Durată
70 minute
Număr porții
4
Dificultate
medie
Ingrediente
- 1.5 kg cotlet de porc
- 1 lingurita de coriandru
- 1/2 lingurita de chimen
- Ulei de masline
- 2 ardei iuti
- 2-3 linguri de pasta de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de otet
- 1 pahar de vin ALB SEC
- Boabe de piper
Ingrediente sos merișoare
- 1 cana jumate de zahar
- 1 portocala mica
- 1/2 lingurita cu ghimbir
- 3 cani cu merisoare
Mod de preparare
Se zdrobesc chimenul si boabele de coriandru , se adauga otetul si uleiul si se paseaza pana se obtine o pasta. Cu aceasta pasta se unge bucata de carne si se lasa la rece o jumatate de ora.
Usturoiul se curata si se zdrobeste , se adauga pasta de rosii, ardeii iuti tocati marunt, zaharul, doua linguri de apa si se pun pe foc mic timp de 10 minute pana se ingroasa putin.
Se scoate bucata de carne de la rece si se unge cu aceasta pasta , se stropeste cu apa si vinul alb sec. Se adauga peeste carne si cateva boabe de piper si se da la cuptorul incins 50-60 de minute. Din cand in cand carnea se stropeste cu sosul din tava.
Mod de preparare sos de merișoare
Rade coaja de portocala si pune-o intr-un vas impreuna cu zaharul si ghimbirul , si el proaspat ras. Portocala se stoarce iar sucul se adauga in vasul de mai sus pe care il punem la foc pana se topeste zaharul. Se adauga si merisoarele si se lasa pe foc inca 5 minute.
Serveste cotletele alaturi de sos de merisoare si neaparat cu un pahar de vin bun.
Optional se pot adauga si cartofi in tava de friptura spre final. Acestia trebuie fierti in prealabil in apa cu un praf de sare si un strop de ulei.