Primul scutec schimbat mi-a dat dureri de cap! A fost o noutate pentru simplu fapt ca era bebelușul meu și mi se părea foarte fragil.
Cea am aflat pe parcursul câtorva zile, este ca schimbarea scutecelor este la fel se importantă in îngrijirea micuțului, cum este și hrănirea lui.
Chiar dacă la început pare dificil, ajungi sa sa înveți noțiunile de baza din primele doua zile, după ce ai pus scutecul greșit de nenumărate ori.
Este important sa verifici scutecul bebelușului in mod frecvent, sa îl schimbi înainte de fiecare masa, după fiecare scaun sau repriza de somn.
Cum schimbam scutecul?
#Scoatem scutecul murdar, curățăm bine cutele pielii cu șervețele umede delicate și cel mai important pas „întotdeauna ștergem din fata spre spate”
#Ridicam cu grija bebelușul ținându-l de glezne și strecuram scutecul curat sub el. Semnele colorate trebuie sa fie pe partea din fata!
#Închidem scutecul și potrivim benzile elastice, sa nu fie nici prea strâns nici prea lejer, cât sa poți bagă doua degete între scutec și burtica. Când vei observa scurgeri laterale și-n scutecel, poate e vremea sa treci la următoarea mărime!
#Încearcă sa cauți scutece de buna calitate care sa nu îți irite bebelușul și secetele umede fără parfum, sa fie testate dermatologic, sa aibe textura delicata și rezistenta.