Manicure

Frumusetea: necesita sau nu sacrificii!? Ingrijirea mainilor!

manichiura-ingrijita

Frumusetea reprezinta o preocupare pentru sanatatea si integritatea fizica si psihica

manichiura fluturi

Din perspectiva posibilitatii de infectare in cadrul procedurilor de manichiura/pedichiura, bolile pot fi impartite in diferite categorii in functie de raspandire, rezistenta, complexitatea tratamentului si riscul pentru persoana in cauza.

Bolile care pot aparea pe durata unei proceduri ce nu ia masurile de precautie, sunt in general micozele si ciupercile. Cu toate acestea exista o multime de infectii periculoase, iar conform simptomelor manifestate, sunt dificil sau chiar imposibil de depistat chiar si de un doctor specialist cu multa experienta.

De aceea, singura modalitate de a evita infectiile este prelucrarea sistematica si corecta a instrumentelor de lucru si respectarea tuturor standardelor de siguranta.

Pedichiura

Multi clienti si specialisti nu constientizeaza ca instrumentele sterse cu alcool sau cu alte produse dezinfectante sunt doar o imitatie de prevenire a infectiilor. Astfel, hepatitele virale si HIV-ul sunt bolile cauzate de aceasta neatentie.

Virusii reprezinta agenti care declanseaza boli infectioase. Tradus din latina, „virus” inseamna „otrava pentru otravitor„. Acestia sunt forme acelulare de viata capabile sa penetreze anumite celule vii si sa se multiplice doar in interiorul acestora.

manichiura simpla

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *