Sanatate

De asta este bine sa dormim pe partea stanga!

Somnul pe partea stanga

Pozitia somului priveste ”doar” comfortul!

Multa lume iubeste somnul, dar ce nu stiam pana acum este ca ”dormitul pe partea dreapta” poate avea cateva beneficii asupra organismului nostru!

Ilustratii pentru BrightSide.me-Natalia Roshenko

Imbunatateste functiile sistemului limfatic

Somnul pe partea dreapta

Sistemul limfatic indeplineste un rol destul de important pentru corpul nostru prin eliminarea ”deseurilor” si a toxinelor din sistemele noastre. Canalul toracic se afla pe partea stanga. Un motiv bun pentru a dormi pe partea stanga este ca ne poate ajuta si poate fi mai eficient pentru reziduurile materiale din organism. Din moment ce  sistemul limfatic prevede de asemenea si transportul de grasimi, proteine si alte substante importante pentru tesuturi, dormitul pe partea stanga permite celulelor sa obtina aceste substante nutritive mult mai repede.

Ii permite splinei sa isi face treaba mai bine

Somnul pe partea stanga

Splina este cel mai mare organ din sistemul limfatic si este de asemenea situat pe partea stanga a corpului. Atunci cand dormi pe partea stanga, splina functioneaza mai eficient. Principalul motiv este gravitatea care promoveaza fluxul sanguin la nivelul splinei, permitandu-i sa filtreze mai repede spre exterior impuritatile.

Elimina corect produsele reziduale

Somnul pe partea stanga

Jonctiunea dintre intestinul subtire si intestinul gros este situat in partea stanga a corpului, in zona numita valva ileocecala (colon). Atunci cand dormi pe partea stanga fortele gravitationale fac trecerea reziduurilor mult mai usoara din intestinul subtire spre cel gros. Acest lucru permite colonului sa elimine reziduurile din organism mai repede.

Poate reduce arsurile stomacale

Somnul pe partea stanga

Daca suferi frecvent de arsuri la stomac, atunci este o idee buna sa pe intinzi pe partea stanga. In aceasta pozitie, stomacul va fi situat sub sfincterul cardiac care face legatura intre esofag si stomac. Dormitul pe partea stanga previne urcarea continutului stomacal inapoi in esofag.

Ficatul nu va fi supraincarcat

Somnul pe partea stanga

Avand in vedere ca ficatul este situat pe partea dreapta a corpului, Atunci cand dormi pe partea dreapta se pune o presiune asupra acestui organ. Daca dormi pe partea stanga, toxinele si substantele nocive nu vor supraincarca stomacul.

Face bine inimii

Somnul pe partea stanga

Partea stanga a inimii primeste sange de la plamani si aceasta il pompeaza spre corp. Prin urmare, pozitia de dormit pe stanga, poate ajuta inima sa isi faca treaba mult mai usor si mai eficient. Atunci cand dormi pe partea stanga, gravitatia faciliteaza functionarea sistemului circulator, in special aorta si vena cava inferioara, o vena mare care transporta sangele deoxigenat din partea inferioara a corpului spre inima si se afla pe partea dreapta a coloanei vertebrale.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *