7 moduri de a ajuta un copil să facă față furiei

Distribuie

InspirationMother 2Be7 moduri de a ajuta un copil să facă față furiei

Este greu atât pentru părinți, cât și pentru copii atunci când un copil se luptă cu furia. Unii copii se frustrează ușor. Exagerează în situații și evenimente aparent minore. Țipă. S-ar putea chiar să devină agresivi.

Copilul dumneavoastră are izbucniri furioase și furia interferează cu relațiile și calitatea vieții lui? Atunci este important să îl învățați abilitățile de care au nevoie pentru a face față sentimentelor într-un mod sănătos. Îndrumarea unui profesionist din domeniul sănătății poate fi, de asemenea, foarte utilă.

Învață-ți copilul ce sunt sentimentele

Copiii sunt mai predispuși să devină furioși atunci când nu-și înțeleg sentimentele sau nu sunt capabili să le verbalizeze. Un copil care nu poate spune „sunt supărat!” poate încerca să demonstreze prin reacții urâte. Sau un copil care nu este capabil să perceapă sau să explice că este trist se poate comporta greșit pentru a vă atrage atenția.

Pentru a vă ajuta copilul să învețe să identifice și să eticheteze sentimentele, începeți prin a învăța cuvinte de bază despre sentimentele cum ar fi „nebun”, „trist”, „fericit” și „speriat”. Etichetați sentimentele copilului dvs. față de ei spunând: „Se pare că te simți foarte supărat chiar acum”. În timp, vor învăța să își eticheteze propriile emoții.

Pe măsură ce copilul dvs. dezvoltă o mai bună înțelegere a emoțiilor lor și cum să le descrie, învățați-i cuvinte mai sofisticate, cum ar fi frustrat, dezamăgit, îngrijorat și singur.

Cum să învățați copiii despre sentimente

Creați un termometru pentru furie
Termometrele pentru furie sunt instrumente care îi ajută pe copii să recunoască semnele că furia lor crește. Desenați un termometru mare pe o bucată de hârtie. Începeți de jos cu un 0 și completați numerele până la 10, care ar trebui să ajungă în partea de sus a termometrului.

Pe termometru pentru furie, zero înseamnă „deloc furie”. Un 5 înseamnă „o cantitate medie de furie”, iar 10 înseamnă „cea mai mare furie”.

Într-un moment în care copilul dvs. nu se simte supărat, vorbiți despre ce se întâmplă în corpul lor la fiecare număr de pe termometru. Copilul dvs. ar putea spune că zâmbește când este la nivelul 0, dar are o față tristă când ating nivelul 5. S-ar putea să-și simtă fața fierbinte când termometrul este la 2 și ar putea să-și strângă pumnii când ajunge la 7. Până ajunge la 10, se poate simți ca un monstru furios.

Folosirea termometrului îi ajută pe copii să învețe să recunoască furia atunci când se întâmplă. În cele din urmă, pot face legătura atunci când temperatura furiei începe să crească, luarea unei pauze îi poate ajuta să se potolească.

Elaborați un plan de calmare

Învățați copiii ce trebuie să facă atunci când încep să se simtă furioși. Mai degrabă decât să arunce blocuri când sunt frustrați, de exemplu, ar putea merge în camera lor sau într-un „colț calmant” desemnat.

Încurajați-i să coloreze, să citească o carte sau să se angajeze într-o altă activitate calmantă până când se simt mai bine. S-ar putea chiar să creați un kit de calmare. Aceasta ar putea include cărțile de colorat preferate ale copilului dvs. și câteva creioane, o carte distractivă de citit, autocolante, o jucărie preferată sau o loțiune care miroase bine.

Când sunt supărați, puteți spune: „Du-te și ia-ți trusa de calmare”. Acest lucru vă încurajează copilul să-și asume responsabilitatea pentru a se liniști.

Cultivați abilitățile de gestionare a furiei

Una dintre cele mai bune modalități de a ajuta un copil care se simte furios este să-i înveți tehnici specifice de gestionare a furiei . Respirarea profundă, de exemplu, poate liniști mintea și corpul copilului atunci când este supărat. Mergeți la o plimbare rapidă, numărați până la 10 sau repetați o frază utilă care ar putea ajuta, de asemenea.

Predați și alte abilități, cum ar fi abilitățile de control al impulsurilor și autodisciplina. Unii copii au nevoie de o cantitate echitabilă de antrenori pentru a ajuta la exersarea acestor abilități atunci când sunt supărați.

Nu te da bătut

Uneori copiii descoperă că izbucnirile furioase sunt o modalitate eficientă de a-și satisface nevoile. Dacă un copil se aruncă pe jos de furie și părinții le dau o jucărie pentru a-i ține liniștiți, vor învăța că acest lucru nu este eficient.

Nu vă lăsați în fața copilului dvs. pentru a evita o criză. Deși acest lucru poate fi mai ușor pe termen scurt, renunțarea pe termen lung nu va face decât să înrăutățească problemele de comportament și agresivitatea. În schimb, lucrați la conectarea cu copilul dvs., astfel încât să se simtă mai încrezător că nevoile îi vor fi satisfăcute.

Expuneți consecințele

Este necesară o disciplină consecventă pentru a vă ajuta copilul să învețe că agresivitatea sau comportamentul lipsit de respect nu sunt acceptabile. Dacă copilul tău încalcă regulile, respectă de fiecare dată o consecință.

Expirarea timpului sau eliminarea privilegiilor pot fi strategii disciplinare eficiente. Dacă copilul tău sparge ceva când este supărat, cere-i să ajute la repararea acestuia sau să facă treburi pentru a strânge bani pentru reparații.

Evitați mass-media violentă

Dacă copilul dumneavoastră prezintă un comportament agresiv, expunerea la emisiuni TV violente sau jocuri video poate agrava problema. Concentrați-vă pe expunerea lor la cărți, jocuri și spectacole care modelează abilități sănătoase de rezolvare a conflictelor.

Un cuvânt de încurajare

Copiilor nu le place să se simtă supărați sau să aibă izbucniri furioase. Adesea, reacționează la frustrare și la incapacitatea de a-și gestiona propriile sentimente mari. Ajutarea copilului dumneavoastră să învețe să răspundă în mod adecvat la furie și la alte emoții negative va avea un impact pozitiv asupra vieții lor acasă și la școală. Dacă vă luptați, cereți ajutorul medicului pediatru sau consilierului școlar al copilului dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole