Ajută uleiul de argan la protejarea împotriva căderii părului?

Distribuie

HealthLifeHacksAjută uleiul de argan la protejarea împotriva căderii părului?

Uleiul de argan vă poate hidrata părul și scalpul și vă poate proteja părul de daunele zilnice. Prin reducerea ruperii și a vârfurilor despicate și prin menținerea sănătății scalpului, acesta poate ajuta la prevenirea căderii părului pentru un păr mai gros și mai plin. Iată cum să îl folosiți.

Ce este uleiul de argan?

Uleiul de argan – sau „aurul lichid”, așa cum îl numesc mulți – este obținut din sâmburii proaspeți ai fructelor arborelui de argan din Maroc. Uleiul de argan pur a fost folosit de secole pentru gătit și ca remediu de casă pentru sănătate și frumusețe, inclusiv pentru căderea părului. Astăzi poate fi găsit într-o serie de produse de îngrijire a părului și a pielii.

S-a demonstrat că uleiul de argan oferă mai multe beneficii pentru sănătate atunci când este aplicat pe piele, iar multe dintre aceste beneficii se extind și la nivelul părului.

Posibile beneficii ale uleiului de argan pentru păr

Uleiul de argan este plin de acizi grași și antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina E, care s-au dovedit a avea beneficii pentru scalp și păr.

Iată câteva dintre beneficiile uleiului de argan pentru păr care pot ajuta la protejarea împotriva căderii părului.

Hidratează și condiționează

Uleiul de argan este folosit mai ales ca hidratant pentru piele și păr, deoarece este plin de acizi grași, în principal acid oleic și acid linoleic. S-a demonstrat că aceste uleiuri lubrifiază firul de păr și ajută părul să mențină hidratarea.

Uleiul de argan este, de asemenea, bogat în vitamina E, care asigură un strat gras pentru părul și scalpul dumneavoastră care poate ajuta la prevenirea uscăciunii și poate ajuta la reducerea friabilității și la creșterea strălucirii.

Îmbunătățește sănătatea scalpului

Uleiul de argan are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care sunt bune pentru piele. Acesta poate ajuta la prevenirea sau îmbunătățirea afecțiunilor pielii, inclusiv a celor care pot afecta scalpul care pot cauza căderea părului, cum ar fi:

  • psoriazis
  • dermatita seboreică

S-au făcut puține cercetări științifice cu privire la proprietățile antifungice ale uleiului de argan, deși acesta poate ajuta la tratarea mătreții. Uneori, mătreața este cauzată de o ciupercă asemănătoare drojdiei de pe scalp.

Previne deteriorarea coafurii și a colorării părului

Acizii grași cu lanț mediu din uleiul de argan au un efect protector care poate ajuta la prevenirea deteriorării cauzate de spălare și coafare.

Cercetările arată că alte uleiuri care sunt bogate în acid linoleic, acid oleic și acid palmitic adaugă un strat protector pe păr care îmbunătățește forța de pieptănare și protejează părul de rupere în timpul coafării la căldură. S-a demonstrat, de asemenea, că tratamentul cu ulei reduce formarea vârfurilor despicate, ceea ce poate duce la un păr mai gros și cu un aspect mai sănătos.

Un studiu din 2013 a constatat, de asemenea, că uleiul de argan a redus daunele provocate de vopseaua de păr atunci când a fost aplicat pe părul caucazian după prelucrarea culorii.

Protecție împotriva soarelui

Uleiul de argan a fost folosit de femeile marocane de secole pentru a proteja pielea de daunele provocate de soare. Un studiu din 2013T a constatat că activitatea antioxidantă din uleiul de argan a protejat pielea împotriva daunelor provocate de radicalii liberi de la soare. Acest beneficiu se poate extinde și la păr, ajutând la prevenirea uscării și a altor daune cauzate de razele ultraviolete.

Ulei de argan pentru căderea părului

Nu există cercetări disponibile privind uleiul de argan în mod specific pentru căderea părului, dar beneficiile sale dovedite pentru sănătatea părului și a scalpului pot preveni ruperea și căderea părului. Vitamina E – pe care uleiul de argan o are din abundență – s-a dovedit a îmbunătăți creșterea părului într-un mic studiu de cercetare din 2010.

Antioxidanții puternici și acizii grași hrănitori din uleiul de argan ajută la menținerea hidratării părului și protejează împotriva deteriorării prin coafare și a daunelor cauzate de radicalii liberi. Acest lucru poate duce la mai puține rupturi și căderi.

Frunze de dafin

Masca de par care va opri caderea parului

Astăzi, vom împărtăși o mască de păr care va opri căderea și va stimula creșterea nouă a părului.

Cum se folosește uleiul de argan pentru păr

Dacă sunteți gata să profitați de beneficiile uleiului de argan pentru părul dumneavoastră, există câteva modalități de a face acest lucru.

Mască de păr cu ulei de argan

Să-ți faci propria mască de ulei de argan este ușor. Folosind uleiul de argan pur veți obține cel mai bun raport calitate-preț, deoarece îl puteți folosi singur sau îl puteți combina cu alte ingrediente hrănitoare, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de ricin.

Iată cum:

  • Folosind mâinile, masează-ți 8 până la 10 picături de ulei de argan în păr și pe scalp. Ajustați cantitatea după cum este necesar, în funcție de lungimea părului dumneavoastră.
  • Continuați să vă masați părul și scalpul timp de 10 minute, asigurându-vă că părul este acoperit de la rădăcini până la vârfuri.
  • Înfășurați-vă părul într-un prosop sau într-o folie de păr și lăsați-l să acționeze peste noapte.
  • Spălați-vă părul dimineața și coafați-l ca de obicei.

Șampon

Poți cumpăra șampon cu ulei de argan, dar și să-ți faci propriul șampon este ușor.

  • Turnați cantitatea obișnuită de șampon în palma mâinii.
  • Adaugă una sau două picături de ulei de argan în șampon și freacă-ți mâinile până se amestecă.
  • Aplicați pe păr și spălați și clătiți ca de obicei.
  • Repetați la fiecare două sau trei zile.

Balsam fără clătire

Puteți sări peste balsamul obișnuit și să folosiți uleiul de argan ca balsam fără clătire pentru a reduce ruperea părului în urma pieptănării și coafării.

  • Spălați-vă bine părul conform indicațiilor de pe sticla de șampon.
  • Uscați-vă părul cu un prosop, astfel încât să nu curgă.
  • Frecați două sau trei picături de ulei în mâini și aplicați-le pe păr.
  • Uscați-vă și coafați-vă părul ca de obicei.
  • Faceți acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână.

Produs de stilizare

Folosiți uleiul de argan ca produs de stilizare pentru a vă netezi părul și a atenua încrețirea. De asemenea, vă poate proteja părul de coafarea cu căldură.

  • Stoarceți una sau două picături de ulei de argan în palmă și frecați-vă mâinile.
  • Aplicați-l ușor pe părul curat și uscat, fără a-l masa în scalp – ceea ce doriți este un strat ușor pe suprafața părului.
  • Coafează-te ca de obicei.
Cum te poate ajuta uleiul de măsline să scapi de căderea părului

Cum te poate ajuta uleiul de măsline să scapi de căderea părului

Fiind remediu natural nu are nici un efect advers, uleiul de masline poate fi cel mai bun tratament.

Cel mai bun ulei de argan pentru păr

Uleiul de argan de bună calitate, pur, este esențial atunci când îl folosiți pe scalp și pe păr. Poate costa mai mult, dar puțin va merge mult mai departe, astfel încât veți obține mai mult pentru banii dvs.

Atunci când cumpărați cel mai bun ulei de argan pentru păr, asigurați-vă că este:

  • 100% ulei de argan organic pur, fără alte ingrediente
  • etichetat pentru uz cosmetic
  • vândut într-o sticlă de culoare închisă

Uleiul de argan pur pentru uz cosmetic nu ar trebui să aibă nici un fel de miros. Uleiul de argan culinar miroase a nucă, iar uleiul de argan de calitate slabă poate avea un miros puternic, rânced.

Uleiul de argan ar trebui vândut și depozitat într-o sticlă de sticlă de culoare închisă pentru a-și păstra proprietățile.

Notă de final

Uleiul de argan vă poate hidrata părul și scalpul și vă poate proteja părul de daunele zilnice. Prin reducerea ruperii și a vârfurilor despicate și prin menținerea sănătății scalpului, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea căderii părului pentru un păr mai gros și mai plin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole