Cum să îndepărtezi petele comune de pe hainele albe!?!

Distribuie

HealthLifeHacksCum să îndepărtezi petele comune de pe hainele albe!?!

Nimic altceva nu spune clasic și cool ca o piesă de îmbrăcăminte albă clară. Te poate ajuta să ieși în evidență într-o mulțime și, de asemenea, să arăți șic fără efort. Dacă nu ne credeți, încercați să vă amintiți cum a atras atenția Kerry Washington atunci când a intrat în fiecare scenă ca Olivia Pope, îmbrăcată în alb. Era o femeie cu o misiune și ne-a plăcut.

Singura dezamăgire la îmbrăcămintea albă este că adesea nu arată la fel de strălucitoare sau vibrantă după câteva spălări sau după pătare. Vestea bună este că nu trebuie să se piardă totul din cauza unor accidente sau a unei prea multe rotiri în mașina de spălat și în uscător.

Deoarece știm cât de frustrant poate fi să menținem alburile strălucitoare avem mai jos, trucuri încercate și adevărate pentru a lupta împotriva oricărei pete de pe hainele albe.

Instrumente necesare

Prosop alb

Perie blândă pentru frecat sau periuță de dinți nefolosită

Bol pentru înmuiere

Trusa de salvare Trusa de dulap

Detergent de rufe

Săpun de vase pentru tăierea grăsimilor

Șervețelele pentru îndepărtarea petelor de vin

OxiClean

Bicarbonat de sodiu

Cretă albă pentru tablă

Pete de murdarie pe haine albe 1

Pete de grăsime

„Creta albă de bază pentru tablă este un instrument excelent de utilizat atunci când lucrați cu pete de grăsime”. Alte substanțe calcaroase, cum ar fi bicarbonatul de sodiu sau creta albă, pot ajuta, de asemenea, la absorbția grăsimii. Pre-tratează prin stropire cu bicarbonat de sodiu pe pată și lăsând-o să stea aproximativ 10 minute. Apoi frecați cu o perie blândă. Verificați pentru a vedea dacă pata a fost îndepărtată. Dacă nu, repetă.

De asemenea, puteți îndepărta petele de grăsime tratându-le cu săpun de vase. Utilizați câteva picături de săpun cu apă caldă și apoi spălați-le manual. Clătiți și repetați dacă este necesar. Dacă nu este un material sensibil poate fi spălat și în mașina de spălat.

Vin: pete roșii și roz

Există mai multe opțiuni pentru a îndepărta petele de vin. Începeți prin a satura pata cu apă rece. Apoi ștergeți cu o lavetă albă și încercați să absorbiți orice pată. Aplicați sare și lăsați să stea cinci minute. Clătiți cu apă rece și ștergeți din nou cu laveta. Dacă pata s-a îndepărtat, spălați așa cum ați proceda în mod normal, folosind detergent. De asemenea, puteți înlocui sarea cu bicarbonatul de sodiu.

Pete de Alimente

„Majoritatea petelor de mâncare vor necesita o înmuiere cu apă rece, așa că începeți de acolo”. „Este o mișcare mai sigură decât apa fierbinte, deoarece fierbintele poate crea uneori o altă pată în funcție de țesătură”. Pentru un produs de curățare multifuncțional, amestecați o parte de apă cu două părți de oțet alb într-o sticlă de pulverizare. Este suficient de blând pentru hainele delicate, iar acidul este suficient de puternic pentru a curăța petele.

Pulverizați-l pe petele de mâncare, cum ar fi ketchup, muștar, lapte cu ciocolată sau fructe. În cazul ketchup-ului și muștarului, ștergeți amestecul de oțet până când pata a dispărut și apoi spălați cu detergent de rufe pentru îndepărtarea petelor. Pentru celelalte pete, pulverizați amestecul de oțet și lăsați-l să stea 20-30 de minute, apoi spălați ca de obicei. Când spălați rufele delicate, un detergent blând, dar puternic, va îndepărta petele dure. „Nu vă puneți hainele în uscător până nu sunteți sigur că pata a dispărut complet”.

Cafea Și Ceai

„Trebuie să curățați petele de cafea și ceai foarte repede”. Pentru aceste pete este necesar să folosiți un produs de îndepărtare a petelor. Acete produse pot lucra într-un singur pas pentru a îndepărta petele înainte de a se instala. Asigurați-vă că îmbrăcămintea este bine saturată cu soluția de îndepărtare a petelor. Lăsați-l să stea aproximativ cinci minute, apoi evaluați cât de mult a fost îndepărtată din pată. Dacă aveți cea mai mare parte, turnați detergent lichid pe pată, înmuiați în apă rece și apoi spălați.

Murdărie

Lăsați mai întâi îmbrăcămintea să se înmoaie, apoi adăugați detergent, cât mai mult produs și frecați ușor cu o perie neabrazivă pentru a lucra pe pată. Dacă murdăria este foarte grea, repetați înmuierea și frecați de până la de trei ori și încorporați un produs de îndepărtare a petelor între înmuiere. Spălați în mașina de spălat după înmuiere și curățare, dar din nou: nu puneți niciodată îmbrăcămintea pătată la care lucrați în uscător până când sunteți sigur că pata a fost complet îndepărtată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole