Clătite cu bule de aer, pufoșenii delicioase!

Distribuie

HealthCulinarClătite cu bule de aer, pufoșenii delicioase!

O scurtă istorioară a clătitelor

Delicioasele clătite își au originea în nord-vestul Franței și pentru că sunt un desert atât de simplu și delicios, au deventit imediat populare în toată lumea. Clătitele dulci franțuzesti se numesc crepes, iar cele sărate, gallete.

Una dintre cele mai spectaculoase clătite se numește „crepes Suzette”, flambate în lichior și suc de portocale. În Franța, pe 2 februarie este sărbătoarea „La Chandeleur” (Ziua Binecuvantarii Fecioarei Maria).

Tradiția cere ca la această sărbătoare să se servească clătite, din acest motiv aceasta zi mai poartă denumirea si de „Ziua Clătitelor”. Legenda spune că dacă reușești în această zi să arunci în aer o clătită cu mâna dreaptă și în același timp să ții o monedă de aur în mâna stângă, vei avea parte de bogăție tot anul.

Chiar și englezii au o sărbătoare dedicată clătitelor: Shrove Tuesday sau Pancake Tuesday. (sursa: wikipedia)

Ingrediente pentru aluatul clătitelor 

  • 250 g făină
  • 550 ml lapte
  • 3 ouă
  • 1 varf cuțit sare (evident poți adăuga si vanilie si zahăr, le poți face în felul tău dar pentru micile bule… adaugă un vârf de praf de copt)

Cum să faci cele mai pufoase clătite cu bule

  • Punem ouăle într-un vas, adăugăm sarea și amestecăm până se omogenizează. Cernem făina și adăugăm la început 3-4 linguri. Amestecăm foarte bine.
  • Dacă la început observăm prezența unor mici cocoloașe în aluatul de clătite, acest lucru se va regla pe parcurs, după ce adăugăm faină și laptele.
  • Într-un vas separat, amestecăm laptele, la temperatura camerei, cu uleiul, în acest mod evităm formarea cocoloașelor.
  • Adaugăm alternativ făina și amestecul de lapte și ulei, amestecam cu grijă. Aluatul de clătite trebuie să aibe o consistență mătăsoasă, nu foarte lichid, dar nici foarte dens.
  • Incălzim, la foc mediu, o tigaie antiaderentă și o ungem cu foarte puțin ulei sau unt.
  • Punem un polonic de aluat de clătite în tigaia încinsă.
  • Le scoatem pe o farfurie și le ținem la cald, acoperite cu un capac, până când terminăm de prăjit toate clătitele.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole