Ce poate înseamna nasul rece? De ce ai nasul rece?

Distribuie

HealthSanatateCe poate înseamna nasul rece? De ce ai nasul rece?

Ești sub mult stres emoțional.

Ce poate înseamna nasul rece? De ce ai nasul rece?

Stresul emoțional ar putea fi un factor declanșator al fenomenului Raynaud, care determină restrângerea drastică a vaselor de sânge din extremitățile noastre pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru duce la răceală și amorțeală într-o anumită zonă, cum ar fi nasul, și ar putea dura oriunde de la câteva minute la ore. Fenomenul lui Raynaud este mai frecvent la femei și în rândul celor care trăiesc în climă rece.

Ai fost supraîncărcat de muncă.

Ce poate înseamna nasul rece? De ce ai nasul rece?

Un studiu de la Universitatea din Nottingham a descoperit o legătură între temperatura corpului nostru și cantitatea de stres din creierul nostru. În timpul cercetării, cu cât participanții s-au concentrat mai mult pe sarcinile care le-au fost date, cu atât fețele lor au devenit mai răcoroase, în special în zona din jurul nasului. Dacă vă simțiți așa în timp ce lucrați, vă recomandăm să faceți o pauză rapidă înainte de a vă relua activitatea.

Hormonii dvs. pot fi dezechilibrați.

Ce poate înseamna nasul rece? De ce ai nasul rece?

Când nu produceți suficient hormoni tiroidieni, metabolismul corpului dvs. poate deveni lent. Având un metabolism lent, corpul tău va conserva căldura și energia și ar putea avea ca rezultat o căldură mai mică către extremități, cum ar fi nasul tău.

Poate fi un semn al unui flux scăzut de sânge în nas.

Ce poate înseamna nasul rece? De ce ai nasul rece?

Când stăm într-o cameră cu o temperatură scăzută pentru o lungă perioadă de timp, corpul încearcă să păstreze căldura prin reducerea fluxului sanguin de la extremități și îl redirecționează către organele vitale din corp. S-ar putea să observăm, de asemenea, că nasul nostru va fi primul lucru care va răci, deoarece această parte a corpului nu are multă grăsime. Băutură pe o ceașcă de ceva fierbinte, cum ar fi ceai sau cafea, ne-ar putea ajuta să ne încălzim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole