Trucuri de rutină zilnică pentru o viață mai sănătoasă

Distribuie

HealthLifeHacksTrucuri de rutină zilnică pentru o viață mai sănătoasă

Mari sau mici, sănătoase sau nesănătoase, obiceiurile noastre se combină pentru a forma rutine care se desfășoară în fiecare zi pentru noi. În mare parte, acest lucru se face fără ca noi să ne gândim. De aceea, chiar dacă înțelegem importanța de a avea obiceiuri bune, uneori este greu să ne ținem de o rutină zilnică sănătoasă.

Astăzi, veți afla mai multe despre motivul pentru care stabilirea unei rutine poate fi o provocare. Înțelegând cauzele profunde ale comportamentelor tale, vei învăța cum să faci schimbări și să te ții de ele. Veți descoperi, de asemenea, câteva rutine zilnice pozitive care vă pot duce la o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Găsirea și adoptarea rutinei zilnice potrivite vă va reenergiza și vă va ajuta să recuperați timpul pierdut. Mintea și corpul tău îți vor mulțumi pentru scăderea anxietății și pentru grija suplimentară pe care le-ai acordat-o. În cinstea unei persoane mai sănătoase, mai calme și mai performante.

Cuprins

Cum îți schimbă rutina zilnică viața

Rutina ta zilnică este formată din toate obiceiurile tale. Aceste acțiuni vă structurează ziua și fac diferența între a funcționa la eficiență maximă și a vă strădui să treceți printr-o zi prost planificată.

Puteți avea rutine energizante, care vă economisesc timpul sau puteți adopta rutine epuizante, ineficiente. Alegerea depinde de dumneavoastră. Nu vă simțiți prost știind că unele obiceiuri nesănătoase s-au strecurat în ziua dumneavoastră. Important este să le recunoașteți, astfel încât să puteți face o schimbare.

O rutină zilnică excelentă vă pregătește pentru succes. Dacă faceți doar o singură schimbare care vă economisește 10 minute zilnic, puteți recupera 60 de ore din timpul dumneavoastră prețios în fiecare an.

Trucuri zilnice pentru o viață sănătoasă

Este nevoie de timp pentru a deveni cea mai bună versiune a ta, dar noi te vom ajuta să faci acest lucru mai ușor, oferindu-ți câteva exemple de rutină zilnică sănătoasă pe care să le urmezi direct.

Rutină zilnică pentru o sănătate bună și mai multă energie

Începe ziua cu un pahar de apă cu lămâie

Pur și simplu adăugați sucul unei jumătăți de lămâie în pahar și beți-l pentru a vă bucura de un început de zi răcoritor.

Sucul de lămâie reduce nivelul de aciditate din organism, ceea ce, la rândul său, vă protejează împotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi infecțiile fungice și osteoporoza.

Limonada in borcan

Fă exerciții dimineața

Antrenamentul de dimineață devreme îmbunătățește nivelul de energie și circulația și încurajează buna funcționare limfatică. Doar 20 sau 30 de minute în fiecare zi pot face diferența! Amestecați cardio și greutăți pe parcursul săptămânii pentru tonifiere generală și sănătate generală.

Urcarea pe cântar în fiecare dimineață este, de asemenea, o modalitate eficientă de a vă monitoriza greutatea. Nu așteptați săptămâni întregi fără să vă cântăriți, deoarece acest lucru vă permite să rămâneți în negare cu privire la orice creștere în greutate.

Mănâncă un mic dejun sănătos

Când luați micul dejun, alimentați-vă cu un amestec sănătos de proteine, carbohidrați cu eliberare lentă, vitamine și minerale. Printre opțiunile rezonabile se numără iaurtul cu nuci și fructe de pădure, o omletă de legume și batoane de granola cu conținut scăzut de zahăr cu o bucată de fruct.

Hidratează-te

Știați că o ușoară deshidratare poate duce la scăderea stării de spirit și la scăderea concentrării? Păstrați la îndemână apă sau alte băuturi cu conținut scăzut de zahăr pentru a le bea pe parcursul zilei.

Ia un prânz sănătos

Chiar și cei mai ocupați dintre noi pot lua un prânz sănătos ca parte a rutinei zilnice.

Evitați prea multă grăsime la prânz, deoarece aceasta favorizează letargia de după-amiază, ceea ce nu vă va ajuta să treceți peste o zi plină!

Mancare sanatoasa

Fă câteva întinderi la mijlocul după-amiezii

Cei mai mulți dintre noi au o „cădere” la mijlocul după-amiezii, undeva între orele 14 și 16, dar vă puteți menține în formă pe parcursul zilei alegând un prânz sănătos și făcând câteva exerciții ușoare de întindere sau puțină mișcare după-amiaza.

Cina

Cu multe aplicații de planificare a meselor, nu a fost niciodată mai ușor să pregătești o cină rapidă, dar sănătoasă, pe masă! Fiți realist și alegeți ceva care nu necesită mult timp sau efort pentru a fi pregătit. În caz contrar, s-ar putea să recurgeți la mâncare la pachet.

Legumele verzi sunt întotdeauna o alegere excelentă, deoarece sunt pline de antioxidanți și au un efect alcalinizant. Alegeți proteine de origine vegetală, cum ar fi tofu sau seitan sau, dacă preferați proteinele de origine animală, alegeți mai degrabă pește și miel decât carne de vită sau de pui pentru a minimiza nivelul de aciditate din organism.

Evitați cofeina la sfârșitul după-amiezii și seara, deoarece vă va împiedica să dormiți profund noaptea.

Ia-ți timp pentru a te relaxa

Este normal să te simți stresat din când în când, dar nivelurile ridicate de stres te fac vulnerabil la o serie de afecțiuni și probleme de sănătate, inclusiv depresie și tensiune arterială ridicată.

Găsiți o activitate sănătoasă care vă relaxează și apoi rezervați-vă un timp în fiecare zi pentru a o face ca parte din rutina zilnică. Aceasta ar putea fi ținerea unui jurnal, citirea unei cărți inspirate, petrecerea timpului cu un animal de companie, meditația sau pur și simplu să vă luați câteva minute pentru a vă aminti de tot ceea ce merge bine în viața dumneavoastră.

Femeie citing o carte

Ia un supliment de vitamina C înainte de culcare

Înainte de a vă culca, luați o jumătate de linguriță de pulbere de vitamina C tamponată într-un pahar de apă.

Acesta este un mijloc rapid și eficient de a reduce aciditatea din organism. De asemenea, vă va asigura că mergeți la culcare bine hidratată, ceea ce vă va ajuta să vă treziți atunci când sună ceasul deșteptător.

Mergi la culcare la o oră rezonabilă

Pare evident, dar dacă vrei să te simți cel mai bine, trebuie să dormi suficient. Majoritatea experților recomandă să dormim între 6 și 10 ore pe noapte.

Închideți telefonul și calculatorul cu cel puțin o oră înainte de culcare și evitați exercițiile fizice viguroase seara târziu. Aceste măsuri vă vor ajuta să vă liniștiți atunci când este timpul pentru somn.

Rutină zilnică pentru o viață organizată

Fă-ți patul

Pregătiți-vă pentru ziua de azi făcându-vă patul. Este o treabă rapidă care vă va pune într-o stare de spirit productivă și organizată.

Pregătește-ți echipamentul și hainele cu o seară înainte

Dacă vă place să faceți exerciții fizice, dimineața este cel mai bun moment pentru a le face! Te va lăsa plin de energie și îți va da un sentiment de împlinire înainte de a ieși din casă. Fie că vă place să vă plimbați, să urmați un curs de gimnastică sau să faceți yoga în dormitor, asigurați-vă că aveți toate echipamentele și hainele de care aveți nevoie, așezate și pregătite cu o seară înainte.

Pregatire imbracaminte

Șterge suprafețele mari

După dușul de dimineață, pulverizați și ștergeți cele mai mari suprafețe din baie. Este mult mai ușor și mai distractiv să faceți mini-curățenii pe parcursul săptămânii decât să așteptați până în weekend!

Pune totul înapoi unde l-ai găsit

După ce v-ați pregătit micul dejun, puneți totul la loc exact unde l-ați găsit, pentru că astfel totul va fi mai ușor în dimineața următoare. Dacă observați că vă lipsește un produs alimentar, adăugați-l pe o listă pe care o puteți lua cu dumneavoastră data viitoare când treceți pe la magazinul alimentar.

Fă o listă de articole esențiale

Înainte de a pleca de acasă, faceți o listă cu obiectele esențiale, cum ar fi portofelul, legitimația de angajat, sticla de apă și așa mai departe. Păstrați o listă cu aceste articole lângă ușa de la intrare, astfel încât să vă puteți verifica rapid poșeta sau geanta înainte de a ieși pe ușă, ca parte a rutinei zilnice.

Prioritizează-ți sarcinile

Faceți o listă de sarcini și decideți dacă sunt importante, urgente, ambele sau niciuna dintre ele. Începeți cu sarcinile urgente și importante, treceți la sarcinile importante și neurgente, apoi abordați lucrările neimportante, dar urgente.

Scrierea unei liste de sarcini vă poate da întotdeauna un sentiment de control.

Prioritizează-ți e-mailurile

Înainte de a vă începe ziua, petreceți 10 minute pentru a vă stabili ordinea de prioritate a e-mailurilor. Obișnuiți-vă să decideți care dintre ele necesită atenția dumneavoastră urgentă, care sunt importante, care sunt ambele și care nu sunt niciuna dintre ele.

Verificați e-mailurile la câteva ore, mai degrabă decât la fiecare câteva minute, deoarece întreruperile frecvente vă vor afecta concentrarea și productivitatea.

Păstrează-ți finanțele pe drumul cel bun

Acordați-vă câteva minute pentru a vă menține finanțele pe drumul cel bun în fiecare zi, ca parte a rutinei zilnice. Verificați-vă soldul bancar și asigurați-vă că vă respectați bugetul.

Planifică-ți cina

Trebuie să iei ceva de la magazinul alimentar în drum spre casă? Trebuie să căutați o rețetă? Acest lucru durează doar câteva minute, dar un pic de planificare poate economisi mult timp mai târziu.

Curăță-ți biroul la sfârșitul zilei

Luați-vă cinci minute pentru a vă curăța biroul de lucru înainte de a pleca în pauză. Vă va ajuta să vă simțiți mai organizat când vă întoarceți.

Birou curat si aranjat

Revizuiește lista de sarcini

Dacă nu progresezi atât de mult pe cât ai sperat, este timpul să o rescrii!

Spală vasele imediat după cină

În caz contrar, ați putea fi tentați să stați în fața televizorului și să vă distrageți atenția.

Fă un „Brain Dump”

Este util să faceți un „Brain Dump” dacă aveți tendința de a sta treaz îngrijorat de ceea ce trebuie să faceți a doua zi. Odată ce le-ați notat, puteți adormi știind că vă puteți referi la listă atunci când vă treziți.

Rutină zilnică pentru o muncă mai productivă

Planifică cu o seară înainte

Unii dintre cei mai influenți și mai productivi oameni își încep rutina zilnică cu o seară înainte.

Gândiți-vă la aceasta ca la etapa de planificare. În acest moment, s-ar putea să vi se pară util să vă planificați ziua în blocuri de timp, cu o activitate specifică planificată pentru fiecare. Acest lucru este cunoscut în mod obișnuit sub numele de metoda blocării timpului, care vă asigură că nu ajungeți să faceți mai multe lucruri în același timp, ceea ce poate avea un impact negativ asupra productivității dvs.

Femeie ganditoare

Trezește-te la aceeași oră în fiecare zi

Acest lucru poate părea contraintuitiv; adesea se crede că cei mai productivi oameni sunt cei care se pot trezi în zori și pot continua până seara. Dar ziua de lucru de la 9 la 5 s-ar putea să nu se potrivească neapărat tuturor.

Nu sugerez ca oamenii să muncească mai puțin, dar cineva care lucrează de la 10 la 6 muncește la fel de mult ca cineva care lucrează de la 9 la 5, iar acea oră în plus în pat poate însemna că este mai proaspăt și mai pregătit să lucreze.

Dacă aveți o oarecare flexibilitate, luați în considerare ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Mănâncă un mic dejun sănătos

După ce v-ați trezit, este esențial să mâncați bine ca parte a rutinei zilnice. Ar fi de ajutor dacă ați mânca ceva care să vă dea un impuls bun de energie, menținându-vă în același timp sătul. O idee bună este fulgii de ovăz cu un smoothie sau un suc de fructe sănătos.

Creează un spațiu de lucru fără distrageri

În urmă cu câțiva ani, un studiu realizat la Universitatea Princeton a concluzionat că, dacă în câmpul vizual există mai multe forme de stimuli vizuali, creierul își va concentra atenția asupra fiecărei piese în parte.

Cu alte cuvinte, dacă biroul tău este dezordonat, capacitatea ta de a te concentra asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit scade.

Simpla curățare a biroului de distrageri poate avea un impact considerabil asupra concentrării și productivității tale.

Nu-ți verifica e-mailurile mai întâi

Dimineața este un moment excelent pentru a face o muncă productivă care necesită concentrare, creativitate și strategie. Eliberarea căsuței de e-mail vă dă un fals sentiment de realizare și irosește oportunitatea de a vă angaja creierul în sarcini mai proactive. Deși este posibil să fi citit o mulțime de e-mailuri, nu ați făcut nimic semnificativ.

În schimb, concentrați-vă pe obiectivele dvs. și faceți ceea ce contează cu adevărat.

Înfruntă mai întâi lucrul cel mai rău

Începeți rutina zilnică la locul de muncă abordând mai întâi sarcina cea mai dificilă sau cea mai presantă, sarcina care cel mai probabil vă va încuraja să amânați. Aceasta este filozofia expusă de Brian Tracy în cartea sa Eat That Frog.

Beneficiul acestui lucru este simplu. Chiar dacă nu realizați mare lucru în acea zi, puteți fi fericit știind că ați făcut ceva important. De asemenea, făcând mai întâi lucrul cel mai provocator, tot restul va fi mai ușor.

Odihnește-te sau meditează

Atunci când vă stabiliți o rutină, poate fi ușor să uitați cea mai importantă activitate: odihna. Oamenii nu sunt făcuți pentru a lucra toată ziua, în fiecare zi, fără pauză. Dacă nu luați în considerare acest lucru în rutina dumneavoastră, există pericolul să vă pierdeți complet energia și entuziasmul și să vă epuizați, omorându-vă astfel productivitatea cu totul.

Acest lucru poate fi atenuat dacă vă asigurați că vă odihniți. O modalitate de a face acest lucru este prin alegerea unui moment rezonabil pentru a vă opri din lucru. Un alt mod este să trageți un pui de somn rapid sau să încercați meditația.

Barbat meditand

Spune „nu” solicitărilor nerezonabile

Acesta ar putea fi cel mai greu lucru de pe această listă, dar poate fi unul dintre cele mai eficiente. Adăugarea de sarcini și de locuri de muncă suplimentare în ziua dumneavoastră poate dezechilibra imediat rutina dumneavoastră și va avea un impact negativ asupra productivității zilei.

Ca atare, a refuza și a spune nu sarcinilor suplimentare (care sunt nejustificat de urgente sau neimportante) poate fi cheia pentru a rămâne productiv. La urma urmei, să faci un singur lucru foarte bine este mai important decât să faci mai multe lucruri prost.

Optimizează-ți activitatea

Cea mai bună odihnă este schimbarea locului de muncă. Împărțiți-vă ziua de lucru în perioade interschimbate de 45 și 15 minute și treceți de la o sarcină la alta. Încercați să vă asigurați că sarcinile sunt complet diferite una de alta. Vi se pare o pierdere de timp? Încercați și vedeți cum se schimbă randamentul dumneavoastră.

Minimizarea timpului pierdut cu rutina

Există milioane de sfaturi despre cum să reduci timpul petrecut cu activități banale, cum ar fi gătitul și curățenia în casă, dar un singur lucru funcționează surprinzător de bine: Stabiliți cantitatea de timp pe care sunteți dispus să o petreceți cu ele în fiecare săptămână și în fiecare zi și nu o depășiți niciodată.

Veți fi surprins să vedeți cât de ingenios deveniți în fața unui termen limită autoimpus.

Folosește instrumente care te vor ajuta să te concentrezi

În era internetului, distragerile sunt poate un dușman al productivității mai mare decât în orice altă perioadă istorică anterioară. Dar, pentru a le combate, s-ar putea să vă puteți folosi chiar de locul de unde provin acestea.

Internetul abundă de instrumente online care vă ajută să vă concentrați asupra sarcinii de lucru. Unele blochează site-urile care vă distrag atenția în timp ce lucrați, altele vă ajută să urmăriți cât timp pierdeți, iar altele vă izolează de rețelele sociale.

Planificare

Rutină zilnică pentru o relație mai puternică

Sărută-ți partenerul când pleci

Cât de des te grăbești să ieși pe ușă cu un pupic rapid pe obraz și un „ne vedem mai târziu!”. Poate că ați ajuns în stadiul în care nici măcar nu mai faceți asta. Este important să vă faceți timp să vă luați rămas bun.

Creează-ți între 3 și 5 minute în rutina de dimineață pentru a fi alături de partenerul tău și pentru a-ți lua rămas bun așa cum se cuvine. Sărutați-vă în mod semnificativ și trăiți momentul. Este important să nu treceți cu vederea aceste gesturi mici.

Creați mici ritualuri zilnice

Crearea unor mici acțiuni care au un sens pentru amândoi poate crea un sentiment de conexiune, care poate continua pe tot parcursul zilei când sunteți despărțiți.

Lăsați mici bilețele sub ceașca de cafea a partenerului dvs. Scrieți un mesaj pe oglinda aburită pentru ca partenerul dvs. să îl descopere. Trimiteți prin SMS o glumă a zilei în pauza de masă.

Aceste ritualuri aduc un sentiment de așteptare pozitivă și de legătură, ceva ce doar voi doi împărtășiți împreună. Fără acestea, relațiile pot deveni învechite.

Programează o seară de întâlnire

Aceasta este o parte deosebit de importantă a rutinei zilnice atunci când aveți copii. Atunci când copiii și responsabilitățile suplimentare vă controlează viețile, relația voastră poate fi trecută cu vederea. Acesta este momentul în care lucrurile se pot rupe, iar intimitatea se pierde, indiferent cât de mult vă iubiți.

Programați regulat seri de întâlnire în care să vă eliberați de responsabilități și să vă conectați unul cu celălalt. Folosiți acest timp pentru a verifica cum vă simțiți amândoi și, cel mai important, pentru a vă distra. Continuați să vă reconectați cu motivele pentru care v-ați îndrăgostit în primul rând.

Seara de intalnire

Creați o rutină de conexiune înainte de culcare

Când ușile sunt închise și te-ai băgat în sfârșit în pat, este ușor să vrei să adormi, dar ora de culcare este un moment minunat pentru a te conecta cu partenerul tău atât fizic, cât și emoțional.

Încercați să mergeți la culcare la aceeași oră și folosiți-o ca timp de cuplu. Discuția la pernă este un moment excelent pentru a vă lega. În timp ce sunteți într-o stare de relaxare, vorbiți despre zilele petrecute la serviciu, despre orice preocupări sau chiar despre planurile de viitor.

Comunicarea și discuțiile sunt cel mai bun obicei pe care îl puteți avea ca și cuplu. Asigură-te doar că vă faceți timp să vă ascultați cu adevărat unul pe celălalt cu respect și cu o minte deschisă, încheind întotdeauna noaptea într-o notă pozitivă.

Cum să vă respectați rutina

Atunci când faci ceva și nu ți se întâmplă nimic rău imediat, subconștientul tău presupune că este sigur să continui să faci acea activitate. Depășirea unei rutine zilnice deficitare, care îți pare confortabilă, necesită o voință impresionantă.

Atingerea unei gustări sau derularea pe rețelele de socializare poate sabota planurile sănătoase prin inundarea creierului cu dopamină, un neurotransmițător care te face să te simți bine. Acea eliberare de dopamină te determină să vrei să continui acțiunea, indiferent dacă este sau nu bună pentru tine.

S-ar putea să fie destul de multe lucruri care trebuie schimbate în viața ta. Schimbarea prea multor obiceiuri deodată poate fi dificilă și descurajantă.

În plus, nu avem decât o anumită lățime de bandă mentală pe care să o dedicăm luării de decizii. Atunci când se instalează oboseala decizională, este probabil să revenim la ceea ce este cel mai ușor, chiar dacă știm că este nesănătos.

A mușca mai mult decât poți mesteca este o modalitate sigură de a eșua. În schimb, alegeți o singură rutină și lucrați la aceasta. Sau, mai bine, alegeți un singur obicei și respectați-l mai întâi pe acela.

Îmbunătățirea rutinei zilnice este un angajament. Dacă începeți cu puțin și sunteți realist, puteți dezvolta ritualuri sănătoase și rutine eficiente care vă ajută să profitați la maximum de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole