Mierea este o substanță dulce și lipicioasă pe care albinele o produc și o depozitează în stupi.
În forma sa naturală, mierea este produsă de activitatea enzimatică, de materia vegetală și de bacteriile vii care se combină pentru a crea un ingredient puternic cu sute de utilizări practice.
Procesul unic care creează mierea o face deosebit de valoroasă pentru utilizări cosmetice, cum ar fi eliminarea acneei, vindecarea cicatricilor și uniformizarea tonusului pielii.
Mierea crudă, nepasteurizată, are cel mai mare potențial pentru aplicarea locală pe piele. Continuați să citiți pentru a afla cum poate fi aplicată mierea pe față și cum vă poate ajuta pielea.
Beneficii ale utilizării mierii pentru față
Mierea crudă este plină de componente benefice pentru piele, mai ales dacă aveți acnee sau afecțiuni autoimune ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul. Chiar și proliferarea excesivă a Candida poate fi controlată prin aplicarea de miere pe piele.
Mierea crudă ajută la echilibrarea bacteriilor de pe piele, ceea ce o face un produs excelent de folosit pentru acnee. Mierea de Manuka a fost studiată ca produs antiacneic și s-a dovedit a fi semnificativ mai eficientă decât alte produse populare.
Mierea accelerează procesele de vindecare a celulelor pielii tale. Dacă aveți pete sau un focar de eczemă, mierea care nu este pasteurizată ar putea accelera vindecarea și reduce inflamația. Mierea de Manuka este atât de eficientă în vindecarea rapidă a rănilor, încât acum este folosită de medici în mediul clinic.
Mierea crudă este, de asemenea, un exfoliant natural, ceea ce înseamnă că aplicarea ei pe față îndepărtează pielea uscată și ternă și dezvăluie noile celule de sub ea.
Utilizări ale mierii pe față
Aplicarea mierii pe față este destul de simplă, deși există diferite moduri de a o face.
Miere pentru acnee pe față, psoriazis și eczeme
Mierea pentru afecțiunile cronice ale pielii poate fi tratată cu o pastă, prin tratamente punctuale sau cu o mască de față pe care o lăsați să acționeze câteva minute.
Cel mai important lucru în ceea ce privește utilizarea mierii pentru tratarea acestor afecțiuni este să folosiți miere nepasteurizată, cum ar fi mierea de manuka.
Este vital ca mierea pe care o folosiți să conțină încă bacteriile sale sănătoase pentru a fi eficientă. Aceasta îți va activa sistemul imunitar și te va ajuta cu inflamația și roșeața, precum și cu vindecarea petelor.
O modalitate de a folosi mierea pentru față este să o amesteci cu alte ingrediente pentru a crea un tratament calmant cu mască de față. Înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că faceți un test de plasture a mierii și a oricăror alte ingrediente pentru a vă asigura că nu veți avea o reacție alergică.
Bine de știut
Dacă aveți reacții alergice la polen, țelină sau alte produse legate de albine, evitați să folosiți mierea pe piele.
Un amestec de miere crudă și scorțișoară este o combinație antioxidantă și antimicrobiană puternică.
Amestecați trei părți de miere și o parte de scorțișoară proaspăt măcinată sau pură (scorțișoară „adevărată”) și încălziți ușor amestecul cu ajutorul cuptorului cu microunde. Aplicați pe piele și lăsați amestecul să acționeze timp de 8 până la 10 minute. Clătiți complet folosind apă caldă și uscați-vă pielea cu ajutorul unor tampoane. Nu folosiți dacă sunteți alergic la scorțișoară.
Miere pentru iluminarea și strălucirea pielii
Cercetătorii nu au făcut o legătură directă între folosirea mierii pe față și albirea petelor închise la culoare.
Dar, deoarece mierea are proprietăți exfoliante, folosirea ei pe față poate elimina celulele moarte care fac ca pielea să pară ternă. Acest lucru poate dezvălui o piele mai luminoasă.
După ce vă spălați pe față cu apă și săpun, aplicați pe față miere de manuka sau un alt soi de miere crudă, nepasteurizată. Dacă doriți, diluați mierea cu apă purificată pentru a o face mai puțin lipicioasă și mai ușor de îndepărtat. Lăsați mierea pe piele timp de câteva minute înainte de a o clăti.
Miere pentru estomparea cicatricilor
Mierea ajută la procesul de vindecare a organismului tău, ceea ce poate ajuta la estomparea cicatricilor de acnee. Puteți folosi mierea ca tratament punctual pe cicatrici, aplicând-o în fiecare zi sau din două în două zile sub formă de pastă la locul cicatricii.
De asemenea, puteți vedea rezultate dacă folosiți măști de față cu miere ca parte a rutinei dvs. de înfrumusețare, așa cum am descris mai sus. Rețineți că ceea ce știm despre abilitățile de vindecare ale mierii este limitat și încă în curs de dezvoltare. Un studiu a constatat că este posibil ca mierea să nu fie bună pentru cicatricile cauzate de arsuri și tăieturi adânci.
Efecte secundare ale aplicării mierii pe față
Este puțin probabil ca mierea să provoace o reacție alergică la majoritatea oamenilor. Ar trebui să folosiți oricare dintre aceste remedii cu prudență dacă aveți alergii cunoscute la:
- polen
- țelină
- venin de albine
Întotdeauna testați produsele noi pe o zonă mică a pielii, care este cât mai puțin vizibilă, pentru a vedea dacă sunteți alergic.
Asigură-te că îndepărtezi mierea de pe față înainte de a merge la culcare. Mierea lăsată pe față poate atrage praful și alte resturi, ceea ce ar putea agrava o erupție activă.
Notă de final
Folosirea mierii crude pe față poate funcționa ca tratament pentru acnee, cicatrici și piele ternă sau uscată.
Mierea crudă este mai scumpă decât alte tipuri de miere, dar este relativ ieftină în comparație cu alte produse cosmetice pentru pielea feței tale.
Cercetătorii lucrează pentru a afla mai multe despre modul în care mierea vă poate ajuta fața să arate cel mai strălucitor și mai clar. Atâta timp cât nu aveți o alergie, există puține motive pentru a nu o încerca.