6 moduri surprinzătoare în care băile și dușurile îți pot schimba viața în bine

Distribuie

HealthSanatate6 moduri surprinzătoare în care băile și dușurile îți pot schimba viața...

Unora dintre noi ne place baia fierbinte, iar unii dintre noi ne bucurăm de beneficiile unei băi reci.

Dar nimeni nu poate nega cât de bine ne poate face un duș sau o baie binemeritate.

Dacă ați avut o zi grea la serviciu sau pur și simplu doriți să vă simțiți mai relaxat pentru ziua care urmează, o baie vă poate calma corpul, mintea și sufletul.

Acesta este probabil motivul pentru care Dave Hoffman a stabilit un record mondial Guinness, făcând un duș de 174 de ore.

Pe lângă faptul că ne face să miroșim frumos și ne ajută să ne pregătim să cucerim ziua următoare, există și alte beneficii pentru sănătate ale îmbăierii, despre care mulți dintre noi nu știm.

Aici puteți găsi câteva motive, bazate pe cercetări științifice, pentru care ar trebui să fiți mai entuziasmați că faceți duș.

 

Te ține în formă

Avem câteva vești bune pentru tine, dacă vrei să topești cu ușurință câteva calorii în plus.

Făcând un duș rece poate ajuta la stimularea pierderii în greutate.

Conform acestei afirmații, celulele adipoase brune generează căldură prin arderea grăsimilor atunci când sunt expuse la condiții de frig, cum ar fi sub duș.

Îți scade glicemia

Dușul poate scădea glicemia, uneori mai bine decât exercițiile fizice.

Deși aceasta nu este o invitație de a renunța la antrenament, un studiu arată că, atunci când participanții au făcut o baie fierbinte în loc să facă mișcare, nivelul maxim de zahăr din sânge, după masa, a fost cu aproximativ 10% mai scăzut.

Deși reacția totală a zahărului din sânge la ambele activități a fost similară, este de menționat faptil că dușul fierbinte a avut un efect considerabil asupra nivelului de zahăr din sânge.

Poate ajuta la atenuarea sinusurilor uscate sau congestionate.

Dacă te-ai săturat să te trezești cu nasul înfundat și cu dureri de cap în fiecare dimineață, gândește-te să faci o baie fierbinte pentru a-ți alina sinusurile.

Dușul fierbinte funcționează destul de mult ca un umidificator, sau te mai poate ajuta să respiri deasupra un vas cu apă fierbinte.

Fără a intra în detalii grafice, aburul poate ajuta la curățarea căilor nazale și a gâtului, ceea ce vă va permite să respirați mai bine și să vă simțiți mai puțin înfundat.

Poate ameliora anxietatea

Dacă ai o zi proastă, una dintre cele mai bune soluții ar fi să faci o baie lungă, relaxantă, poate chiar cu spumă ori săruri de mare.

Dacă acest lucru nu este fezabil, ar fi bine un duș fierbinte rapid.

Pe lângă faptul că vă oferă o piele moale și curată, scăldarea în apă fierbinte poate reduce anxietatea și stresul, din cauza eliberării oxitocinei.

Se știe că acest hormon este strâns legat de efectele antistres.

Slăbește mușchii rigidi

O terapie la domiciliu simplă și eficientă pentru recuperarea mușchilor este relaxarea într-o cadă cu hidromasaj.

Oamenii normali, cât și cercetătorii preferă pe această practică, deoarece ameliorează tensiunea musculară în întregul corp și îmbunătățește circulația sângelui.

Acest lucru are ca rezultat mușchi mai supli și cu o capacitate de miscare mai mare.

Mărește rezistența

Beneficiile exercițiilor fizice sunt cunoscute.

Avantajele scălării în apă nu sunt. Dar când le combini pe cele două, obții un nivel cu totul nou de rezistență și sănătate.

Potrivit unui studiu, a face un duș rece înainte de antrenament, poate îmbunătăți rezistența corpului și aptitudinea de a face exerciții la niveluri mai mari de intensitate pentru perioade mai lungi de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole