Ingrediente:
Pentru bait:
# 1 pulpa curcan
# 400 ml vin rosu
# apa in completare
# condimente dupa gust
Pentru friptura:
# 1lg boia ardei dulce
# 1lg tarhon
# 1lg busuioc
# 1 caciulie usturoi
# 2 cepe mai marisoare
# 2 morcovi
# 2-3 frunze de dafin
# 200 ml vin rosu
Stim despre carnea de curcan ca este sanatoasa, are putine calorii, o gasim ca si recomandare in toate dietele, este potrivita in alimentatia persoanelor cu probleme de sanatate si este recomandata si pentru alimentatia copiilor dupa primele luni de viata. Consumata in cantitati obisnuite si preparata corespunzator, carnea de curcan are nenumarate beneficii asupra organismului uman.
Mod de preparare:
- Punem pulpa de curcan in bait cu condimentele dorite. O bagam la frigider pentru 40 de minute.
- Cand o scoatem din bait nu este necesara clatirea. Asta in cazul in care baitul nu este foarte sarat.
- Ne pregatim condimentele, feliem ceapa, morcovul si usturoiul. Facem din acestea un pat de legume in tava pentru cuptor. Eu am folosit o tava de sticla pentru ca are si capac.
- Adaugam vinul
- Asezam pulpa pe patul de legume si punem capacul sau acoperim cu o folie de aluminiu.
- Pofta buna!
– Inlaturam pielea de pe pulpa de curcan
– Incingem cuptorul la 160 de grade
– Lasam pulpa in cuptor 1h 30′
– Din cand in cand scoatem tava afara si cu o ligura ungem carnea cu sos
– Cu 20 de minute inainte de a fi gata, lasam tava neacoperita pentru a se rumeni.