii de grepfrut taiate  subtiri , se presara nucsoara macinata si se serveste dupa ce sta la rece 30 de minute.

MIX TONIC

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • 1/2 varza
  • 1 legatura patrujel
  • 1 ardei gras
  • coaja rasa de lamaie verde

Dressing

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita de zaharsare si piper alb

Piepul de pui se taie cubulete sau felii si se rumeneste in tigaie cu putin ulei. Se spala si se taie legumele: morcovul si varza se dau  pe razatoare, prazul si ardeiul se taie rondele, patrunjelul de toaca marunt. Intr-un bol se amesteca bucatile de pui cu legumele tocate. Separat se prepara dressingul pentru salata: se amesteca uleiul de masline cu otetul si se adauga zaharul . Se condimenteaza cu sare si piper alb dupa gust si se toarna peste salata.

Delicios! Pofta buna!

 

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: