Pulpa cu ceapa caramelizata si salata cu sfecla, mere si nuci

Distribuie

HealthCulinarPulpa cu ceapa caramelizata si salata cu sfecla, mere si nuci

NR PORTII, 6 / DURATA, 60 MIN / DIFICULTATE MEDIE

INGREDIENTE:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 250 ml vin rosu
  • 8-10 cepe
  • 20g unt
  • 2 lingurite zahar brun
  • Rozamrin macinat
  • Cimbru maruntit
  • Ulei, sare si piper

SALATA CU SFECLA , MERE SI NUCI

  • 1 salata verde creata
  • 2 mere Golden
  • Sfecla rosie fiarta si taiata feii( 1-2 bucati medii, dupa gust)
  • 4 linguri miez de nuca
  • 200g parmezan fasii
  • 2 lingurite cu boabe de mustar
  • Sare, oregano, busuioc, ulei de masline toate dupa gust!

MOD DE PREPARARE!

Se taie fiecare ceapa in 6. Sareaza si pipereaza carnea dupa care aseaz-o intr-o tava de cuptor in putin ulei.
Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa 8-10 minute pana se caramelizeaza, adaugand o lingurita de zahar bun.

Amesteca si desfa bactile de ceapa pe masura ce se calesc! Adauga putina apa si fierbe vreo 2 minute ,pana se evaporeaza lichidul. Pune rozmarinul , cimbrul si cealalta lingurita de zahar brun.

Prajeste carnea de porc pe toate partile la foc iute, apoi aseaz-o din nou in tava, toarna peste ea sosul de ceapa caramelizata si vinul si da-o la cuptorul incins! E gata cand se patrunde usor cu furculita!

SALATA CU SFECLA, MERE SI NUCI

Rupe salata fasii, taie merele corabioare, iar sfecla in cubulete si pune totul intr-un castron impreuna cu miejii de nuca. Sareaza dupa gust, adauga oregano, busuioc, boabe de mustar, amesteca bine si pune ulei de masline. La final se adauga parmezanul!

SFAT: Ca sa se faca bine friptura, dar si sa se rumeneasca , dupa vreo 20 de minute de stat in tava la cuptor, poti sa tai carnea felii, apoi din nou la cuptor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole