NR PORTII, 6 / DURATA, 60 MIN / DIFICULTATE MEDIE
INGREDIENTE:
- 1 kg pulpa de porc
- 250 ml vin rosu
- 8-10 cepe
- 20g unt
- 2 lingurite zahar brun
- Rozamrin macinat
- Cimbru maruntit
- Ulei, sare si piper
SALATA CU SFECLA , MERE SI NUCI
- 1 salata verde creata
- 2 mere Golden
- Sfecla rosie fiarta si taiata feii( 1-2 bucati medii, dupa gust)
- 4 linguri miez de nuca
- 200g parmezan fasii
- 2 lingurite cu boabe de mustar
- Sare, oregano, busuioc, ulei de masline toate dupa gust!
MOD DE PREPARARE!
Se taie fiecare ceapa in 6. Sareaza si pipereaza carnea dupa care aseaz-o intr-o tava de cuptor in putin ulei.
Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa 8-10 minute pana se caramelizeaza, adaugand o lingurita de zahar bun.
Amesteca si desfa bactile de ceapa pe masura ce se calesc! Adauga putina apa si fierbe vreo 2 minute ,pana se evaporeaza lichidul. Pune rozmarinul , cimbrul si cealalta lingurita de zahar brun.
Prajeste carnea de porc pe toate partile la foc iute, apoi aseaz-o din nou in tava, toarna peste ea sosul de ceapa caramelizata si vinul si da-o la cuptorul incins! E gata cand se patrunde usor cu furculita!
SALATA CU SFECLA, MERE SI NUCI
Rupe salata fasii, taie merele corabioare, iar sfecla in cubulete si pune totul intr-un castron impreuna cu miejii de nuca. Sareaza dupa gust, adauga oregano, busuioc, boabe de mustar, amesteca bine si pune ulei de masline. La final se adauga parmezanul!
SFAT: Ca sa se faca bine friptura, dar si sa se rumeneasca , dupa vreo 20 de minute de stat in tava la cuptor, poti sa tai carnea felii, apoi din nou la cuptor!