Detalii ce fac diferenta in filme si care sunt la fel de importante ca si scenariul

Distribuie

Free TimeCinemaDetalii ce fac diferenta in filme si care sunt la fel de...

Designerii de costume lucrează cu echipa de filmare pentru ca personajele dintr-un film să aibă o identitate care să se potrivească cu povestea.

De la crearea de piese personalizate până la vizitarea magazinelor de îmbrăcăminte vintage pentru a le purta în studio, ei trebuie să facă din producția generală un succes sau chiar un clasic al filmului, ca unele dintre filmele de pe această listă.

 

Devil Wear Prada (2006)

20thCentFox / Cu amabilitatea Everett Collection / East News

Pentru designerul de costume, punctul de plecare pentru crearea look-urilor pentru redactorul șef al revistei de modă Miranda Priestly, interpretată de Meryl Streep, a fost părul alb pe care însăși actrița l-a sugerat.

Trebuiau să arate ținute couture, așa că o modalitate creativă de a lucra cu un buget redus a fost să colaboreze cu case de modă precum Chanel.

Titanic (1997)

© Maximum Film / Alamy Stock Photo , © Titanic / Twentieth Century Fox și co-producători

În timpul filmărilor pentru  Titanic, majoritatea distribuției aveau costume de neopină sub haine pentru a le permite să rămână mai mult timp în rezervoarele de apă. Cu toate acestea, Kate Winslet a fost una dintre puținele care a preferat să nu poarte costumul.

Cenușăreasa (2015)

© Cenușăreasa / Allison Shearmur Productions și co-producători

Lily James nu a purtat papucii de sticlă concepuți de echipa costumată. Era imposibil, deoarece erau din sticlă adevărată, fiecare cântărind mai mult de 2 kg.

În schimb, a purtat pantofi din piele, înlocuiți ulterior cu CGI pentru a arăta ca papucii de sticlă clasici pe care îi cunoaștem cu toții.

Atonement (2007)

© Atonement / Universal Pictures și co-producători

Rochia purtată de Keira Knightley în  Atonement este considerată un clasic. La ordinele regizorului, designerul de costume știa că va avea nevoie ca acesta să fie lung, ușor și verde.

Culoarea a fost aleasă pentru a reprezenta gelozia și pentru a aminti publicului că a fost cea mai tare zi din an. Secretul succesului său este că totul, de la iluminare la fotografie, a fost conceput în jurul rochiei.

Pirații din Caraibe – Blestemul Perlei Negre (2003)

© Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre / Walt Disney Pictures și co-producători , © Pirații din Caraibe: Pe Stranger Tides

Pălăria lui Jack arată ca din piele și, în principiu, este. Dar, pentru că trebuia  înlocuită de fiecare dată când se pierdea peste bord, au decis să facă una care să plutească și să reziste la apă, așa că au folosit în schimb o pălărie de cauciuc.

Dune (2021)

© Duna / Warner Bros. și coproducă

Evoluția personajului Lady Jessica s-a reflectat logic în garderoba ei. Astfel, la începutul filmului, ea poartă o rochie neagră care ne ajută să înțelegem rolul ei la curte: să rămână ascunsă și tot odată ne ajuă să citim emoțiile.

Apoi, voalurile pe care le poartă ilustrează poziția ei de concubină și nu de nobilă, este înlănțuită și există o diferență ierarhică pe care hainele ei o arată foarte clar.

Frumoasa și Bestia (2017)

© Frumoasa și Bestia / Mandeville Films și co-producători , © Frumoasa și Bestia / Mandeville Films și co-producători

Emma Watson a jucat rolul unei Belle moderne. De aceea, designerul de costume și actrița au conceput o garderobă cu ținute care să reflecte asta.

De exemplu, pelerina ei este ecologică și organică. În plus, au ales ca ea să poarte cizme în locul balerinelor pe care personajul Disney le-a purtat în versiunea animată clasică .

Black Panther (2018)

© Black Panther / Marvel Studios și co-producători

Costumul Black Panther include un colier în formă triunghiulară care arată impunător pe gâtul lui. Dar era făcut din cauciuc ușor în loc de metal, astfel încât actorul să se poată mișca cu ușurință.

Astfel, i-a fost mai ușor să-l poarte în unee scene și să-l îndepărteze după cum era necesar.

Al cincilea element (1997)

© The Fifth Element / Gaumont și co-producători

Pentru scena nașterii personajului Leelo, interpretat de Milla Jovovich în  The Fifth Element, echipa de designeri a fost inspirată din halatele de spital și bandajele folosite pentru a acoperi rănile.

Potrivit actriței , ei au dat impresia că s-ar afla într-un centru de sănătate, cumva ar trebui „să ai cât mai puțin, dar de dragul modestiei, trebuie să te acoperi…”.

Cruella (2021)

© Cruella / Walt Disney Pictures și co-producători , © Cruella / Walt Disney Pictures și co-producători

Designerii au venit  cu aproximativ 47 de ținute pentru Cruella. Scenariul menționa, de exemplu, că răufăcătorul va purta o pelerină albă care ar lua foc (pentru a dezvălui o rochie roșie), lucru care a fost realizat în cele din urmă folosind efecte speciale, deși s-au gândit să aleagă țesături speciale pentru a face acest lucru fără CGI.

O altă provocare a fost să facă o rochie roșie care să fie suficient de grea pentru a acoperi o mașină, dar suficient de ușoară pentru a fi purtată. Soluția a fost coaserea manuală a 5060 de petale cu ajutorul studenților la design de costume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole