Romane politiste. Mistere. Crime. 8 Carti pentru iubitorii de lectura, iubitorii de suspans.

Distribuie

Free TimeBooksRomane politiste. Mistere. Crime. 8 Carti pentru iubitorii de lectura, iubitorii de...

CU SÂNGE RECE – DE TRUMAN CAPOTE

CU SÂNGE RECE - DE TRUMAN CAPOTE

În 1959, în Holcomb, Kansas, patru membri ai unei familii de vază, Clutter, erau ucişi cu sălbăticie, cu focuri de armă trase în plină figură de foarte aproape. Criminalii erau Dick Hickock şi Perry Smith, care iniţial au scăpat, întrucât nu aveau vreo legătură cu familia, astfel încât nu s-a putut stabili un motiv. Apariţia cazului în presa mare i-a atras atenţia lui Capote, care şi-a început propria investigaţie, ajutat de autoarea romanului devenit clasic „Cum să ucizi o pasăre cântătoare”, Harper Lee, care l-a ajutat să străpungă zidul tăcerii ce înconjura această comunitate din inima Americii profunde. Aşadar, doi scriitori geniali porneau într-o investigaţie jurnalistică ce s-a transformat într-o carte mare şi a contribuit masiv la prinderea, arestarea şi trimiterea în judecată a făptaşilor. Şase ani mai târziu, după eforturi colosale, aceştia erau trimişi în penitenciar. Ulterior au fost spânzuraţi.

„Nimeni nu va şti vreodată cum m-a afectat Cu sânge rece. M-a ros până în măduva oaselor. Aproape m-a ucis. De fapt, într-un fel, chiar m-a ucis.“ Truman Capote

FATA DISPARURA – DE GILLIAN FLYNN

FATA DISPARURA - DE GILLIAN FLYNN

Cine esti?
Cum am ajuns aici?
Sunt intrebari care il framanta pe Nick in ziua cand sarbatoreste cinci ani de casnicie. Si tocmai acum, sotia sa dispare pe neasteptate. Primul suspect este Nick. Desi isi sustine nevinovatia, dovezile impotriva lui nu inceteaza sa apara. Sub presiunea mass-mediei, face parada de cinism si de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de politie, dezvaluie ca mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigas?
Adevarul iti da fiori: este mai intunecat decat ti-ai fi imaginat.

FATA CU DRAGON TATUAT – DE DAVID FINCHER

FATA CU DRAGON TATUAT - DE DAVID FINCHER

Subiectul principal al filmului este găsirea Harietei Vanger, rudă de sânge cu marele clan Vanger, care a dispărut în urmă cu 40 de ani. Simţindu-şi sfârşitul aproape, responsabilitatea dispariţiei fetei căzând pe umerii săi, unchiul Harietei îl angajează pe jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) să o găsească. Mikael tocmai îşi dăduse demisia de la publicaţia pentru care lucra, după ce pierduse un proces-capcană împotriva unei mari corporaţii şi se află în perioada de graţie înainte de începerea sentinţei. Drumurile sale se intersectează cu ale hackeriţei Lisbeth Salander (Rooney Mara), o fată ciudată care putea afla orice informaţie cu un singur click. Împreună descoperă că dispariţia Harietei este legată de o serie de crime oribile. Dând la o parte negura care s-a aşternut de patru decenii peste caz, cei doi îşi riscă propriile vieţi.

CRIMA DIN ORIENT EXPRESS – DE AGATHA CRISTIE

CRIMA DIN ORIENT EXPRESS - DE AGATHA CRISTIE

Un afacerist american gasit mort intr-un compartiment inchis pe dinauntru din luxosul Orient Express, douasprezece lovituri de cutit si doisprezece calatori, toti suspecti. De data aceasta insa, victima a carei moarte o investigheaza Hercule Poirot nu mai este deloc nevinovata. Pe parcursul anchetei sale, detectivul belgian va descoperi ce consecinte tragice a avut un celebru caz de rapire si ucidere a unui copil asupra familiei acestuia si a altor apropiati. Iar in cele din urma, va trebui sa raspunda la o intrebare cu care nu s-a mai confruntat: Poate fi crima justificabila?

Cel mai fascinant si mai celebru caz al lui Hercule Poirot.

TOATE FLORILE PARISULUI – DE SARAH JIO

TOATE FLORILE PARISULUI - DE SARAH JIO

Destinul a două femei este conectat peste timp de orașul Paris, de un teanc de scrisori misterioase și de secrete șocante, care acoperă perioada de la al Doilea Război Mondial până în ziua de astăzi.

Caroline se trezește într-un spital din Paris, dar nu-și aduce aminte nimic despre viața ei. Află însă că, în ultimii ani, a dus o viață tristă și retrasă într-un apartament uriaș de pe rue Cler. Prietenia cu bucătarul-șef al unui restaurant din vecinătate îi abate atenția de la trecutul învăluit în ceață și, la un moment dat, descoperă un mister care datează de câteva zeci de ani.

În Parisul aflat sub ocupație nazistă, o tânără văduvă pe nume Céline încearcă să-și construiască o viață nouă alături de fiica și tatăl ei, proprietarul unei florării. Dar un ofițer neamț lipsit de scrupule îi descoperă sângele evreiesc și Céline este obligată să joace un joc deosebit de periculos ca să poată salva persoana pe care o iubește cel mai mult pe lume: fiica ei.

SLABICIUNEA OFELIEI – DE JOHN LESCROART

SLABICIUNEA OFELIEI - DE JOHN LESCROART

O tanara foarte frumoasa, o crima, implicatii politice, un traficant de carne vie, un tata justitiar, un final imprevizibil – sunt doar cateva din ingredientele care au facut din „Slabiciunea Ofeliei” un best seller. Brittany – frumoasa fiica a lui Moses McGuire si nepoata avocatului Dismas Hardy – isi schimba cu prea multa usurinta iubitii, spre disperarea tatalui sau. Unul dintre ultimii ei iubiti, Rick Jessup, nu accepta insa despartirea si isi arata adevarata fata. Insistentele lui sunt inlocuite cu violenta si culmineaza cu violarea lui Brittany. Dupa ce Rick este gasit mort, Moses devine principalul suspect, iar Hardy trebuie sa-si apere vechiul prieten cu orice pret. O potentiala condamnare a lui Moses risca sa scoata la iveala vechi secrete, a caror dezvaluire ar distruge cariera lui Hardy si pe cea a prietenului sau, locotenentul Abe Glitsky. Dovezile impotriva lui Moses McGuire – martori, pete de sange, ADN – nu ii fac deloc lui Hardy sarcina mai usoara, iar acesta se gandeste ca singura lor sansa este sa strecoare indoiala in mintea juratilor. Oare crima nu are legatura cu trecutul nu tocmai curat al lui Rick? Sau cu relatia lui Rick cu consilierul sef al orasului San Francisco si cu un traficant de carne vie? Sau cu relatia lui Brittany cu un barbat aflat in programul pentru protectia martorilor?

CAZ INCHIS – DE STELIAN TURLEA

CAZ INCHIS - DE STELIAN TURLEA

Un scriitor celebru, premiat şi plin de onoruri, este găsit mort în vila în care trăia singur de două decenii. Asasinat? Sinucidere? Moarte naturală? Un poliţist hârşit şi trecut prin multe nu înţelege cum un om care avea tot ce-şi dorea îşi poate pune capăt vieţii, când anunţase că e nerăbdător să înceapă alte proiecte. Dar se pare că mulţi îi voiau răul, din diferite motive. Toţi sunt suspecţi, niciunul nu pare să fie vinovat. Autorităţile vor să scape de povară şi să închidă repede cazul.

CAMERA SOAPTELOR – DE DEAN KOONTZ

CAMERA SOAPTELOR - DE DEAN KOONTZ

Camera soaptelor. Al doilea volum al seriei Jane Hawk

Jan Hawk nu inceteaza sa duca de una singura un razboi impotriva unei conspiratii ucigase in aceasta continuare palpitanta a romanului Zona invizibila.

„Nu e timp pentru amanari. Fa ce te-ai nascut sa faci apoi vei deveni faimoasa.” Acestea sunt cuvintele pe care amabila si indragita profesoara Cora Gundersun le aude repetandu-i-se in cap chiar inainte de a se sinucide – dupa ce a curmat multe alte vieti intr-un socant carnagiu. Cand jurnalul ei secret este descoperit, pare evident ca femeia fusese nebuna. Dar Jane Hawk nu crede asta. Dupa ce sotul ei s-a sinucis in mod inexplicabil – iar multi alti oameni de stiinta au murit misterios Jane da de urma unei cabale care se crede deasupra legii. Dar acesti actori puternici care si-au propus sa distruga viitorul Americii pentru propriile scopuri monstruoase nu au luat in calcul faptul ca o agenta FBI de prima clasa va porni pe cont propriu pe urmele lor.
Un thriller complex care ofera multe satisfactii, greu de lasat din mana, cu un personaj principal atent conturat… Camera soaptelor nu pierde din vedere niciun moment elementele-cheie ale unui thriller politic/SF care-l fac atat de distractiv. – Bookreporter

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole