Halloween: O sărbătoare înfricoșătoare pe 31 octombrie.

Distribuie

Free TimeHistoryHalloween: O sărbătoare înfricoșătoare pe 31 octombrie.

Cunoscută și sub denumirea de Halloween, All Saints’ Eve sau All Hallow’s Eve, este o sărbătoare care s-a răspândit din ce în ce mai tare în lumea occidentală, în ​​spatele ei aflȃndu-se o istorie veche de peste 3.000 de ani.

Copiii, dar nu numai, se îmbracă în fel de fel de costume, care de care mai ciudate sau înspăimȃntătoare și ies în stradă, purtȃnd cu ei dovleci, în căutare de bomboane, ciocolăţele sau orice tip de dulce, cu sintagma „trick or treat”, fapt ce aduce veselie în familiile și grupurile de prieteni care stau acasă şi aşteaptă aşazişi colindători.

De unde provine sărbătoarea de Halloween?

Samhain

Renumita noapte de Halloween își are originea în lumea celtică, în special în festivalul păgân cunoscut sub numele de Samhain, care simboliza și noul an în cultura celtică.

Originile sale se întorc în Irlanda cu mai bine de 3.000 de ani în urmă, unde, coincizând cu solstițiul de toamnă, țăranii sărbătoreau sfârșitul anotimpului, cu credința că în acea noapte precisă, cea de 31 octombrie, spiritele umblau printre cei vii.

Ce se petrece în noaptea de Halloween?

Potrivit legendelor, spiritele ar putea trece linia care separă lumea celor vii de cea a morților, deoarece noaptea s-a îngustat.

O formă de protecție pentru a îndepărta spiritele rele era aprinderea focului sau folosirea măștilor și a costumelor(deghizarea) pentru a le speria și a evita să fie recunoscuți. De asemenea, se pun în case oase, cranii sau orice alt obiect legat de moarte sau care să înspăimȃnte.

Deoarece spiritele bune puteau trece și în lumea celor vii, în noaptea de 31 octombrie multe dintre rude au început să aprindă lumânări și pregăteasca mese festive, sau au îmbrăcat mormintele cu tărtăcuțe şi dovleci scobiţi, în care aprind lumănări, pentru a facilita comunicarea cu decedatul.

Legenda dovleacului

O altă legendă care înconjoară festivalul de Halloween este cea a „trick or treat” , dovleacul și spiritul lui Jack O’Lantern.

În noaptea de 31 octombrie, când spiritele morţilor cutreieră pe tărȃmul celor vii, a existat una deosebit de înspăimântătoare, cea a lui Jack O’Lantern, care mergea din sat în sat, vizitând fiecare casă şi cerând „trick or treat” și oricine refuza să-i răspundă, ar fi fost blestemat. Pentru a se proteja, oamenii au început să transforme dovlecii în obiecte de teroare, iluminate în interior, care să sperie spiritul lui O’Lantern.

100 de curiozități despre Halloween

100 de curiozități despre Halloween

Este vremea dovlecilor, a costumelor și a colindatului. Dar ce fapte știți despre această zi? Aflați mai multe cu aceste 100 de curiozități despre Halloween.

Unde se sărbătorește Halloween-ul?

Halloween in 1920

Imigranții irlandezi au adus această tradiție în Statele Unite și Canada, unde a început să fie sărbătorită în anii 1920. Mai exact, prima paradă de Halloween din Americi a avut loc în 1921, în Minnesota.

Deși Noaptea Vrăjitoarelor este comemorată mai ales în țările anglo-saxone, Canada, Statele Unite, Irlanda și Regatul Unit, Europa și America Latină s-au alăturat sărbătorii, care este din ce în ce mai răspândită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole