Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Distribuie

HealthCulinarCele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Stăpânirea modurilor esențiale de a găti un ou vă va servi bine din nou. Dimineața (sau seara), când nu ai chef de a găti o rețetă complicată, să știi să poșatul, prăjitul sau fierberea moale a unui ou e ușoară. Mai mult de atât înseamnă că poți pregăti o masă în cel mai scurt timp.

Petreceți câteva săptămâni încercându-le pe toate – s-ar putea să descoperiți  că aveți sau preferați un nou mod preferat de a vă pregăti ouăle.

1. Ouă moi, cremoase!

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Confortant și prietenoase pentru copii. Un ou moale și pufos este acolo pentru tine când ai nevoie de o masă caldă și familiară. În plus, vă puteți bucura de o varietate de moduri: cu pâine prăjită, învelit într-un burrito sau alături de o grămadă de tot felul de mezeluri sau cărnuri praparate.

2. Ouă prăjite moi

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Odată ce ai învățat să obții margini crocante, dantelate și un gălbenuș curat, vei găsi un ou prăjit care se poate împerechea cu aproape orice masă. Asociați-vă cu boluri de cereale, salate și multe altele.

3. Ouă prăjite tari

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Ouăle ușor prăjite sunt foarte asemănătoare cu un ou prăjit moale. Cu excepția faptului că veți învârti oul și îl veți lăsa să gătească câteva secunde pe cealaltă parte. Astfel încât albul să gătească până la capăt, dar gălbenușul să rămâne curgător.

Dacă îl țineți în tigaie mai mult timp, gălbenușul începe să se întărească. Puteți face ouă peste mediu sau peste tare.

4. Ouă fierte moi

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Indiferent dacă vă serviți ouăle fierte moi cu toast prăjit cu unt, pentru a-l înmuia sau a o tăia în jumătate și a-l savura cu un bol cu salată, veți iubi modul în care albusul se găsește și se așază în jurul gălbenușului curgător.

Ou fiert moale – 3 minute
Gălbenuşul oului este un lichid gros; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru.

5. Ouă fierte tari

Ou fiert moale - 3 minute Gălbenuşul oului este un lichid gros; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru.

Gătiti oul fiert cu câteva minute mai mult și veți obține clasicul ou fiert tare, pe care îl puteți savura singur ca gustare sau transformați-l în salată de ou pentru prânz.

Ou fiert tare – 10 – 15 minute
Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.

6. Ouă poșate

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Faimos pentru rolul său în formă de ou Benedict, un ou poșat are albusuri mătăsoase și un gălbenuș curgător, făcându-l să se simtă ca un fel de lux. Veți dori să începeți prin braconarea unui ou la un moment dat, dar înainte trebuie să știți că veți pune în brațe celor din casă multe ouă poșate pana veți reuși sa le poșați in mod corect.

7. Ouă la cuptor

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Vorbind de fantezie, ouăle coapte sunt un alt fel de mâncare cu aspect impresionant, care nu poate fi făcut mai ușor acasă. În plus, puteți încerca ceva nou de fiecare dată când le faceți: adăugați brânză, ierburi, legume sau slănină, bacon si alte tipuri de mezeluri.

8. Omletă

Cele 8 metode esențiale pentru gătirea ouălor

Ai nevoie doar de două ouă mari și o tigaie antiaderentă pentru a face o omleta perfectă. În doar două minute, veți fi răsplătit cu un fel de ouă moi, care vă va oferi micului dejun un upgrade instant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole