Culinar

Pulpa cu ceapa caramelizata si salata cu sfecla, mere si nuci

Pulpa de porc cu ceapa caramelizata

NR PORTII, 6 / DURATA, 60 MIN / DIFICULTATE MEDIE

INGREDIENTE:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 250 ml vin rosu
  • 8-10 cepe
  • 20g unt
  • 2 lingurite zahar brun
  • Rozamrin macinat
  • Cimbru maruntit
  • Ulei, sare si piper

SALATA CU SFECLA , MERE SI NUCI

  • 1 salata verde creata
  • 2 mere Golden
  • Sfecla rosie fiarta si taiata feii( 1-2 bucati medii, dupa gust)
  • 4 linguri miez de nuca
  • 200g parmezan fasii
  • 2 lingurite cu boabe de mustar
  • Sare, oregano, busuioc, ulei de masline toate dupa gust!

MOD DE PREPARARE!

Se taie fiecare ceapa in 6. Sareaza si pipereaza carnea dupa care aseaz-o intr-o tava de cuptor in putin ulei.
Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa 8-10 minute pana se caramelizeaza, adaugand o lingurita de zahar bun.

Amesteca si desfa bactile de ceapa pe masura ce se calesc! Adauga putina apa si fierbe vreo 2 minute ,pana se evaporeaza lichidul. Pune rozmarinul , cimbrul si cealalta lingurita de zahar brun.

Prajeste carnea de porc pe toate partile la foc iute, apoi aseaz-o din nou in tava, toarna peste ea sosul de ceapa caramelizata si vinul si da-o la cuptorul incins! E gata cand se patrunde usor cu furculita!

SALATA CU SFECLA, MERE SI NUCI

Rupe salata fasii, taie merele corabioare, iar sfecla in cubulete si pune totul intr-un castron impreuna cu miejii de nuca. Sareaza dupa gust, adauga oregano, busuioc, boabe de mustar, amesteca bine si pune ulei de masline. La final se adauga parmezanul!

SFAT: Ca sa se faca bine friptura, dar si sa se rumeneasca , dupa vreo 20 de minute de stat in tava la cuptor, poti sa tai carnea felii, apoi din nou la cuptor!

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *