Cele mai frecvente simptome fizice ale anxietății

Distribuie

HealthSanatateCele mai frecvente simptome fizice ale anxietății

Tulburările de panică și de anxietate pot provoca simptome fizice supărătoare. Anxietatea este cauza simptomelor lor, de care majoritatea oamenilor nu sunt conștienți, ceea ce poate duce la înrăutățirea problemei, deoarece ei cred că simptomele pe care le au provin de la o boală ascunsă, ceea ce duce la mai multă anxietate.

Prin recunoașterea simptomelor lor fizice și învățând mai multe despre anxietate, acest ciclu poate fi întrerupt. Mai jos sunt prezentate primele 10 cele mai frecvente simptome fizice ale anxietății.

Oboseala

Oboseala

Simptomul care este frecvent asociat cu tulburarea de panică, depresia, anxietatea și tulburările de sănătate mintală este oboseala.

Anxietatea cronică a lăsat mintea și corpul într-o stare neîntreruptă de alertă și tensiune ridicată. În mod constant, mintea scanează mediul intern și extern pentru orice amenințare care duce la tensiune fizică și suferință emoțională. Starea constantă de vigilență ridicată duce la epuizare fizică și mentală, care persistă adesea chiar dacă ai un somn lung.

Palpitații ale inimii

Palpitații ale inimii

În topul celor 10 simptome asociate anxietății se numără și palpitațiile inimii, deoarece acestea sunt înfricoșătoare, iar mulți oameni se tem că au un atac de cord, mai ales atunci când sunt combinate cu dureri în piept.

Iată cum să știi dacă palpitațiile inimii tale sunt anxietate sau fibrilație atrială. Este posibil să simțiți că inima vă lipsește sau că bate repede, flutură sau bate cu putere. Unii au simțit, de asemenea, că inima le bate în cap, în gât sau în gât. Deși palpitațiile inimii sunt înfricoșătoare, de obicei trec după câteva secunde.

Amețeli

Amețeli

Adesea, leșinul, instabilitatea sau senzația de amețeală este rezultatul hiperventilației, deși poate fi cauzat și de unele probleme asociate cu anxietatea – cum ar fi tensiunea musculară de la nivelul gâtului și al umerilor.

Mulți oameni se simt amețiți și, odată ce există un atac de panică, se vor îngrijora că vor leșina. Cu toate acestea, alții cu tulburări de anxietate au probleme de echilibru sau se confruntă cu amețeli cronice.

Creșterea ritmului cardiac

Creșterea ritmului cardiac

Anxietatea este un răspuns natural în caz de pericol și este necesară pentru supraviețuirea oamenilor. Nivelurile crescute de anxietate declanșează schimbări în organism pentru a ajuta la pregătirea și la tratarea pericolelor și amenințărilor care se apropie, așa cum știm cu toții, răspunsul de luptă sau de fugă.

Cu toate acestea, dacă suferiți de anxietate cronică, mintea și corpul dumneavoastră sunt incapabile să își dea seama de pericolul imaginar sau real, astfel că răspunsul de luptă sau de fugă este activ în permanență. Există o frecvență cardiacă crescută în cazul unui răspuns de fugă sau de luptă.

Dureri musculare

Dureri musculare

Durerile articulare și durerile musculare pot fi cauzate de o stare de sănătate precară sau de tensiune. Cauza tensiunii în mușchi este anxietatea, care poate duce la rigiditate și durere în orice zonă a corpului nostru.

Îngrijorarea și stresul constant pot, de asemenea, să ne împiedice sistemul imunitar să funcționeze corect, ceea ce duce la îmbolnăvire și la scăderea rezistenței la infecții. Inflamația corpului crește din cauza infecției, ceea ce provoacă unele simptome, inclusiv dureri articulare.

Slăbiciune musculară

Slăbiciune musculară

Slăbiciunea musculară este un alt simptom comun al anxietății cronice care se manifestă la nivelul brațelor, uneori și al picioarelor. În timpul unui răspuns de fugă sau de luptă, organismul se pregătește să acționeze în fața unui pericol.

Redirecționarea fluxului sanguin către zonele cele mai necesare este o modalitate prin care organismul se pregătește pentru acțiune, inclusiv picioarele, de care avem nevoie pentru a fugi de pericol. Dacă fluxul sanguin este crescut spre picioare, acestea pot fi ca jeleu sau furnicături sau se pot simți slabe.

Dureri de cap

Dureri de cap

Migrenele și durerile de cap sunt de obicei cauzate de tensiune, în special la nivelul umerilor și al gâtului. Hiperventilația, postura proastă, tensiunea facială și scrâșnitul dinților pot provoca, de asemenea, migrene și dureri de cap.

Un alt simptom comun legat de anxietate este dacă simțiți presiune în jurul ochilor și al capului, durere surdă sau durere ascuțită. Anxietatea poate provoca, de asemenea, un dezechilibru al hormonilor.

Dificultăți de respirație

Dificultăți de respirație

Un alt simptom angoasant este dificultatea de a respira, care îi face pe mulți indivizi să se îngrijoreze de sufocare, probleme pulmonare sau atac de cord. Dificultatea respirației este cauzată de hiperventilație (respirație prea rapidă) – organismul inspiră mult oxigen și expiră mult dioxid de carbon.

Disconfort digestiv

Disconfort digestiv

Anxietatea și stresul pot provoca, de asemenea, diaree, arsuri la stomac, constipație, crampe la stomac, indigestie acidă, balonare și exces de gaze. SII (sindromul colonului iritabil) este una dintre problemele digestive care a fost asociată cu sănătatea mentală și stresul cronic. Simptomele de sensibilitate și intoleranță alimentară pot fi, de asemenea, crescute de anxietate.

Senzații de furnicături

Senzații de furnicături

Extremitățile sunt partea cea mai afectată a corpului, cu amorțeală, furnicături, ace și ace, dar poate fi resimțită și în alte părți ale corpului. Este deosebit de dureros, deoarece mulți oameni cred că au suferit un accident vascular cerebral.

Unul dintre rezultatele obișnuite ale hiperventilației este amorțeala și furnicăturile, care pot fi eventual cauzate și de tensiunea fizică.

Anxietatea poate provoca simptome fizice supărătoare. Cu toate acestea, acceptarea și recunoașterea acestor simptome ca fiind inofensive și temporare va ajuta la prevenirea unei anxietăți mai mari și la atenuarea temerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole