Aperitive de zile mari

Distribuie

HealthCulinarAperitive de zile mari

RULOURI UMPLUTE CU BRANZA

  • PREGATIRE: 1h, COACERE:20 min, DIFICULTATE: mica

INGREDIENTE:

  • Pentru aluat
  • 550g faina
  • 100g unt
  • 250ml apa foarte rece
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura

  • 150g branza de vaci bine scursa
  • 150g telemea de oi
  • 150g sunca presata
  • 50g nuca macinata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • oregano uscat
  • sare si piper dupa gust

PREPARARE:

Se cerne faina si se pune impreuna cu sarea intr-un castron mare. La mijloc se face o adancitura si se pune untul taiat felii. Amesteci cu degetele pana feliile de unt se acopera bine cu faina. Se adauga apa foarte rece iar pentru inceput se amesteca totul cu o ligura de lemn, dupa care aluatul se aseaza pe o planseta presarata cu faina.

Se framanta un aluat consistent si neted.

Intinzi aluatul in foaie , il pliezi in 4 , il acoperi cu folie de plastic si il dai la frigider 30 de minute. Se scoate aluatul se intinde din nou cu sucitorul, se pliaza din nou in 4, se acopera si se da la frigider inca 30 de minute. Aceasta operatiune se repeta inca de 2 ori.

Intre timp sa sfarama branza de vaci cu furculita, se amesteca cu telemeaua de oi rasa , sunca taiata bucatele, nuca si ceapa taiata cubulete. Adaugi patrunjelul tocat marunt si putin oregano uscat, sare si piper dupa gust. Asezonezi ingredientele cu smantana si amesteci!

Se taie aluatul obtinut in fasii, se infasoara pe tuburile pt rulouri ( sunt tuburi speciale pt copt rulouri, se gasesc in magazine si nu costa mult) si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se rumenesc 15-20 de minute la foc iute in cuptorul incins in prealabil.

Dupa ce se racesc bine le umpli cu crema de branza si se tin la rece pana la servire.

RULADA COLORATA

  • PREGATIRE: 35 min
  • COACERE: 40 min
  • DIFICULTATE: medie

INGREDIENTE:

  • 300g somon afumat
  • 500g branza de vaci
  • 1kg de spanac
  • 4 oua
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 3 linguri de faina
  • Piper macinat

Pentru décor:

  • 8-10 masline verzi
  • 1 lamaie

Preparare:

Fierbi spanacul in apa cu sare cateva minute, il scurgi si il toci marunt impreuna cu mararul, ceapa si usturoiul verde.

Se adauga un ou intreg batut, faina, sare si piper dupa gust si 3 albusuri batute spuma. Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 15 minute la foc potrivit.

Amesteci branza cu cele trei galbenusuri ramase , sare si piper si tai somonul fasii subtiri.

Se scoate foaia de spanac din cuptor pe o folie alimentara, se ruleaza cu tot cu folie si se lasa sa se racoreasca.

Foaia de spanac se desface si se unge cu compozitia de branza pe toata suprafata, se adauga fasiile de somon si se ruleaza. Se da la rece si se serveste taiata felii. Langa puteti aseza felii de lamaie si masline.

APERITIV CU SOMON

  • NR PORTII:8
  • PREGATIRE: 1H 30
  • DIFICULTATE: medie

INGREDIENTE:

  • 300g somon afumat
  • 200g file peste alb fiert
  • 500g branza proaspata de vaci cremoasa si bine scursa
  • 6 felii de paine toast alba
  • 1 cana lapte
  • 20g gelatina
  • 1 lingura de ulei
  • Marar
  • Nucsoara
  • O legatura patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • Sare si piper alb.

Mod de preparare:

Se inmoaie gelatina , se topeste, apoi se lasa sa se raceasca. Se inmoaie feliile de paine in lapte si se storc bine. Se mixeaza branza impreuna cu jumate din paine , cu putin marar tocat foarte fin (sau cu putin marar uscat), sare si piper alb macinat, dupa gust. La sfarsit se amesteca cu jumatate din gelatina racita.

Se mixeaza somonul impreuna cu restul de paine cu un praf de sare , piper alb macinat si cu putina nucsoara. La sfarsit se amesteca cu restul de gelatina.

Separat se mixeaza fileul de peste alb care in prealabil a fost fiert cu un praf de sare. Intr-un castronel se amesteca uleiul cu usturoiul zdrobit, un praf de nucsoara , patrunjelul tocat marunt, putin marar,sare si piper dupa gust , pana capata consistenta unei paste groase.

Intr-o forma termorezistenta de cozonac unsa cu putin ulei se toarna jumatate din amestecul de branza , se presara jumatate din pasta de patrunjel, se pune jumatate din compozitia de somon, se aseaza pestele alb sub forma de sul pe toata lungimea tavii si se acopera cu restul de somon. Se presara pasta de patrunjel ramasa si se pune compozitia de branza.

Se da terina la rece la frigider pentru cel putin doua ore , inainte sa fie servita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole