dulceata-capsuni

-dulceață de prune galbene
-dulceață de căpșuni
-dulceață de dude
-dulceață de vișine

Un mod placut de a-ți începe ziua!

Cam toată dulceața are același mod de preparare. Astăzi vom alege o rețetă simplă a dulceții de căpșune.

dulceata-capsuni

Ingrediente necesare:

• 1 kilogram de căpşuni,
• 1 kilogram de zahăr,
• zeama de la o jumătate de lămâie.

dulceata-capsuni

Cum se prepară:

Mai întâi se spală căpşunile. Apoi, rupeţi codiţele şi lăsaţi fructele întregi, aşezaţi-le într-un vas şi turnaţi zahărul peste ele. Vasul în care au fost puse fructele pentru dulceaţa de căpşuni se lasă peste noapte în frigider. A doua zi puneţi căpşunile la fiert cu tot cu zeama pe care au lăsat-o. Lăsaţi-le la fiert la foc mic şi adunaţi din când în când spuma care se formează deasupra.

Aveţi nevoie de trei borcane mici sterilizate.

După ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, adăugaţi zeama de lămâie şi apoi opriţi focul.

Pentru a verifica dacă dulceață este gata luaţi o lingură de dulceață şi puneţi-o pe farfurie.

Pregătiți borcanele și puneți dulceață fierbinte în ele. Strângeți capacele. Puneți borcanele cu capacul în jos într-o pătură groasă și lăsați-le acolo până acestea se răcesc, pentru a se steriliza cum trebuie.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: