Care sunt diferitele tipuri de extensii de păr?

Distribuie

LifestyleHairStyleCare sunt diferitele tipuri de extensii de păr?

Clip-in-uri, tape-in-uri, țesături, pre-legat, fuziune, micro-ring… ce înseamnă toate acestea? 

Există atât de multe stiluri diferite de extensii și termeni, încât poate deveni copleșitor dacă ești nou în lumea extensiilor de păr. 

Deși extensiile de păr majoritatea trebuie să fie din păr uman, nu se limitează doar la acest tip special. 

Divulgăm diferitele tipuri de extensii pentru a elimina unele confuzii.

Următorul articol vă va oferi claritate și vă va ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru părul dvs. 

Așa că așează-te confortabil, leagă-ți părul pe spate și hai să intrăm direct în articol.

Cuprins

Extensii reale de păr uman vs. Extensii de păr sintetic

Înainte de a intra în diferitele tipuri de metode de aplicare a extensiilor de păr, primul lucru pe care trebuie să-l știți despre extensiile de păr este că acestea sunt realizate din păr uman real și din păr sintetic. Deci, care este diferența dintre ele?

Cum se fac extensiile de păr

Extensiile de păr uman sunt exact așa cum sună. Sunt făcute din păr uman real, de sus în jos, colectat de la donatori.

Părul natural uman folosit pentru extensii are toate cuticulele (stratul exterior al părului). Acestea sunt intacte, mergând în aceeași direcție în momentul colectării. Acest lucru nu permite aproape nicio încurcare și ne asigură că extensiile rămân netede și mătăsoase pe toată durata lor de viață.

Pe de altă parte, părul sintetic este fabricat din diverse fibre sintetice amestecate și nu conțin deloc păr uman.

Aceste fibre sunt de obicei foarte fine, fibre de plastic, care sunt fabricate pentru a imita părul uman real.

Privește și simte

Atât extensiile reale, cât și cele sintetice vin în multe stiluri, culori și diferite forme de aplicare. 

Calitatea fibrelor sintetice poate varia, dar acestea sunt în general rigide și se mișcă diferit față de părul uman, așa că nu se îmbină la fel de bine ca părul tău natural. 

Uneori au o senzație dură, aspră la atingere. Părul adevărat arată și se simte real (pentru că este!) și, prin urmare, se îmbină mai natural cu părul tău.  

Colorare și stilizare

Extensiile de păr uman pot fi tratate la fel ca propriul păr natural. Le puteți îndrepta, ondula, usca, le puteți colora și aplica produse pentru păr. 

Cu părul sintetic, nu puteți colora părul, deoarece majoritatea vopselelor conțin amoniac sau înălbitor, care ar distruge părul sintetic. 

În plus, nu poți coafa părul sintetic în același mod ca și părul tău adevărat, deoarece căldura îl poate deteriora, astfel încât ondulatoarele, plăcile de îndreptat și uscătorul de păr nu pot fi folosite, deoarece vor topi sau deteriora grav părul.

Alți factori, cum ar fi soarele, sau produsele dure pentru păr pot deteriora, de asemenea, extensiile de păr sintetice. 

Calitate și durabilitate

Părul sintetic este mai ieftin decât părul real, dar, desigur, cu asta, vine la pachet și un compromis.

Deoarece sunt fabricate din fibre sintetice, acestea nu rezistă la fel de mult ca părul uman, pot fi ușor deteriorate de factorii menționați mai sus (soare, căldură, etc.).

În general, extensiile de păr sintetic durează câteva luni, în timp ce extensiile de păr uman pot dura până la un an dacă sunt bine îngrijite. 

Pe scurt, extensiile din părul uman pot fi tratate și coafate la fel ca propriul păr și va arăta și se va simți la fel de natural.

Se vor amesteca cu ușurință cu părul tău și va dura mult mai mult decât părul sintetic.

Deși sunt mai ieftine decât părul real, părul sintetic nu arată la fel de natural, nu poate fi coafat cu instrumente de styling și nu rezistă la fel de mult ca părul real.

Extensii de par

Extensiile de păr. Argumente pro și contra – Merită timpul și banii?

Indiferent dacă vreți să credeți sau nu, coafura este una dintre cele mai importante părți ale aspectului uman, mai ales pentru femei

Tipuri de extensii

Acum că ne-am îndepărtat din cale reală față de sintetică, să intrăm în diferitele tipuri de aplicații de extensie!

Extensii de păr cu clips

Extensii de par cu clips

Extensiile cu clips, vin într-o șuviță de piese conturate, atașate la bază fie cu material textil, fie cu silicon. 

Clipurile sunt atașate la această bază și sunt gata de utilizare. Tot ce trebuie să faceți este să atașați bucățile de părul natural! Fiecare clips se deschide și se închide cu ușurință.

Extensiile de păr cu clips sunt cel mai ușor utilizabil stil de extensii, deoarece le puteți îndepărta rapid și le puteți pune la loc oricând doriți.

Spre deosebire de unele dintre celelalte aplicații de extensie de păr, clip-in-urile durează de obicei între 5 – 15 minute pentru a le aplica acasă. 

Extensiile de păr cu clips sunt, de asemenea, cele mai puțin dăunătoare, deoarece nu implică substanțe chimice, căldură, presiune sau alte metode de instalare menționate mai sus – pur și simplu se prind de păr cu ușurință, astfel încât părul natural să nu fie afectat. 

Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care sunt cele mai populare tipuri de extensii de păr.

Tratament

Aceleași reguli pentru părul sintetic față de cel real se aplică atunci când vine vorba de tratamentul extensiilor de păr cu clips, la fel ca în cazul oricăror extensii de păr. 

Ne vom concentra mai mult pe extensiile de păr uman, deoarece vi le recomandăm.

Mai simplu spus, extensiile de păr uman au o întreținere foarte redusă și trebuie spălate doar la fiecare 15-20 de purtări sau dacă există o mulțime de produse până la punctul în care acestea devin de necontrolat. La fel ca și părul natural, pur și simplu periați, șamponați și condiționați părul și lăsați-l să se usuce la aer! 

În ceea ce privește coafarea, Extensiile de păr uman în extensii poate fi coafată la fel ca propriul păr natural. Ele pot fi ondulate, îndreptate și colorate, cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să utilizați o temperatură mai scăzută atunci când coafați părul și să utilizați un protector termic înainte de coafarea la căldură. 

Durabilitate

Încă o dată, asta depinde de cât de bine ai grijă de ele, ce produse folosești și cât de des le porți.

 Cu îngrijire adecvată și purtare regulată, clip-in-urile durează între 3 și 6 luni, până la un an și uneori chiar mai mult. 

Extensii de păr cu bandă

Extensii de par cu banda

Extensiile de păr cu bandă sunt exact așa cum sună. Extensiile sunt pre-lipite și apoi vin lipite împreună de fiecare parte a părului tău.

În mod obișnuit, un stilist va aplica tape-in-uri pentru dvs., deoarece trebuie să le aliniați cu rădăcinile și sunt aplicate cu un instrument de styling care încălzește lipiciul.

În plus, ar trebui să le eliminați (cu un agent de îndepărtare a lipiciului) și apoi să le reinstalați. Desigur, atunci când aplicați căldură pe rădăcini și orice produs adeziv, cum ar fi bandă sau lipici, acest lucru vă poate deteriora părul.

Acest proces durează de obicei aproximativ 40 de minute – 1 oră pentru a se aplica și dacă extensiile sunt în stare bună, pot fi reutilizate.

Tratament

În cazul extensiilor de păr cu bandă , trebuie să fii foarte atent când folosești balsamuri sau produse de păr, deoarece acest lucru poate face ca banda să se desprindă sau să alunece în jos.

Aceasta este o problemă foarte comună cu tape-in-urile, în care părul pur și simplu alunecă. Din acest motiv, frizerii vă recomandă de obicei să utilizați șampon sau balsam special și produse de coafare care sunt mai puțin dure și nu la fel de uleioase pentru a vă asigura că lipiciul continuă să se lipească de păr.

Le puteți coafa cum doriți, deoarece sunt făcute cu păr uman, dar trebuie să aveți grijă la rădăcinile unde se află lipiciul sau banda.

Durabilitate

Aplicările sunt considerate semi-permanente.

De obicei, acestea durează 4 – 8 săptămâni înainte de a fi necesar să le îndepărtați și să le aplicați din nou.

La fel ca oricare alte extensii, însă, depinde de cât de bine ai grijă de ele și de cât de repede îți crește părul.

Extensii de păr cusut/împletit

Extensii de par cusut

Părul cusut este aplicat prin împletirea părului natural în cornrows, apoi folosind un ac și ață se coase țesătura în împletitură sau cornrow.

Extensiile de păr cusute sunt folosite în principal pentru persoanele cu păr mai gros datorită modului în care sunt aplicate.

În general, aplicarea acestui fel de extensie este un proces foarte lung (de obicei, câteva ore.) Metoda de aplicare strânsă pune adesea o presiune asupra scalpului și poate fi foarte grea sau inconfortabilă, motiv pentru care nu funcționează bine cu părul subțire sau mai moale.

Această metodă este aplicată de un stilist cu experiență, deoarece este o aplicație foarte tehnică și dificilă care trebuie cusută de un profesionist.

Sew-in-urile vin, de asemenea, sub formă de perucă, care este cusută în cornrows în același mod, cu toate acestea, părul vine într-o singură bucată, spre deosebire de extensiile cu bandă.

Acest tip de extensie de păr este popular deoarece este cea mai durabilă, deoarece părul este literalmente cusut în propriul păr și nu se poate desprinde.

Tratament

Dacă aveți o extensie sew-in, trebuie să hidratați scalpul, ceafa și marginile părului cel puțin o dată pe săptămână și să vă asigurați că utilizați produse de condiționare profundă.

O altă recomandare populară pentru persoanele cu extensie sew-in este să spele părul cu un produs proteic special pentru a minimiza deteriorarea și slăbirea părului.

Când vine vorba de coafare, aceleași reguli se aplică pentru părul real față de părul sintetic – de obicei, țesăturile vin în formă de păr real, din cauza durabilității.

Durabilitate

Este recomandat să îndepărtați țesătura la fiecare 6 – 8 săptămâni, mai ales dacă încercați să vă creșteți propriul păr. 

Durata maximă de timp în care ar trebui să aveți o extensie sew-in completă a părului este de 4 luni, deoarece va afecta creșterea naturală a părului.

Extensii de păr Fusion & Pre-bonded

Extensii de par Fusion

Extensiile de păr Fusion (cunoscute și ca lipirâte sau pre-legate) sunt topite cu părul natural folosind diferiți adezivi, cum ar fi lipiciul.

Aplicarea extensiilor de păr pre-legate durează aproximativ 3-4 ore și sunt aplicate de un stilist.

Extensiile Fusion ar putea să nu fie potrivite pentru toți clienții, deoarece acest tip de aplicare este foarte dăunătoare pentru părul tău natural, așa că stilistul tău poate chiar să nu te sfătuiască să folosești această metodă.

Aplicația implică o mașinărie care arată ca un pistol de lipici fierbinte, care, în esență, lipește părul de fire individuale de păr natural.

Un alt tip de aplicare pentru extensiile de păr pre-legate folosește o clemă de căldură pentru a topi adezivul pe părul natural.

Tratament

Aplicația Fusion/pre-ponded este gestionată și tratată în același mod ca și părul tău real. 

Puteți folosi aceleași produse pe care le utilizați în mod normal, cu toate acestea, extensiile trebuie repoziționate la fiecare 2-3 luni pe măsură ce părul natural crește. 

În plus, datorită numeroaselor substanțe chimice din lipici, această metodă poate provoca căderea părului, ruperea și iritarea scalpului.

Durabilitate

Sunt considerate semipermanente deoarece stau in părul tău până la 4 luni.

Cu toate acestea, la fel ca toate celelalte tipuri de extensii de păr, aceasta variază în funcție de tipul și creșterea propriului păr.

Extensii de păr MicroRing

Extensii de par Microlink

Extensiile de păr Microring sunt cunoscute și ca extensii de păr cu micro margele sau extensii de păr cu micro bucle. 

Acestea sunt aplicate prin atașarea unor bucăți mici de păr pe secțiuni mici de păr natural cu o mărgea mică căptușită cu silicon. Apoi, se folosește un instrument special pentru a fixa mărgele de păr și se strânge pentru a o menține pe loc.

Deși această metodă nu folosește căldură sau lipici, dacă nu sunt instalate corect de către un profesionist, extensiile de păr microring pot dăuna părului.

Margeaua poate fi strânsă prea mult, provocând presiune și tragere de rădăcini, iar dacă nu este îndepărtată corespunzător, părul poate fi smuls.

Aplicarea acestei metode durează aproximativ 2-4 ore.

Tratament

Puteți să le spălați în același mod în care ați face și cu părul natural și să utilizați aceleași produse de styling.

Similar extensiilor de păr fusion, extensiile de păr microring trebuie repoziționate la fiecare 2 – 3 luni, pe măsură ce părul natural crește și microbilele se îndepărtează de scalp. 

Durabilitate

Extensiile de păr Microring sunt considerate semi-permanente și, în general, durează până la 4 luni.

Peruci și piese de păr

Peruci

Perucile și piesele de păr vin în diferite forme și sunt aplicate pe păr local. 

Perucile lungi și pline sunt făcute pentru a vă acoperi întregul cap (fapt amuzant: perucile obișnuiau să fie numite „acoperiri pentru cap” întocmai din acest motiv).

Aceasta include, de asemenea, perucile care sunt numite „fronte de dantelă” sau „rețea” – acestea sunt doar metode de realizare a perucilor. 

Perucile acționează ca un înlocuitor pentru propriul păr și sunt menite să-ți acopere întregul cap. 

Perucile pot fi folosite din mai multe motive, cum ar fi căderea părului, chelie sau pur și simplu pentru a-ți schimba aspectul. 

Perucile sunt puțin diferite și au adesea forma unui coc, coadă de cal sau cravată de păr, astfel încât să le puteți așeza pe propriul păr. 

Piesele pot fi folosite dacă o anumită zonă a capului tău se subțiază și trebuie să așezi părul deasupra acestei secțiuni sau pur și simplu pot fi folosite pentru a crea o coafură diferită, cum ar fi o coadă de cal super lungă, plină, cu o singură bucată. pentru a adăuga grosime.

Tratament

Perucile și piesele de păr pot fi puțin dificil de spălat și, în funcție de faptul că sunt reale sau sintetice, trebuie să fii foarte atent. 

Deoarece firele de păr pline sunt de obicei atașate fie de un plastic, fie de alt material, trebuie să modificați modul în care spălați și tratați părul.  

Durabilitate

Depinde dacă sunt reale sau sintetice și încă o dată modul în care le îngrijești le afectează foarte mult și durata de viață. 

De obicei, perucile complete umane adevărate pot dura până la un an dacă ai grijă de ele. 

Piesele mai mici sunt de obicei sintetice și, de obicei, nu durează mai mult de o lună de utilizare.

Si asta e! Sperăm că ți-am oferit toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie informată asupra tipului de extensii de păr potrivite pentru tine, tipului tău de păr și obiectivelor tale. Ne-ar plăcea să aflăm despre experiențele tale cu extensiile de păr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole