O delicatesă culinară. Un mod simplu de a găti sănătos, repede și delicios. Timpul petrecut făcând aceste frigărui se merită. Realizezi acest lucru când rezultatul este gata. Mi-am amintit de frigăruile din Grecia, făcute la duzină în restaurantele de prin jurul faimosului Acropoli.

Nu sunt fan înrăit al mâncării ”grecești”, dar atât timp cât pot fi reinventate, merită încercate.

frigarui de pui

Frigarui din piept de pui marinate.

Ingrediente:

  • un piept de pui
  • un iaurt grecesc 400g
  • 2 ardei grasi rosii sau orice culoare
  • 2 cepe
  • condimente dupa gust

Necesare:

  • tava de copt
  • hartie de copt
  • bete pentru frigarui

Mod de pregatire:

– Taiem pieptul de pui cubulete- de preferet este sa avem piept de pui dezosat.
– Il punem intr-o punga alimentara peste care adaugam condimentele. Eu folosesc doar sare si piper.
– Amestecam bine bine, condimentele sa acopere fiecare cubulet.
– Apoi punem si iaurtul, amestecand bine dupa caree inchide punga ermetic.
– O dam la frigider pentru 6h, poate chiar un pic mai mult.
– Taiem legumele in patratele sau triunghiuri.
– Cand scoatem carnea, o tragem pe bete, punand cate un rand de carne, o bucata de ardel si ceapa, apoi iar carne, ardel ceapa.
– Dupa ce le-am asezat pe tava, le dam la cuptor, nu am cronometrat timpul deoarecece, le-am scos cand erau aurii.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: