Ingrediente:
- 1 varza potrivita
- 2-3 cepe
- 2-3 morcovi
- 2-3 rosii
- 2 lgt bulion
- sare, piper, foi dafin
- costita afumata
Tipul retetei: Felul principal
Numarul de portii: 2-4 portii
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gatire: 20 minute
Gata in: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor
Mod de preparare:
- Pentrut inceput spalam varza,o tocam marunt, apoi o frecam cu sare si ne ocupam de celelalte legume.
- Tocam ceapa, eu personal la varza o toc putin mai mare decat de obicei.
- Tocam si celelalte legume, apoi intr-o cratita in cateva picaturi de ulei, adaugam legumele si le calim.
- Clatim varza pentru a nu iesi foarte sarata apoi dupa ce se calesc legumele, adaugam si varza bine stoarsa de apa.
- Taiem carnea cuburi si intr-o alta cratita o inabusim, fara apa, fara ulei, doar la foc mic. Ne trebuie o cratita neemailata pentru a nu se prinde carnea. Eu o inabus pentru ca apoi la fiert sa ramana frageda si sa isi pastreze gustul afumat.
- Punem apa cat cuprinde peste varza amestecata cu legumele si punem totul la foc potrivit.
- Adaugam bulionul si foile de dafin si acoperim cratita cu un capac.
- Dupa ce s-a calit carnea, o adaugam peste varza pentru a fierbe impreuna si pentru a da ”gust mancarii”
- Frecam varza cu sare
- Calim legumele tocate
- O clatim cu apa rece
- Rezultatul final este foarte gustos