Au pisicile cu adevărat nouă vieți?

Distribuie

InspirationIlustratii FunnyAu pisicile cu adevărat nouă vieți?

Cu toții ne iubim pisicile. S-ar putea să fie creaturi morocănoase care ar dărâma lucruri prin casă. S-ar cuibări și s-ar ghemui în poală atunci când ne așezăm și, uneori, chiar și când suntem ocupați!

Ne place să credem că vor fi mereu acolo pentru noi, deoarece au nouă vieți, nu? Dar, din păcate, nu este cazul.

Oricât de mult ne dorim ca cele nouă vieți ale tovarășilor noștri feline să fie adevărate, este un mit. Cu adevărat sfâșietor, știm.

Aceasta ridică întrebarea, de unde a început acest mit? Haideți să o dezvăluim și poate ne găsim alinare în fapte.

Legenda celor nouă vieți ale pisicii.

Nimeni nu știe cine a început mitul celor nouă vieți ale pisicilor și nici nu există înregistrări istorice reale despre când și unde a fost creat pentru prima dată.

Acesta este problema cu istoria orală.

Ceea ce se știe, totuși, este că prima mențiune despre cele nouă vieți ale pisicii este într-un proverb englezesc. Acesta spune: „ O pisică are nouă vieți. Pentru trei, el joacă; pentru trei, se rătăcește; pentru ultimii trei, el rămâne. ”

Originile proverbului ar putea rămâne un mister, dar avem cel puțin o cronologie estimată.

Într-una dintre cele mai faimoase piese ale lui William Shakespeare, Romeo și Julieta, el a scris: „ Bun rege al pisicilor, nimic altceva decât una din cele nouă vieți. ”

Bardul a scris tragedia în secolul al XVI-lea, făcând ca mitul celor nouă vieți ale unei pisici să fie anterioară anilor 1500.

Au pisicile cu adevărat nouă vieți?

De ce pisicile au nouă vieți?

Prietenii noștri feline sunt cunoscuți a fi animale foarte agile; sunt creaturi extrem de independente și inteligente.

Pot cădea de la înălțimi mari și pot ateriza în continuare pe picioare. Există chiar și un caz documentat în New York în care o pisică a căzut dintr-o clădire de 32 de etaje și a supraviețuit, suferind doar răni minore.

Faptele ca aceasta sunt, probabil, de unde a venit ideea ca pisicile să aibă nouă vieți. Toate acestea se datorează, desigur, anatomiei fantastice a pisicii.

La fel ca majoritatea speciilor de feline, pisicile au evoluat din trăirea în copaci.

Anii de evoluție înainte ca aceștia să devină domestici au asigurat că s-au adaptat la înălțimea de la care specia lor a început să trăiască.

Pisicile au un „reflex de îndreptare” în care își pot răsuci corpul în timp ce cad, asigurându-se că aterizează în siguranță pe picioare.

Suprafața lor mare a corpului reduce forța căderii.

În același timp, flexibilitatea impresionantă a ligamentelor și oaselor îi ajută să suporte o rănire cât mai minimă de la impact.

Deci, puteți spune că cele nouă vieți ale unei pisici provin din milioane de ani de evoluție.

Au pisicile cu adevărat nouă vieți?

De ce are în mod specific nouă vieți?

Întotdeauna am întrebat de ce și cum pisicile au nouă vieți, dar te-ai gândit vreodată de ce exact un număr impar ca nouă? Să aflăm.

Numerologia afirmă că numărul nouă este foarte semnificativ datorită compoziției sale din trei grupuri de câte trei.

În culturile religioase precum islamul, greacă și romano-catolică, numărul nouă este simbolic și are proprietăți mistice.

De exemplu, în islam, semnificația numărului nouă se aseamănă mult cu gândirea indiană despre Sanatana Dharma, care afirmă: „ nouă deschideri pentru om, precum și cele nouă luni ale perioadei de gestație a nașterii.

În Grecia , numărul nouă a fost denumit trinitatea trinităților, similar compoziției numerologiei.

Totuși, ceea ce este mai fascinant este că, în diferite culturi, mitul celor nouă vieți ale pisicii are variații diferite, în special cu numărul lor de vieți.

Unele regiuni din Spania cred că pisicile au doar șapte vieți, în timp ce în alte legende arabe și turcești, pisicile au șase vieți.

Toată această fascinație pentru pisici vine cu aproximativ 12.000 de ani în urmă.

Vechii egipteni credeau că aceste animale erau ființe sacre și divine cu puteri supranaturale.

Oamenii dedicau adesea pisici mumificate la sanctuarul zeiței pisicii Bastet ca ofrande.

Pentru a rezuma totul, nu, pisicile nu au nouă vieți, indiferent cât de mult le-am dori.

Compatrioții noștri feline au tendința de a înșela moartea, deși asta nu înseamnă că nu ar trebui să avem mare grijă de ei, indiferent cât de snobi ar fi uneori.

S-ar putea să fie, de asemenea, creaturi asemănătoare dumnezeiești, adorate de-a lungul istoriei, și de aceea le place să se stăpânească în jurul casei noastre ca și cum ar stapani locul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole