„Prieteniile intergeneraționale pot fi satisfăcătoare reciproc”, spune Irene S. Levine, doctor în doctorat, autoarea unei cărți despre prietenii feminine intitulată Best Friends Forever . Psiholog și expert în prietenie, care scrie la The Friendship Blog , Levine a rămas prietenă cu unul dintre profesorii ei din școala elementară pe care o numește „model de rol și îndrumător” de mai bine de 50 de ani – până în ziua în care a murit.
Pe măsură ce ne maturizăm, prietenii se formează în jurul comunității și intereselor noastre, nu neapărat de vârsta noastră. „Este puțin probabil să cunoaștem vârstele tuturor, pentru că nu suntem toți grupați ca și când am fi fost la școală. Acum lucrăm, trăim alături și participăm la evenimente cu oameni de toate vârstele ”, explică Shasta Nelson, autorul Afacerii prieteniei.
O rețea socială mai largă este distribuită pe măsură ce înaintați mai departe în vârsta educației formală: puteți face voluntariat, să vă alăturați unui club de carte, să mergeți la biserică, să călătoriți sau să intrați în forța de muncă unde, conform studiilor, este mult mai probabil să te faci prieten cu cineva dintr-o altă generație decât de vârsta ta.
Există într-adevăr ceva „mișto” și eliberator în legătură cu prietenia dintr-o altă generație mai mare decât tine. „Uneori, prietenii mai tineri sunt cei care ne dau mai multă permisiune să intrăm într-o parte a noastră care ar putea avea mai multă energie sau ar putea dori să-și asume mai multe riscuri” explică Nelson.
Unele prietenii cu diferențe de vârstă sunt determinate de valori comune.
De fapt, unul dintre cele mai bune lucruri despre o prietenie intergenerațională este autenticitatea ei: Elementele de gelozie sau conștiința de sine sau a ține pasul cu oricine sunt aproape inexistente.
Când cauți și îți hrănești o prietenie cu cineva care nu se află în generatia ta de vârstă, lucruri banale se potrivesc: te va ridica, te va sprijini, te va ajuta!