Iată 6 simptome uriașe de deficiență de magneziu pe care ar trebui să le cauți atunci când îți evaluezi starea de sănătate.
Magneziul este un nutrient mineral important cu care corpul trebuie să funcționeze. Este responsabil pentru a ajuta peste 300 de procese din corp.
Magneziul ajută mușchii și nervii să funcționeze eficient, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajută la menținerea oaselor puternice și ajută corpul să mențină ritmul cardiac constant. Este cunoscut pentru faptul că are un efect calmant și relaxant asupra sistemelor corpului.
Puteți obține magneziu prin consumul de alimente bogate în nutrienți sau suplimente alimentare. Alimentele bogate în magneziu includ legume cu frunze verzi, nuci, avocado, semințe de dovleac, somon, lactate (hrănite cu iarbă) și ciocolată neagră. Mai jos sunt câteva semne comune ale simptomelor deficienței de magneziu.
Probleme cognitive
O deficiență de magneziu poate duce la o serie de dificultăți cognitive, cum ar fi probleme de memorie și dificultăți de concentrare. Acest lucru se datorează faptului că magneziul joacă un rol vital în a vă ajuta funcția mitocondriei. Mitocondriile sunt structuri din celulele corpului care sunt responsabile de producerea de energie.
Fără suficient magneziu, mitocondriile din celulele creierului au dificultăți în a produce suficientă energie pentru procesele de gândire.
Cercetătorii MIT au descoperit că magneziul joacă un rol esențial în reglarea receptorilor creierului necesari pentru învățare și funcționarea memoriei, iar faptul că suplimentarea cu magneziu a ajutat la clarificarea așa-numitei „ceață a creierului”.
Migrene ca simptom al deficitului de magneziu
Dacă suferiți de dureri de cap cronice sau migrene, magneziul scăzut poate juca un rol în menținerea capului vă bate. Unele studii au arătat că persoanele care obțin migrene au tendințe de a avea niveluri mai mici de magneziu în corpul lor.
Se consideră că magneziul scăzut contribuie la durerile de cap și migrenele datorită rolului său în sprijinirea funcției neurologice sănătoase și a producției de neurotransmițători .
Migrena American Foundation propune luarea unei doze de 400-500 miligram (mg) supliment de oxid de magneziu zilnic pentru a preveni migrenele. Ei spun, de asemenea, că magneziul oral luat zilnic s-a dovedit a fi eficient și în prevenirea migrenelor legate de menstruație, în special la femeile cu migrene premenstruale.
Cercetările privind magneziul s- au dovedit a fi o opțiune bine tolerată, sigură și ieftină pentru prevenirea migrenei, în timp ce poate fi de asemenea eficientă ca opțiune de tratament acut pentru durerile de cap, inclusiv migrene, dureri de cap de tip tensiune și dureri de cap.
Constipația este un semn al deficitului de magneziu
Deficiența de magneziu poate duce adesea la crize de constipație. Magneziul funcționează pentru a vă menține regulat în câteva feluri. Ajutând la atragerea apei în intestine, magneziul joacă un rol în menținerea scaunelor moi pentru o eliminare mai eficientă. De asemenea, ajută prin menținerea contracțiilor musculare ale urmelor intestinale reglementate și funcționarea optimă.
Nu mâncăm suficiente alimente bogate în magneziu. În plus, lucruri precum stresul cronic, prea multă cofeină și zahăr și supraîncărcarea toxică epuizează adesea nivelurile de magneziu și vă pot face constipați.
Crampe musculare și spasme
Din cauza rolului important pe care îl joacă în susținerea mușchilor, faptul că nu ai suficient magneziu poate duce la crampe și spasme musculare dureroase. Mușchii tăi funcționează prin contractare și relaxare.
Fără suficient de magneziu, aceste contracții și relaxări pot deveni dificile și necoordonate. Spasmele musculare și crampele sunt adesea semne precoce ale deficitului de magneziu. Spasmele musculare datorate magneziei scăzute sunt adesea resimțite la picioare și picioare.
Conform acestui studiu din 1996 , deficiența de magneziu ar trebui să fie întotdeauna inclusă în diagnosticul pacienților care prezintă dureri musculare persistente sau severe.
Anxietate și stres din cauza lipsei de magneziu
Datorită rolului său important în producerea de neurotransmițători, magneziu scăzut vă poate lăsa să vă simțiți anxios, stresat și iritabil. Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice care se găsesc în creier, care vă ajută nervii să comunice între ei, astfel încât anxietatea este unul dintre cele mai mari simptome ale deficienței de magneziu.
Acestea vă ajută corpul să reglementeze o varietate de comportamente, cum ar fi somnul, modelele de gândire, stările de spirit și multe altele. Scăzutul de magneziu poate duce la o varietate de tulburări de dispoziție, inclusiv anxietate, depresie, iritabilitate și confuzie.
Insomnie
Dacă suferiți de nopți nedormite, este posibil să aveți un nivel scăzut de magneziu. Acidul gamma-aminobutiric neurotransmițător (GABA) joacă un rol în a ajuta organismul să se relaxeze. GABA este neurotransmițătorul responsabil pentru reducerea activității nervoase, iar magneziul joacă un rol important în a ajuta producția de GABA în creier.
Fiind sărac în magneziu poate duce la o producție scăzută de GABA. Și, fără cantități adecvate de GABA, obținerea unui somn bun poate fi dificilă. Ajutând la calmarea sistemului nervos și la promovarea producției de GABA, magneziul vă poate ajuta să vă pregătiți corpul și mintea pentru somn.