6 sfaturi pentru un birou de acasă confortabil și productiv

Distribuie

HealthLifeHacks6 sfaturi pentru un birou de acasă confortabil și productiv

Există multe avantaje in a lucra de acasă – program flexibil, acces imediat la cafea, fără naveta, fără coduri vestimentare și posibilitatea de a proiecta un spațiu în care îți place să petreci timpul.

Dar când munca continuă să te îngrămădească, poate fi dificil să îți păstrezi biroul de acasă într-o stare optimă.

Faceți o pauză rapidă și utilizați aceste șase sfaturi pentru a vă asigura că biroul de acasă este cât se poate de confortabil și productiv.

Concentrați-vă pe Ergonomie

Ergonomia este importantă pentru sănătatea și productivitatea ta.

Pardoseli: utilizați un covoraș pentru a evita de alunecare, alunecarea și încordarea este implicată din mișcarea în spațiul de lucru.

De asemenea,  va veti asigura că podeaua dvs. nu va fi deteriorată de scaunul de birou.

Periferice: Luați în considerare alegerea unei tastaturi și a unui mouse mai ergonomice.

Acest lucru va reduce cantitatea de încordare pusă pe mâini și va reduce riscul de vătămare a tensiunii repetitive. Tastatura trebuie să fie poziționată astfel încât antebrațele să fie paralele cu podeaua.

Monitor: afișajul dvs. trebuie să fie amplasat direct în fața dvs. și la nivelul ochilor. Nu trebuie să vă mișcați capul sau să vă strângeți ochii.

Scaun: Reglați-vă scaunul astfel încât picioarele să se sprijine pe podea.

În mod alternativ, utilizați un suport pentru picioare. Asigurați-vă că brațele dvs. au ceva pe care să se sprijine pentru a preveni încordarea umerilor.

Având în vedere că probabil îți petreci ore întregi pe scaun în fiecare zi, nu ezita să te apuci de un model mai confortabil și mai ergonomic.

Incorporează lumina naturală

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să recreezi vibrația unei cabine corporative.

Dacă este posibil, poziționați-vă spațiul de lucru lângă o sursă de lumină naturală. În acest sens, puteți beneficia de economii de energie, de vitamina D și de o productivitate mai bună, precum și de un risc mai mic de dureri de ochi și de dureri de cap.

Adăugați câteva plante

Profitați la maximum de noua voastră lumină folosind-o pentru a crește unele plante.

Vor purifica aerul, vă vor face mai fericiți, vor reduce stresul, vor crește productivitatea și vor stimula creativitatea.

În plus, sunt o modalitate excelentă de a face ca orice spațiu de lucru să pară proaspăt și elegant.

Păstrează-l dinamic

Așeazarea fotografiile preferate în jurul biroului este ideala. Dar dacă nu le schimbi, devin oarecum asemănătoare tapetului – încetează să mai promoveze conștiența.

Ridicați un cadru foto digital sau pur și simplu luați timp pentru a roti fotografiile. Includeți desene animate amuzante, amintiri ale succesului și orice altceva vă face fericit.

Ascundeți cele inutile

Nimanui nu-i place să privească cuibul de cabluri al unui șobolan, niciodată nu te deranjează distracția care vine cu încercarea de a-ți da seama care dintre ele duce la aparatul pe care încerci să îl deconectezi.

Luați un moment pentru a efectua o gestionare a cablurilor și a ascunde orice altceva nu vi se pare atractiv, creând astfel un spațiu mai puțin distractiv.

Inspirați-vă responsabil

Acest scaun tapițat de sufragerie pe care l-ați văzut pe Pinterest poate arăta grozav, dar nu vă va aduce niciun favor.

Micul birou vintage pe care l-ați văzut pe Instagram ar putea fi un vis minimalist, dar în cele din urmă vă va transforma spațiul de lucru într-o mizerie înfundată. Nu faceți greșeala de a da prioritate formei asupra funcției atunci când căutați inspirație.

Concluzie

Luându-vă timp pentru a implementa acești pași vă va ajuta să creați un birou de acasă în care vă bucurați cu adevărat să petreceți timpul.

Nu uitați să adăugați o notă personală sau două – atât timp cât vă pune un zâmbet pe față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole