20 rase de câini potrivite pentru familiile cu copii

Distribuie

InspirationInspiratie20 rase de câini potrivite pentru familiile cu copii

Câinii îi pot învăța pe copii responsabilitatea, compasiunea și răbdarea – ca să nu mai vorbim de faptul că sunt cei mai buni tovarăși de joacă pe care și-i poate dori cineva.

Totuși, înainte de a adopta orice cățeluș, este întotdeauna inteligent să vă documentați cu privire la cea mai potrivită rasă de câine pentru casa și stilul dumneavoastră de viață.

Unii câini adoră să se bată cu copiii mai mari dezlănțuiți, în timp ce alții au suflete blânde și răbdătoare, mai potrivite pentru cei mici care s-ar putea speria de animale mai energice.

Dacă aveți copii mici acasă, luați în considerare adoptarea unui câine mai în vârstă în locul unui cățeluș.

Câinii mai în vârstă sunt în general mai răbdători și mai relaxați decât cei mai tineri, ceea ce este esențial pentru copiii care l-ar putea trage de coadă sau de urechi.

Temperamentele pot varia în funcție de fiecare animal în parte, dar American Kennel Club recomandă aceste 20 de rase prietenoase cu familia ca punct de plecare pentru căutarea unui animal de companie pentru adopție.

Modul în care vă alegeți noul prieten de blană poate depinde de zona în care locuiți, de program, de nivelul de activitate și de buget.

Dacă adoptați de la un adăpost sau de la o agenție de salvare, personalul vă poate ajuta să vă îndrume către animalele de companie care vi se potrivesc perfect.

Atunci când primiți un nou animal de companie în familie, planificați să oferiți cățelului dvs. și un dresaj consecvent, axat pe pozitivitate.

Bonus: Copilul dumneavoastră va beneficia, de asemenea, de faptul că va învăța cum să interacționeze în siguranță și cu respect cu animalele.

Nu uitați să creați un program de familie pentru plimbare, joacă, hrănire și îngrijire, astfel încât toată lumea să poată participa la distracție.

Cu rase de câini dulci și iubitoare ca acestea, familia ta nu-și va putea imagina viața fără prietenul lor canin.

Cuprins
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Combinați dimensiunea portabilă a unei rase de jucărie cu verva unei rase sportive și veți obține acești tovarăși adorabili și plini de viață.

Acești prieteni dulci, cu blană mătăsoasă, se înțeleg cu aproape toată lumea pe care o întâlnesc, inclusiv cu copiii și cu alți câini.

Șuvițele curgătoare și expresia care topește inimile sunt doar un bonus.

Ciobanescul de Berna

Ciobănesc de Berna

Pentru familiile cărora le place să gândească în stil mare, luați în considerare un gigant blând precum ciobanescul de Berna.

Poate depăși 45 kg, dar sub toată această pufoaică se ascunde un animal de companie dulce și cald la suflet, cunoscut pentru blândețea sa cu copiii.

Malamut de Alaska

Malamut de Alaska

Malamuții din Alaska vor face orice pentru a-și mulțumi haita, fie că este vorba de oameni sau de câini.

Construiți pentru a lucra ca și câini de sanie, acești căței puternici au nevoie de un lider care să stabilească un regim de antrenament și exerciții fizice consecvent. (Acum este șansa ta să te apuci de skijoring.)

Vei fi răsplătit cu o față loială și prietenoasă.

Boston Terrier

Boston Terrier

Având sub 25 de kilograme, acești căței orientați spre oameni poartă haine de „frac” care necesită puțină întreținere.

Așa cum sugerează și numele, Boston Terrier se adaptează destul de ușor la viața de apartament – deși vor aprecia plimbările în jurul blocului și jocurile active de recuperare cu copiii.

Labrador Retriever

Labrador Retriever

Nu degeaba au rămas cea mai populară rasă de câini timp de zeci de ani. Labradorii iubesc copiii, adulții, alte animale de companie – aproape toată lumea.

Comportamentul lor dulce îi face imediat BFF cu oricine întâlnesc, dar nu le subestimați nivelul ridicat de energie.

Această rasă exuberantă are nevoie de exerciții fizice serioase în fiecare zi și pot crește până la 80 de kilograme.

Golden Retriever

Golden Retriever

Un alt favorit al multor persoane, Golden Retriever se ridică la înălțimea statutului lor de câine de familie prin excelență.

Sunt câini care învață repede și care necesită multă activitate fizică: le place să alerge, să înoate, să aducă și să se joace.

În schimb, vă vor oferi o companie veselă, cu multă prostie, pentru o măsură bună.

Bulldog

Bulldog

Pentru cei care se bucură de un stil de viață mai relaxat, un bulldog loial s-ar putea dovedi mai potrivit.

Pe lângă plimbările regulate, acești căței demni iubesc o bună ațipeală.

În timp ce mutrele lor zbârcite s-ar putea să vă cucerească, aveți grijă dacă locuiți într-un climat cald: Botul lor scurt îi face predispuși la supraîncălzire.

Pug (Mops)

Pug (Mops)

La fel ca și oamenii, mopșii adoră să mănânce și să doarmă.

Trebuie să îi menții la o dietă regulată (nu sunt permise resturile de masă!) și să te asiguri că fac multă mișcare, dar nu căutați mai departe dacă doriți un companion de canapea cu care să vă cuibăriți și să vă uitați la filme.

La doar 15 kilograme sau cam așa ceva, această rasă nu are nevoie de o curte imensă, dar apreciază o sesiune de joacă cu copiii.

Beagle

Beagle

Drăguț? Da.

Prietenos? Da.

Total adorabil? Da și da.

Beagleii se bucură de companie; zilele lungi petrecute singuri nu sunt potrivite pentru aceste animale de haită.

Aceste expresii rugătoare pot ascunde o altă potențială provocare: câinii de buzunar pot deveni artiști îndrăzneți ai evadării dacă dau peste un miros captivant.

Setter Irlandez

Setter Irlandez

Imaginați-vă că vă puteți plimba cu una dintre aceste frumuseți prin cartier.

Setterii irlandezi sunt total spectaculoși, dar, ca membru al grupului sportiv, sunt atleți talentați în sine.

Un stil de viață activ (și o rezervă nesfârșită de mingi de tenis) este o necesitate. Acesta este un partener de antrenament care îi va motiva pe toți cei din familie să facă mișcare.

Bulldog Francez

Bulldog Francez

Nu aveți curte, nicio problemă – locuitorii orașelor adoră acești căței liniștiți și care necesită puțină întreținere.

„Urechile de liliac” care îi caracterizează și statura mai mică îi deosebesc fizic de verii lor bulldog mai mari.

Franțuzul prototip prezintă o atitudine alertă și jucăușă, combinată cu o adaptabilitate ușor de suportat.

Griffon de Bruxelles

Griffon de Bruxelles

Una dintre cele mai mici rase de câini din AKC, Grifonul de Bruxelles nu poate face față la fel de mult ca unele rase mai robuste de pe această listă.

Dar dacă copiii dvs. sunt pregătiți pentru o joacă blândă, vor fi răsplătiți cu un animal de companie loial și inteligent, care are multă personalitate pentru mărimea sa.

Newfoundland (Terra Nova)

Newfoundland (Terra Nova)

La celălalt capăt al spectrului de mărime, Newfoundland poate ajunge la o greutate impresionantă de 45-68 de kilograme.

Acești giganți blânzi excelează la înot, dar și-au câștigat și o reputație de „câini dădace” datorită naturii lor răbdătoare și vigilente.

Temperamentul lor dulce vă va cuceri cu siguranță, dacă aveți spațiu.

Collie cu păr lung

Collie

Collie se numără printre cele mai inteligente rase de câini, iar dacă te-ai uitat vreodată la Lassie, atunci știi de ce.

Loialitatea unui collie este de neegalat și adoră în totalitate copiii. Îngrijorat de toată blana aia? Collie vine atât în varianta „aspră”, cât și în varianta „netedă”, pentru cei care sunt mai refractari la toaletare.

Wheaten Terrier cu blană moale

Wheaten Terrier cu blană moale

Dacă pierderea părului este o problemă, încercați unul dintre acești căței drăguți.

Deși niciun câine nu generează zero alergeni, acești terrieri cu părul mătăsos cresc ceea ce se numește o blană hipoalergenică, așa că pot fi o alegere bună pentru cei care au alergii ușoare la blană.

Mai important, Wheatens sunt animale de companie exuberante și devotate care adoră o joacă activă – în special să urmărească tot ce mișcă.

Pudel

Pudel

Pudelii sunt câinii personalizați suprem.

Sunt disponibili în trei mărimi (standard, miniatură și de jucărie) și trei culori (negru, alb și caise).

În timp ce unii cred, în mod greșit, că sunt niște căței îngâmfați, sub blana pufoasă și hipoalergenică se află un creier de bună credință, crescut pentru activitate.

Nici coafura flamboaiantă de spectacol (derivată din scopul lor inițial de câini de vânătoare) nu este o necesitate.

Majoritatea proprietarilor optează pentru simpla „tunsoare sportivă”, care necesită mult mai puțină întreținere.

Bichon Frise

Bichon Frise

Înainte de a-i pune în aceeași categorie cu alte rase de câini mici și albi, trebuie să știți că Bichonii „funcționează pe baza presupunerii că nu există străini, ci doar prieteni pe care nu i-au cunoscut încă”, potrivit AKC.

Atitudinea lor amabilă vine cu un alt bonus: o blană cu grad redus de spălare, care face ca această pufoaică jucăușă să fie cu atât mai perfectă pentru o gospodărie iubitoare de distracție.

Vizsla (Vișlă)

Vizsla (Vișlă)

Dacă vă place un câine sportiv, dar doriți ceva mai deosebit decât un labrador standard sau un Golden Retriever, luați în considerare Vizla.

Este un pointer născut și crescut care prosperă prin exerciții temeinice, dar are o natură sensibilă și afectuoasă atunci când nu este „la muncă”.

Acesta este un câine care va forma o legătură strânsă; „timp de singurătate” nu face parte din vocabularul unui Vizla.

Cocker Spaniel

Cocker Spaniel

Cel mai mic membru al grupului sportiv, Cockerul Spaniel are unele dintre cele mai moi urechi și cea mai dulce expresie din zonă.

Compacți, dar activi, Cockerii prosperă cu plimbări regulate și multe ore de joacă, fie că se joacă cu copiii sau cu un alt câine.

O Corcitură

O Corcitură

Da, corciturile nu sunt o rasă oficială în sine – dar asta nu le face mai puțin iubitoare sau adorabile!

Discutați cu salvarea locală de animale pentru a găsi un câine adorabil de rasă mixtă care să se potrivească familiei și stilului dumneavoastră de viață.

Adopția nu numai că oferă unui cățel un cămin pentru totdeauna, dar eliberează și un loc într-un adăpost pentru un alt cățel aflat în nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole