Cum poti avea grija de pielea ta pe timpul verii

Distribuie

HealthLifeHacksCum poti avea grija de pielea ta pe timpul verii

Pe măsură ce vara arzătoare se grăbește să vină, pielea noastră începe să experimenteze schimbări. Nu-i aşa? Cu căldură și umiditate excesivă toată ziua, pielea începe să țipe după mai multă protecție. De la apariția acelor erupții cutanate enervante și arsuri solare până la bronzul și acneea încăpățânată.

Prin urmare, este esențial să vă îmbunătățiți imediat jocul de îngrijire a pielii pentru a sta departe de problemele nedorite ale pielii depe timpul sezonului estival. Să vedem cum!

Ce spun experții„Serul cu vitamina C este o opțiune bună pentru o rutină de îngrijire a pielii pe timp de vară. Este un antioxidant puternic, un captator de radicali liberi care vă protejează pielea de daunele induse de oxidanți.”

Cum îți afectează vara pielea?

Pe măsură ce vremea se încălzește și umiditatea crește în mediu, glandele sebacee ale pielii încep să producă exces de sebum (ulei natural). Uleiul secretat se blochează pe suprafața pielii, ducând la lipiciozitate, grăsime și pori blocați.

Erupțiile de acnee sunt cea mai frecventă problemă care apare vara. Persoanele cu pielea grasă sunt mai predispuse la aceasta, deoarece bacteriile și uleiurile din piele se amestecă cu transpirația, provocând pori înfundați și acnee.

Când pielea este expusă la razele UV dăunătoare, producția de melanină crește pentru a vă proteja pielea de daunele solare. Melanina are calități fotoprotectoare. Excesul de melanină are ca rezultat o piele mai întunecată, bronzată. Alte probleme pot include mâncărimi ale pielii, căldură înțepătoare, arsuri solare și erupții cutanate din cauza sensibilității la soare.

tipsuri pentru vara

Cum să ai grijă de pielea ta vara?

1. Spălare pe față pentru a îndepărta excesul de ulei
Vara, pielea grasă poate deveni mai grasă. Utilizați o spălare de față potrivită tipului dvs. de piele, care poate curăța în profunzime și poate îndepărta toată murdăria și murdăria. Persoanele cu pielea uscată ar avea nevoie de un demachiant fără spumă. Optează pentru produse de curățare blânde, fără alcool și cu pH echilibrat.

2. Optează pentru o rutină bună de îngrijire a pielii
Mențineți un regim de îngrijire a pielii și urmați-l religios. Alegeți produse pe bază de gel (pentru pielea uscată) și pe bază de apă (pentru tenul gras) în loc de produse pe bază de cremă, deoarece primele sunt mai ușoare și non-grase. Curățarea, tonifierea și hidratarea de două ori pe zi vă vor ajuta să vă mențineți pielea curată și proaspătă.

3. Includeți antioxidanți în regimul dvs. de îngrijire a pielii
Serurile antioxidante fac minuni pentru a vă hidrata pielea. În plus, vă protejează pielea de deteriorarea mediului, ajută la creșterea colagenului și elimină radicalii liberi pentru a preveni deteriorarea pielii. Includeți un ser antioxidant bun în rutina dvs. de îngrijire a pielii de vară. Alternativ, îl puteți adăuga în dieta dvs. făcând aprovizionare cu fructe citrice, legume cu frunze verzi, ceai verde etc.

4. Păstrează-ți pielea hidratată
Hidratarea este esențială în orice moment în timpul verii. Puteți folosi o mască de față hidratantă după ce vă spălați fața noaptea pentru un plus de hidratare în timp ce dormiți. Stropiți-vă fața frecvent cu apă sau purtați o ceață facială pentru a vă împrospăta pielea la intervale regulate.

5. Exfoliați-vă pentru o piele sănătoasă
6. Purtați protecție solară
Razele UV-A și UV-B ale soarelui pot fi foarte dure. Pe lângă faptul că vă oferă un bronz încăpățânat, acestea pot provoca îmbătrânire prematură, pete de vârstă, linii fine și riduri. O bună protecție solară cu SPF 30-50 este vitală pentru lunile de vară pentru toate tipurile de piele , chiar dacă stai în casă de cele mai multe ori. Dacă mergeți la înot, vă sugerăm să aplicați cremă de protecție solară de mai multe ori.

7. Evitați machiajul intens
Machiajul intens împiedică pielea să respire. Umiditatea și căldura influențează și capacitatea pielii de a respira. În loc de fond de ten greu și alte produse cosmetice, ai putea lua în considerare utilizarea unui balsam de buze colorat și a unei creme hidratante colorate, dacă trebuie să te machiezi.

8. Utilizați un toner bun
Un toner bun poate fi eficient în închiderea porilor deschiși . Numărul maxim de glande sebacee se găsesc pe zona T a feței. Pentru a preveni înfundarea transpirației și a uleiului din acești pori, utilizați un toner pe bază de aloe vera sau castraveți, deoarece sunt mai ușoare.

9. Hidratează pielea cu o cremă hidratantă
O cremă hidratantă este vitală pentru a vă proteja pielea vara. Puteți alege o formulă non-grasă în funcție de tipul dvs. de piele. Dar caută ingrediente precum antioxidanți precum vitaminele A și C. Dacă are SPF, cu atât mai bine. Cel mai bine este să aplicați o cremă hidratantă imediat după baie.

10. Nu-ți uita ochii, buzele și picioarele
Purtați întotdeauna ochelari de soare pentru a proteja ochii de razele dăunătoare ale soarelui. Utilizați un gel hidratant sub ochi; și un balsam de buze cu SPF sub ruj. Frecați-vă picioarele pentru a le exfolia. Aplicați protecție solară și cremă hidratantă și pe picioare, mai ales dacă purtați sandale deschise.

11. Bea mai multă apă și sucuri de fructe
Aportul de apă vara ar trebui să fie de minim 2-3 litri pe zi. Apa de cocos, pepenii verzi și sucurile proaspete sunt o modalitate bună de a rămâne hidratat. Apa de băut ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism. Includeți iaurtul și zara în dieta dvs.

12. Alegeți fructe și legume de sezon
Includeți salate și legume precum castraveții și salata verde în mâncare – acestea ajută organismul să rămână răcoros din interior. Fructe de sezon precum pepenii verzi, pepenii mosc; citricele și sucurile ajută, de asemenea, să mențină pielea sănătoasă.

13. Stai departe de băuturile zaharoase
Băuturile gazoase cu zahăr te fac să te simți lent din cauza excesului de zahăr. În plus, nu adaugă nicio valoare organismului, deoarece nu au calități de hidratare. În orice caz, ele te fac mai nesănătos și ajută la creșterea în greutate. Deci optează pentru un nimbu paani în loc de o cola.

14. Purtați țesături respirabile
Bumbacul este cea mai bună țesătură de purtat în timpul verii. Purtați haine ușoare și largi. Evitați îmbrăcămintea strânsă din țesături sintetice. Acestea vă pot crește disconfortul și vă pot face să transpirați mai mult, ceea ce la rândul său provoacă mâncărimi ale pielii și poate duce la infecții.

15. Faceți o baie de două ori pe zi
Menținerea unei bune igiene este foarte importantă în timpul verii. O baie rece în noapte înainte de a merge la culcare poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și transpirației acumulate de corpul tău în timpul zilei și la prevenirea erupțiilor cutanate. Atât dușul de dimineață, cât și baia de noapte, în mod ideal ar trebui urmate de o rutină de curățare, tonifiere și hidratare.

tipsuri pentru vara 2

Remedii de acasă pentru a obține o piele strălucitoare în timpul verii

1. Cafea și Lămâie
Lămâia conține vitamina C, care este un ingredient eficient pentru strălucirea pielii. Luați în considerare includerea vitaminei C în rutina dvs. de îngrijire a pielii de vară. Cafeaua, pe de altă parte, este un excelent exfoliant.

  • Amesteca o lingura de cafea si o lingura de suc de lamaie intr-un castron. Asigurați-vă că nu există bulgări. Aplicați acest amestec pe față și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute înainte de a-l clăti.

2. Aloe Vera
Cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antibacteriene, aloe vera are un efect calmant asupra pielii, care este grozav în timpul verii. Îți hidratează și pielea.

  • Aplicați pulpa de aloe vera direct pe piele și masați-o ușor timp de aproximativ 20 de minute. Păstrați-l timp de aproximativ 10 minute și apoi spălați-l.

3. Mască cu turmeric
Turmericul are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și anti-îmbătrânire care ajută la reducerea oricărei inflamații de pe piele. În plus, ajută la luminozitatea pielii și îi adaugă o strălucire naturală.

  • Adăugați o linguriță de turmeric într-un castron și amestecați-o bine cu trei linguri de suc de lămâie. Aplicați-l pe față și lăsați-l să stea timp de 20 de minute. Mai târziu, spală-l.

4. Miere + Iaurt
Mierea păstrează umiditatea naturală a pielii, în timp ce iaurtul o luminează.

  • Luați o cană de iaurt într-un castron și adăugați o lingură de miere. Se amestecă bine și se aplică pe piele. Se lasa sa actioneze aproximativ 10 minute si apoi se clateste cu apa rece.

5. Papaya
Pe lângă faptul că este un exfoliant ușor, papaya ajută la îndepărtarea excesului de ulei și murdărie de pe piele și vă oferă o piele strălucitoare și moale .

  • Luați un piure de papaya proaspăt, adăugați o cantitate de lemn de santal și pământ mai plin și amestecați-l bine. Aplică această mască pe față și ține-o timp de aproximativ 20 de minute. Mai târziu, clătiți-l cu apă rece.

6. Lemn de santal + Ulei de migdale
Uleiul de migdale este un remediu eficient pentru întinerirea și strălucirea pielii. Lemnul de santal îți luminează nuanța pielii.

  • Faceți o pastă din lemn de santal și apoi adăugați ulei de migdale. Amestecați și aplicați pasta pe piele și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătiți mai târziu.

7. Roșie
Roșiile ajută la îmbunătățirea texturii pielii cu conținutul de vitamine. De asemenea, ajută la restabilirea strălucirii naturale a pielii, făcând-o astfel strălucitoare.

  • Zdrobiți o jumătate de roșie și asigurați-vă că nu există cocoloașe. Adăugați miere la el. Aplicați această pastă pe piele și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. Mai târziu, clătiți-l cu apă caldă.

Pielea ta se schimbă odată cu anotimpurile?

Da, pielea se schimbă odată cu anotimpurile. Iarna aduce vreme uscată care elimină pielea de umiditatea sa naturală și provoacă pielea solzoasă și mâncărime. Umiditatea din timpul verii poate duce la infecții bacteriene din cauza transpirației, a porilor înfundați și a erupțiilor de acnee. Aerul condiționat vara și încălzitoarele iarna pot deshidrata pielea. Deci, fiecare sezon vine cu regulile sale de îngrijire a pielii.

Pielea ta necesită o atenție și îngrijire suplimentară în timpul verii. Cu câțiva pași simpli, cum ar fi curățarea și hidratarea, menținerea hidratată și utilizarea protecției solare, îți poți proteja pielea de efectele nocive ale soarelui și căldurii.

Încheierea

Important Pășirea în căldura din împrejurimile cu aer condiționat și invers, expunerea excesivă la lumina soarelui, înotul pentru a rămâne rece și umiditatea vă pot afecta negativ pielea. Vestea bună este că puteți restabili echilibrul natural al pielii, strălucirea și vă puteți asigura o sănătate bună, având grijă de pielea dumneavoastră. Urmați o rutină obișnuită de îngrijire a pielii, mâncați sănătos și recurgeți la remedii naturale simple, dar eficiente pentru a obține o piele strălucitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole