Sa fim fericiti!!! Ce trebuie sa facem pentru a fi ferici?

Distribuie

HealthLifeHacksSa fim fericiti!!! Ce trebuie sa facem pentru a fi ferici?

Let’s be happy already!

In 2004, parintele „psihologiei pozitive”, Martin Seigman, a formulat urmatoarele trei stiluri de viata care ne induc spre fericire:

  • In timpul tau liber, fa-ti anumite conditii incat sa iti umpli viata cu cat mai multe emotii placute sa te poti obisnui cu ele;
  • Incearca sa duci o viata fara griji si angajamete, gasind fericirea in munca, parinti, in tot ce te inconjoara si iti da prilejul relaxarii bine meritate.
  • Pentru a-ti umple timpul si viata, straduieste-te sa iti gasesti punctele forte si foloseste-le pentru a incepe sa traiesti momente mai mari decat tine.

Obiceiuri fericite, ce fac oameni fericiti!!!

Stau in preajma persoanelor fericite

Bucuria este contagioasa. Cercetatorii de la Framingham Heart Study au studiat fenomenul viral al fericirii mai bine de 20 de ani. Au ajuns la concluzia ca fiind incojurat de persoane fericite, acestia incet incet ajung sa ajute inconstient o alta persoana sa gaseasca fericirea. Pare un motiv bun pentru a face o mica diferenta de recunoastere a prietenilor noi si veseli fata de prietenii vechi si mohorati!

Zambesc foarte mult

Chiar daca nu te simti in stare, incearca sa fii pozitiv, incearca sa te gandesti la ceva frumos si nu uita sa zambesti cand te gandesti la acel ceva. Este de mare ajutor sa zambesti. Este important sa stii ca, daca doar pretinzi a fi vesel si pozitiv, zambetul fara a te simtii fericit iti va face mai mult rau!

Dezvolta abilitati proprii de a se vindeca

Psihologii spun ca abilitatea noastra de a ne vindeca sau recupera in urma vestilor proaste este cel mai bun antidot impotriva depresiei. Persoanele fericite vor stii din instinct cum sa treaca peste socurile mari. In esenta, bucuria este o adevarata arma impotriva lucrurilor ”urate” inevitabile cu care ne confruntam de-a lungul vietii. Cum spune un proverb chinezesc: „Cazi de 7 ori, ridicate de 8”.

Chiar incearca sa fie fericiti

Chiar este este atat de simplu pe cat pare? Da! Doar incercand sa fii fericit, iti imbunatatesti foarte mult starea emotionala.
Frumusete si fericire

Dau atentie fiecarei „mici” reusite

Este foarte important sa iti sarbatoresti fiecare reusita chit ca este insemnificanta sau castigata prin truda grea. Oricum, persoanele fericite nu vor rata niciodata ocazia de a-si sarbatorii orice victorie cat de mica si bunele evolutii pentru sine. Luand o mica pauza pentru a-ti nota toate aceste lucruri mici dar pozitive iti va da un feedback emotional care te va ajuta sa ramai vesel o zi intreaga.

Apreciaza fiecare placere simpla a vietii

O inghetata pe o banca in parc, scarpinatul unui caine dupa urechi, privind cu bucurie un curcubeu. Oamenii fericiti stiu sa aprecieze aceste valori nesemnificative, care vin spre noi neanuntate si nu costa absolut nimic pe nimeni.  Aceasta abilitatea de a gasi bucuria in micile lucruri, de a ne simti multumiti pentru ceea ce avem, este in directa conectare cu bucuria si individualitatea noastra.

Mare parte a timpului, daruiesc!

Nu conteaza cat de ocupati sunt cu rutina zilnica, persoanele care gandesc pozitiv, in marea parte a timpului nu uita de bunele nevoi ale celorlalti. Si, destul de interesant, aceste bune intentii au tendinta de a se intoarce inapoi celui care le transmite. Facand ceva frumos si bun, sau ajutand pe ceilalti, ne imbogatim propria viata. Simplele acte de caritate sau de bunavointa, au un efect pozitiv asupra psihicului uman. Si ne mai ajuta in a combate depresia. Comportamentul caritabil, elibereaza dopamina care ne da o senzatie de extaz si euforie.

Isi permit sa piarda notiunea timplului.

Ori de cate ori suntem scufundati in ceva foarte complex, inspirational si cu sens, experimentam o stare unica ca un flux.  Oamenii fericiti sunt subconstient in cautarea activitatilor care le permit sa isi testeze abilitatile si motivatia lor în vederea realizarii unor noi provocari si obiective bine definite. Intra in acel flux fiind siguri ca vor avea succes.
Frumusete si fericire

Prefera conversatii constructive decat trancaneala superficiala

Nu este nimic in neregula sa arunci la intamplare cateva vorbe nesemnificatice in acompanierea prietenilor tai, dar numai conversatiile substantiale te ajuta sa ii dai sens vietii. Sa zicem simplu: O conversatie propice este mai ”castigatoare” decat cele ”blah-blah-blah”. Una dintre cele mai miscatoare fraze ale persoanelor nefericite este cam asa ”as fi vrut sa fi fost mai rezervat cu privire la a discuta emotiile mele”. O dovada miscatoare a timpului, este ca petrecem prea mult timp pe chat, si nu ne exprimam cu adevarat lucrurile importante ce ne umple vietile pana la refuz.

Isi cheltuiesc banii si pe „altii”

Banii pot cumpara fericirea. Dar numai daca incerci sa o cumperi si pentru altii, nu te ajuta sa o tii doar pentru tine.
A darui este mai bine decat a primi.

Stiu cum sa asculte

Cand esti un bun ascultator, te deschizi noilor cunostinte. Cand vorbesti, iti inchizi mintea. Demonstrand abilitatea ta de a asculta, iti arati doua calitati: increderea de sine si respectul fata de cel care vorbeste. Aceasta, inevitabil va face ca  ceilalti sa te aprecieze, si te va face sa te simti mai fericit.
Abilitatea de a asculta este o „apreciere” si un intaritor al relatiilor.

Mentin legaturile

Cand vine vorba de comunicare, trimiterea unui mesaj, un telefon, sau o postare online este cea mai simpla si mai rapida modalitate. Dar, nimic nu se compara cu traversarea intregului oras, sau a altei tari, pentru a vizita un simplu prieten. Toti simtim nevoia de a fi conectati cu alte persoane. Pentru a comunica cu cele mai dragi si mai apropiate persoane, nu inseamna a socializa pe tot felul de retele.
Nu poti imbratisa pe nimeni prin facebook.
Este de mult demostrat ca pentru oameni, a imbratisa si a fi imbratisat este in topul listei al lucrurilor care ne dau sens si ne ridica moralitatea, fericirea si comfortul.

Vad ceea ce este bun in absolut orice

Optimismul este un beneficiu pentru sanatatea noastra: mai putin stres inseamna mai putine probleme ale inimii si o toleranta mai mare a durerii. Alegand sa vedem tot ce este bun in orice lucru care ni se intampla, automat alegem sanatatea si fericirea.
Frumusete si fericire

Apreciaza muzica buna

In muzica exista „putere”, si este atat de tare aceasta legatura incat concureaza cu puterea relaxarii unui masaj. Alegerea muzicii bune este un factor important- muzica buna sau mai putin buna ne afecteaza perceptia asupra lumii.
Incearca sa asculti muzica care te face fericit!

Stiu sa se delogheze

Tehnologia uimitoare, noile update-uri constante, sirul interminabil de informatii- niciuna dintre acestea nu se vor pierde daca te gandesti sa iti abandonezi temporar computerul, tableta sau smartphone-ul!
Detoxifierea digitala iti ajuta creierul sa se „detoxifieze”, sa se incarce si sa se relaxeze.

Fac plimbari

Natura are un suflet mare. Chiar si 20 de minute in aerul proaspat al naturii, poate face bine sanatatii tale. Ori de cate ori ne simtim fara vlaga, ne mai turnam o ceasca de cafea…
Am face mult mai bine daca am iesi la o plimbare si am lasa-o pe mama natura sa ne incarce bateriile.

Lenevesc in pat

Trezindu-te pe partea gresita a patului nu este doar un fel de expresie. Dormitul corect este crucial pentru starea noastra spirituala si de sanatate de peste zi. Medicii ne avertizeaza depsre saritul rapid din pat, si graba in a incepe lucrurile zilnice. Este mai bine sa motai, sa te trezesti treptat si sa te intinzi printre lenjerie. Si asigura-te ca ai dormit  peste noapte cat este necesar!
Frumusete si fericire

Rad mult

„Ai auzit de o mie de ori ca rasul este cel mai bun medicament”.
Rasul produce hormoni la nivelul creierului si acest lucru ne face sa ne simtim mai fericiti si ne reduce sensibilitatea la durere si stres. Este in regula sa razi profund, se crede ca creierul raspunde frecvent la rasul puternic in acelasi fel in care corpul nostru face exercitii regulate.

In general, pasesc cu incredere

„Nu este o metafora.”
Oamenii fericiti pasesc cu incredere, cu o maniera nonchalanta, facand pasi mari. Adoptand astfel de mers, tragem un semn de alarma creierului nostru. Poate suna paradoxal, dar plimbarile libere, cu incredere, arata cat de fericit esti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole