Apetisantul Chef Gordon Ramsay, ce stim despre el?

Distribuie

HealthCulinarApetisantul Chef Gordon Ramsay, ce stim despre el?

Cunoscut pentru temperamentul său de foc, Gordon Ramsay este unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume.

A apărut în emisiuni de televiziune de la sfârșitul anilor 1990 și și-a construit un drum către faimă pe tot globul.

Bucătar britanic

Iată câteva curiozități apetisante despre Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Bucatar britanic Gordon Ramsay

Gordon Ramsay s-a născut în Scoția, dar a crescut în Anglia.

Are 56 de ani. S-a născut pe 8 noiembrie 1966, în Johnstone, Scoția.

Familia sa s-a mutat la Stratford-upon-Avon, Anglia, când el avea nouă ani, care este locul în care a crescut.

Ramsay a început ca spălător de oale.

Primul său loc de muncă a fost ca spălător de oale într-un restaurant indian situat în apropierea locului în care a crescut.

Aceasta a fost prima sa privire în lumea culinară, deși acesta a fost mai degrabă un mijloc pentru a ajunge la un scop pentru el.

Și-a dorit să fie fotbalist (fotbal englez) până când s-a accidentat la genunchi la 12 ani, ceea ce i-a întors cariera în lumea alimentației.

Cariera sa culinară a început la vârsta de 19 ani.

După ce visele sale fotbalistice nu au mai fost realitate, Ramsay s-a înscris la un curs de Management Hotelier când avea 19 ani.

La mijlocul anilor 1980, el și-a asigurat primul loc de muncă ca bucătar comis la Wroxton House Hotel din Banbury, Anglia.

Apoi a devenit șef de bucătărie la Wickham Arms din Sibford Gower, Oxfordshire, Anglia.

Ramsay a fost surprins având relații intime cu soția proprietarului, așa că a plecat la Londra.

Ramsay a lucrat în restaurante de top din Londra.

În 1987, Ramsay s-a mutat la Londra pentru a-și împinge cariera în industria ospitalității și a început să lucreze pentru Marco Pierre White în restaurantul său premiat Harveys.

Ramsay a lucrat cu White timp de aproape trei ani înainte de a pleca să lucreze cu bucătarul francez Albert Roux în restaurantul său Le Gavroche din Mayfair, Londra.

Mentorul lui Ramsay a fost bucătarul francez Guy Savoy.

Albert Roux l-a invitat pe Ramsay să lucreze cu el ca al doilea bărbat la o stațiune de schi din Alpi din Franța , la restaurantul Hotelului Diva.

După această inițiere în munca în Franța, la vârsta de 23 de ani, Ramsay s-a mutat la Paris pentru a lucra cu Guy Savoy, un bucătar cu stea Michelin.

Ramsay și-a continuat pregătirea în Franța timp de trei ani.

În serialul de televiziune al lui Ramsay Master Chef , el afirmă că Guy Savoy a fost mentorul său.

A lucrat pe un iaht în Bermude.

În timp ce făcea o pauză atât de necesară din industria ospitalității, Ramsay și-a asumat un rol mai relaxat de bucătar personal în Bermuda.

A petrecut un an lucrând la iahtul privat numit Idlewild și a călătorit cu echipajul în Sicilia, Sardinia și Italia.

Aceasta a fost prima lui introducere în a învăța despre bucătăria italiană.

Primul restaurant Ramsay a fost deschis în 1998.

La vârsta de 31 de ani, Gordon Ramsay și-a deschis primul restaurant în Chelsea, Londra.

Se numește „Restaurant Gordon Ramsay” și poate găzdui până la 45 de oaspeți și servește preparate din bucătăria franceză.

Restaurantul a câștigat deja 3 stele Michelin până în 2001.

În 2007, Ramsay a angajat-o pe Clare Smyth MBE în calitate de Chef de Cuisine, conducând întreaga echipă.

La acea vreme, ea era singura femeie bucătar din Marea Britanie care deținea 3 stele Michelin sub numele ei.

Ascensiunea lui Ramsay la faimă a fost prin emisiunea de televiziune Boiling Point.

În 1998, emisiunea de televiziune britanică Boiling Point a urmat deschiderea de către Ramsay a primului său restaurant în Chelsea, Londra.

A atras atenția națiunii, nu numai prin caracterul său antrenant, ci și prin priceperea culinară și munca grea.

A câștigat trei premii Catey.

Premiile Catey sunt un premiu al industriei ospitalității care apare din 1984. Sunt echivalentul industriei ospitalității cu Oscarurile.

Ramsay a câștigat primul său premiu Catey în 1995 pentru Noul venit al anului, iar al doilea a fost pentru Bucătarul anului în 2000.

În iulie 2006, Ramsay a câștigat al treilea premiu Catey pentru Restauratorul Independent al Anului.

El este unul dintre cei doi oameni care au primit vreodată trei premii Catey.

Ramsay este un om caritabil.

Din 2004 a devenit Patron de Onoare al Asociației Spina Bifida din Scoția.

A fost inspirat de un bolnav de Spina Bifida și a strâns bani prin mese caritabile și maratoane de alergare.

El a strâns peste 1.000.000 de lire sterline pentru organizație de caritate.

În 2006 a fost numit OBE.

OBE înseamnă Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic și este un premiu acordat de regina.

Regina Elisabeta a II-a i-a acordat lui Ramsay un OBE prin adăugarea lui pe lista cu onoruri pentru contribuția sa la lumea ospitalității.

Ramsay aproape că a ratat ceremonia, deoarece zborul său a fost întârziat.

Ramsay are un restaurant numit Plane Food pe aeroportul Heathrow.

În 2008, Ramsay a înființat un restaurant unic de aeroport numit Gordon Ramsay Plane Food.

A fost înființat pe 27 martie 2008, pe terminalul 5 al aeroportului Heathrow din Londra.

Restaurantul are o capacitate de 175 și a costat 3,4 milioane de dolari (2,5 milioane de lire sterline) pentru a construi.

Nu toată lumea este fermecată de înjurăturile lui continue.

Ramsay admite că înjură mult, dar unii cred că asta face parte din farmecul lui.

Televiziunea britanică Channel 4 a difuzat un episod din Marele coșmar britanic al lui Ramsay și au primit 51 de plângeri cu privire la limbajul său îngrozitor.

Ce-i drept, telespectatorii au avut un punct, întrucât în primele 40 de minute ale programului, cuvântul F a fost rostit de 115 ori!

Aceasta înseamnă aproximativ trei înjurături în fiecare minut.

Carnea de vită Wellington este cel mai faimos fel de mâncare al lui Ramsay.

Wellington de vită a devenit cunoscut ca felul de mâncare al lui Gordon Ramsay după ce a fost făcut celebru în Hell’s Kitchen .

Cea mai de temut întrebare din emisiune a fost: „Cine a făcut acea carne de vită Wellington?”

Este un fel de mâncare complex de făcut bine, iar cu precizia lui Ramsay, poate fi o provocare destul de mare.

Într-o preluare Reddit, Ramsay a spus că va comanda întotdeauna carne de vită Wellington dacă este în meniu.

Fiica lui Ramsay îi calcă pe urme!

Fiica lui Ramsay, Matilda, are propria emisiune de gătit la CBBC, numită Matilda and the Ramsay Bunch .

Prima serie a fost lansată pe 14 aprilie 2015, când Matilda avea doar 14 ani.

Tânăra pasionată de gastronomie a scris și a jucat în propriul serial, care a acoperit cinci seriale, cu 75 de episoade în total.

Gordon Ramsay are centură neagră la karate.

Într-un interviu acordat Playboy, Ramsay a dezvăluit că este centură neagră la karate.

Într-un episod din Hell’s Kitchen , un concurent a amenințat că îl lovește, iar răspunsul lui a fost: „ Am o centură neagră la karate. Îmi place boxul. ”

Ramsay are o avere netă de 220 de milioane de dolari.

Începând cu 2020, Ramsay are o valoare netă estimată la 220 de milioane de dolari (162 de milioane de lire sterline)!

El este plătit în jur de 60 de milioane de dolari (44 de milioane de lire sterline) pe an.

În 2018, Ramsay a fost catalogată drept a 33 -a celebritate cu cele mai mari câștiguri din lume.

În 2020, Ramsay avea restaurante cu 3 stele Michelin în Franța.

Ramsay a avut un total de 3 stele Michelin în două dintre restaurantele sale din Franța.

Ramsay a deschis Le Pressoir d’Argent în Bordeaux, Franța, în 2015 și a primit 2 stele Michelin în 2016.

Gordon Ramsay au Trianon din Versailles, Franța, deține 1 stea Michelin, care a fost acordată în 2009.

Ramsay are un restaurant care deține un record de 3 stele Michelin.

Restaurantul lui Ramsay Murano din Londra a primit 1 stea Michelin în 2009.

Pétrus, Londra, deține 1 stea Michelin din 2011.

Singurul restaurant Ramsay care deține 3 stele Michelin este Restaurantul Gordon Ramsay, Londra.

10 dintre restaurantele cu stele Michelin ale lui Ramsay s-au închis.

Deși a primit un total de 16 stele Michelin, unele dintre acele restaurante s-au închis de atunci.

Acest lucru a însemnat că în 2020 Ramsay avea doar 8 stele Michelin la restaurantele sale care erau încă deschise, înjumătățindu-și totalul anterior.

Gordon Ramsay este cunoscut pentru limbajul său puternic, temperamentul aprig și abilitățile sale culinare de cel mai înalt nivel.

Eforturile sale au fost recunoscute la nivel global, iar restaurantele sale continuă să prospere și să împingă industria la noi niveluri.

Personalitatea distractivă a lui Ramsay l-a văzut pe ecranele de televiziune de zeci de ani și nu mă îndoiesc că acest lucru va continua până când se va pensiona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole