Fursecuri

Am incercat sa fac fursecuri fragede din compozitia pentru cornulete! Foarte ingenios.

Ingrediente:

  • 150 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra pentru pudrat
  • rahat

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixeaza untura cu praful de sare, galbenusurile si extractul de vanilie.
Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.
Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Este bine sa lasam aluatul sa stea vreo 15 minute, e indicat sa stea si la frigider, dar nu este neaparat.

Facem mai multe bile din aluat si intindem cate una pe blatul pudrat cu faina. Apoi cu formele speciale incepem sa dam contur fursecurilor. Plasam rahatul in mijlocul acestora.
Se aseaza acestea intr-o tava cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 – 25 minute.
Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra.
Va iesi un numar destul de mare de prajiturele!

Se lasa sa se raceasca apoi se servesc.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: