Bebelusii si muzica

Distribuie

InspirationMother 2BeBebelusii si muzica

Inca din burtica mamei bebelusii percep muzica

Inca de cand sunt in burtica, bebelusii percep muzica si se pare ca aceasta are efecte benefice asupra lor. Conform unor studii canadiene bebelusul percepe sunetele inca din a treisprezecea saptamana de viata intrauterina iar din luna a opta de sarcina percepe muzica.

Conform acestor studii bebelusii se misca la auzul muzicii si chiar isi pot regla ritmul inimii in functie de aceasta. Muzica buna ofera o stare de bine. Aceasta stare de bine se transmite si la bebelusi atunci cand mama asculta muzica in timpul sarcinii. Aceiasi cercetatori recomanda comunicarea cu bebelusii cat acestia sunt inca in burtica.

Acest lucru ii va ajuta ulterior sa recunoasca si sa invete mai usor limba materna.

Bebelusii recunosc muzica

In unor mici studii efectuate in Marea Britanie,s-a constatat ca bebelusii retin muzica pe care o percep cat timp sunt in burtica iar la cateva luni dupa nastere o recunosc si o prefera.

Se pare ca ne nastem cu un instinct al creierului de a cauta incontinuu tipare pe care acesta le imprima in memorie si le identifica apoi.

Muzica clasica

Desi este o teorie destul de controversata si care nu se bucura de prea multe studii stintifice aprofundate , muzica clasica pare sa fie in topul preferintelor bebelusilor. Ascultarea de muzica clasica creaza un efect de relaxare si odihna profunda. Acest fapt stimuleaza cu siguranta imaginatia, creativitatea si inteligenta copiilor.

Bebelusii sunt fascinati de muzica clasica. Un studiu efectuat de psihologii de la Brigham Young University (Utah) a aratat ca bebelusii cu varsta de 5 luni pot sa faca difereta intre genuri muzicale si chiar sa isi exprime preferinta vi-a-vis de acestea. Dintr-o serie de melodii si genuri muzicale se pare ca muzica lui Beethoven a fost cea mai apreciata de cei mici.

Conform revistei  Infant Behavior and Development copiii care au continuat sa asculte muzica lui Beethoven la varsta de 9 ani au reusit sa deosebeasca pasajele vesele si triste din simfoniile sale. Psihologii confirma teoria ca muzica joaca un roj important in dezvoltarea intelectuala a copiilor.

Efectul Mozart

Alfred A. Tomatis , in urma unor studii a observat  că inteligenţa copiilor este stimulată dacă ascultă muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart. Vorbirea, memoria, dar şi apacităţile motorii ale copiilor sub 3 ani sunt dezvoltate cu ajutorul muzicii clasice.

El a numit aceasta teorie Efectul Mozart. Desi teoria sa a fost contestata de numerosi medici psihologi si pediatri , ea se bucura de un real succes in toata lumea.

In maternitati din Statele Unite proaspetele mamici primesc CD-uri cu muzica clasica, in Florida, ascultarea muzicii clasice este prevăzută de lege în toate instituţiile preşcolare subvenţionate de stat iar in Marea Britanie posturile de radio pentru copii difuzeaza constant muzica de Mozart.

Vocea mamei, cea mai frumoasa muzica

Dupa vocea umana , muzica poate fi cel mai bun mijloc cognitiv si cel mai eficient mod de invatare. Cu stimulii potriviti bebelusii pot beneficia de o dezvoltare maxima a creierului.

Vocea mamei este poate cea mai relaxanta muzica pentru copil. Cand primeste baita sau cand este imbracat sau cand este pus la somn, bebelusul se va linisti daca mama ii va canta sau ii va vorbi duios!

Muzica de caliatate si potrivita varstei ajuta la o dezvoltare frumoasa a bebelusului dar nici nu trebuie sa suprasolicitam copilul pentru a evita pe viitor probleme cum ar fi ADD ( sindromul deficitului de atentie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole