De ce se schimbă relațiile de prietenie în timp?

Distribuie

HealthLifeHacksDe ce se schimbă relațiile de prietenie în timp?

Prieteniile se schimbă în timp pentru simplul motiv că oamenii se schimbă.

Pe măsură ce trecem prin diferite roluri pe care le ocupăm în viață. Gen de la copil, adolescent, adult, jumătate din cuplu, părinte, etc., simțul nostru de sine se schimbă și la fel și nevoile noastre.

Modul în care ne petrecem timpul și ceea ce avem nevoie de la prieteni!

Când suntem adolescenți sau tineri adulți singuri este adesea destul de diferit ceea ce ne bucură și avem nevoie de conexiunile sociale atunci când suntem mai mari. Și asta este perfect normal.

Care sunt unele dintre motivele pentru care se încheie prieteniile?

De ce se schimbă relațiile în timp?

Există câteva prietenii care se vor menține de la locul de joacă la sala de consiliu până la zilele finale. Acestea însă nu sunt normale.

De obicei, prieteniile se dezvoltă ca urmare a unuia dintre cei trei factori: proximitate, activități comune sau evenimente de viață. S-ar putea să dezvoltăm prietenii cu vecinii, de exemplu, din cauza apropierii lor de propria casă; cu toate acestea, când unul dintre voi se îndepărtează, prietenia s-ar putea „îndepărta”, de asemenea dacă conexiunea nu s-a aprofundat în timp.

Același lucru este valabil și pentru „prietenii de șueta”, „prietenii clasei de gătit” sau „prietenii prietenilor”, în unele cazuri. Pe măsură ce interesele și timpul nostru pentru activități comune partajate scad sau se schimbă pe măsură ce viața noastră se schimbă, am putea să dăm drumul unor relații care s-au concentrat cu adevărat pe activitate, nu relația reală de la persoană la persoană.

În cele din urmă, evenimentele de viață adesea aduc noi prieteni în viața noastră – colegi de muncă noi, prieteni noi printr-un nou interes romantic și așa mai departe – dar odată ce trecem în faza următoare, acele „mame de la fotbal” ar putea să nu fie prietenii de care avem nevoie.

Ne schimbăm și prietenii noștri se schimbă în timp, în circumstanțe și când apar noi obiective sociale. Dacă o prietenie nu este construită pe o profundă afecțiune reciprocă și respect, nu este la fel de probabil să dureze atunci când apar diferențe de opinie sau schimbări de identitate.

Trădarea, fără a-și respecta angajamentele, fiind constant „prea ocupată” pentru a se reuni, lipsa de respect și un echilibru inegal al „investițiilor de prietenie” sunt câteva dintre motivele pentru care se încheie relațiile.

„Depășirea” unui prieten este, de asemenea, o posibilitate dacă viața ta se mișcă în direcții diverse. De obicei, ne apropiem foarte mult de prietenii noștri „adevărați” cu care s-ar putea să nu ne împiedice să întâlnim alții, deoarece angajamentul, conexiunea și aprecierea pentru prieten depășesc cu mult comportamentul neplăcut.

Semne că ești lăsat pe dinafară de un prieten

De ce se schimbă relațiile în timp?

Dacă prietenul tău te scoate din ecuație în mod constant sau anulează planurile, ia asta ca un semn că ar putea avea nevoie de o adresare. De asemenea, dacă descoperi că ignoră textele, renunțând la apeluri sau te temi că trebuie să petreci timp cu un anumit prieten, acesta este propriul tău „steag roșu” că relația nu îți aduce ceea ce a făcut odată sau ce trebuia.

Prieteniile sunt relații la alegere, nu o obligație, deoarece relațiile de familie tind să fie, așa că dacă nu mai alegi să petreci timp cu cineva, ascultă-ți vocea interioară. Nu trebuie să închei o relație rece, dar s-ar putea să doriți să faceți o reflecție de sine sau chiar să faceți check-in cu prietenul și să vedeți dacă vă puteți da seama dacă sunteți prea departe de a vă dori pentru a lucra la relație sau dacă trebuie doar să pășești un pic înapoi.

În primele etape ale unei prietenii, ne așteptăm ca prietenii să „investească” resurse – timp și energie – prietenia în creștere cam la același ritm ca și noi. Cu toate acestea, odată ce se construiește o prietenie puternică, încetăm să păstrăm „filele” relației. Așadar, dacă începeți să vă întrebați dacă soldul este dezactivat cu un vechi prieten, atunci ceva s-a schimbat și s-ar putea să doriți să investigați în continuare.

Dezavantajele de a nu încheia o prietenie atunci când ar trebui

De ce se schimbă relațiile în timp?

Există o întrebare pe care consilierii îi încurajează pe partenerii romantici nefericiți să ia în considerare: „Ești mai bun cu sau fără ei?” Este la fel pentru prietenii: dacă cineva te trage în continuu sau gândul de a petrece timp cu cineva în weekend te face să te temi vineri, când este doar marți, atunci ești prea investit în păstrarea unei relații proaste.

Nu numai că pierzi multă energie emoțională care ar putea fi dedicată unor scopuri mai productive.

Pot exista prieteni care te înnebunesc absolut, dar știi că relația are o valoare care depășește costurile.

Când nu există calități de răscumpărare pentru a menține o relație și începe să te trage în jos, te lași controlat de alții sau de percepțiile tale cu ceea ce vor crede alții despre tine. Amintiți-vă, prieteniile ar trebui să fie bazate pe alegere și să nu vă lase să vă simțiți obligați să investiți într-o relație care vă sugerează. Viața este scurtă și resursele finite: nu continuați să armați resursele într-o cauză pierdută.

Când tăiem prieteniile care aduc doar slăbiciuni?

De ce se schimbă relațiile în timp?

Cu toții ne lovim de patch-uri dure în viața noastră atunci când suntem prinși în propriile noastre „lucruri” și nu avem prea mult timp pentru prietenii sau alte activități de agrement.

Când prietenii par să fie copleșiți de muncă, de circumstanțele de viață noi sau de o criză personală, prietenii buni vor recunoaște că ar putea exista o anumită retragere sau indisponibilitate.

Uneori, prietenii se prind de noi relații romantice și par să uite de prieteniile lor. Uneori, prieteniile s-ar putea confrunta cu probleme de familie, care nu se simt confortabil să le împărtășească cu alții.

Există o mulțime de motive pentru care nu putem fi „prezenți” pentru prieteni în moduri pe care le avem din trecut. Dacă te simți frustrat că o prietenă „dispare”, anunță că îți este dor de ea și verifică că este în regulă și spunei că ești acolo pentru ea, dacă are nevoie de tine.

Cu prietenii autentice, de la inimă, putem, de obicei, să ne tăiem unii pe alții: o mare parte dintre noi, probabil, avem un prieten sau doi pe care nu i-am mai văzut în luni, dar nu am avea probleme să ne apropiem de parcă timpul nu ar fi  trecut când ne reunim din nou.

Cu toate acestea, dacă un prieten continuă să uite să apară așa cum a fost planificat sau se oferă să facă favoruri, dar anulează sau „uită”, o poți ierta prima oară sau a doua, dar dacă modelul continuă, trebuie să decizi dacă acesta este drumul ei departe de tine.

Cea mai bună regulă despre prietenii este că, dacă te simți mai rău, nu mai bine, după ce petreci timp cu cineva, atunci nu este ceva potrivit în legătură cu relația de prietenie și s-ar putea să fie timpul să te îndepărtezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole