Pentru a trăi mai fericiți, consumați mai puțin și creați mai mult!

Distribuie

InspirationInspiratiePentru a trăi mai fericiți, consumați mai puțin și creați mai mult!

Dacă vreți să fiți mai fericiți, consumați mai puțin și creați mai mult.

Creativitatea nu are nimic de-a face cu a fi artist – deși pentru unii oameni, acesta este modul în care își exprimă instinctul creativ, prin crearea de artă, cărți sau muzică.

Dar fiecare ființă umană este creativă și a crea este unul dintre instinctele noastre de bază.

Psihoterapeuți recunoscuți, au identificat 5 instincte umane de bază:

  • foamea
  • sexualitatea
  • reflecția
  • activitatea
  • creativitatea

    Creezi ceva în fiecare zi – prin munca ta, prin meserie și, cel mai important, prin tine însuți.

Îți creezi mereu viața, în fiecare zi… dar este ușor să te pierzi în supraconsum și să lași instinctul de creativitate să se usuce.

O mulțime de oameni din jurul nostru consumă prea mult și creează prea puțin.

Consumă prea multe știri, social media, podcast-uri, mâncare, cumpără lucruri.

Sunt convinsă că aceasta este una dintre principalele cauze ale sentimentului de nefericire și neîmplinire, deoarece, dacă nu ne exercităm instinctele de bază, ne ofilim.

Așadar, cum poți crea mai mult?

Din nou, nu uitați că creativitatea este mult mai largă decât crearea de forme de artă (deși crearea de diferite forme de artă este creativă!)

A crea mai mult ar putea arăta astfel:

  • să pregătești cina în loc să ieși la restaurant
  • să scrieți într-un jurnal în loc să ascultați un alt podcast
  • grădinăritul sau aranjarea florilor în casă vs. parcurgerea rețelelor de socializare
  • învățarea unei noi abilități în loc de a te uita la Netflix

Și, bineînțeles, să faci orice formă de artă – acuarele, să scrii un blog, poezie, să colorezi, să faci fotografii, să cânți – este o modalitate minunată de a-ți exersa creativitatea, nu te limita doar la asta!

A fi om înseamnă a fi creativ. A fi mai fericit înseamnă să-ți practici creativitatea în mod intenționat.

 

Părinți și copii

Poți petrecere o parte din timpul liber făcând cele mai creative crafturi, jucând cele mai inventive jocuri și poți chiar să retrăiești copilăria prin activitățile făcute cu copiii tăi.

Suport colorat pentru culori si carioci
Suport colorat pentru culori si carioci
Suport colorat pentru culori si carioci

3 lucruri mici pe care le poți face pentru a fi mai creativ

Ori de câte ori cineva îmi spune „Oh, eu nu sunt atât de creativ”, mă strâmb în sinea mea. Sigur, unii oameni sunt mai creativi prin natura lor decât alții, dar creativitatea este ceva ce faci față de ceva ce trebuie să simți în mod înnăscut și, prin urmare, este ceva care cu siguranță poți face bine. Cred că deseori confundăm a fi creativ cu a fi artist – întradevăr – pictura, tricotatul, confecționarea de obiecte de artă – și acestea fac parte din creativitate.

Dar eu mă gândesc la creativitate ca la un punct de vedere, un mod de a privi lucrurile și experiențele obișnuite și de a găsi modalități de a le face puțin mai extraordinare, mai distractive, mai interesante sau pur și simplu diferite.

Iată trei dintre modalitățile mele preferate de a vă întări mușchii creativității:

Scrieți propriul mesaj pe o felicitare.

Data viitoare când cumpărați o felicitare pentru ziua de naștere sau aniversarea unui prieten, cumpărați una goală și scrieți propriul mesaj. Alegeți un stilou care vă place, așezați-vă într-un loc liniștit și plăcut – masa din bucătărie, un colțișor preferat de acasă, o cafenea pe care o iubiți – și gândiți-vă la ceva minunat pe care să-l împărtășiți într-o felicitare. Petreceți ceva timp pentru asta (adică: nu scrieți felicitarea în mașină, la semafor, în drum spre ziua de naștere a prietenului dumneavoastră). Spune-i ceva ce apreciezi la ei, ceva ce le dorești să trăiască în anul care vine sau împărtășește o amintire a unei experiențe pe care ați avut-o împreună. Poate că veți face din scrisul propriilor felicitări un obicei, poate că o veți face doar de data aceasta, dar este un mod extrem de atent și special de a vă împărtăși gândurile și creativitatea.

Creați un aranjament de masă frumos.

Nu este nevoie de nicio ocazie specială și, de fapt, este foarte distractiv să faceți acest lucru într-o seară obișnuită din timpul săptămânii – și așteptați să vedeți fețele fericite și surprinse ale celor care vă vor însoți la cină! Scopul nu este să fii pretențios, ci să te distrezi și să faci ceva care ți se pare frumos. Poți găsi ceva inspirație pe net, dar nu uita că este vorba de aranjarea mesei tale, așa că nu există un mod corect sau greșit de a o face.

Adăugați imagini colorate în jurnalul sau planificatorul dumneavoastră.

Decupează niște imagini din reviste care te inspiră sau vizitează un magazin pentru a lua niște abțibilduri care te fac să zâmbești și pune-le în agendă sau în jurnalul tău. Îți va plăcea să le vezi când vei trece la o pagină nouă și vei fi inspirată să te gândești la ceva nou, proaspăt și, da, creativ.

Gândește-te la ceea ce te face fericit/ă și acționează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole