NR PORTII , 6-8 / DURATA , 80 min / DIFICULATE MEDIE
INGREDIENTE:
- 1.5 kg ceafa de porc
- 1 legatura de patrunjel
- 5 linguri de mustar
- Cateva frunze de tarhon
- Cativa catei de usturoi
- 1, 2 crengute de rozmarin
- Ulei, sare si piper.
PENTRU SOS
- 2 cepe
- 1 morcov
- 500 ml sos de rosii
- 2 ardei copti
- 1 ardei iute
MOD DE PREPARARE
Tarhonul si patrunjelul se toaca cat mai marunt si se amesteca cu mustarul un praf de sare si piper. Carnea se aseaza in tava si se unge cu putin ulei si sosul de mustar. In tava mai adaugam o cescuta de apa.
Bucata de carne se inteapa din loc in loc si se baga cateii de usturoi taiati pe jumatate si crengutele de rozmarin. Se lasa la cuptor aproximativ o ora. Din cand in cand se stropeste cu sosul din tava, daca sosul scade prea mult se mai adauga putina apa.
Separat ceapa se toaca foarte marunt si se caleste in ulei. Se adauga morcovul si dupa cateva minute ardeiul copt si tocat.
Sosul se stinge cu sucul de rosii si se adauga cateva rondele de ardei iute. Sosul se lasa pe foc pana se leaga bine iar la final se amortizeaza cu putin patrunjel tocat.
Dupa ce friptura este gata se serveste impreuna cu sosul!