6 Lucruri care se intampla in corp atunci cand bem cafea

Distribuie

HealthCulinar6 Lucruri care se intampla in corp atunci cand bem cafea

Micșoreaza șansele de a dezvolta cancer și alte boli

De la descoperirea fabricii de cafea, despre care se spune că își are originea în Etiopia, atunci când un păstor de capră a observat creșterea nivelului de energie al caprinelor sale după ce au consumat accidental fructele necunoscute, știința a făcut mari progrese în lumea cafelei. Pentru început, obtinem cea mai mare parte din antioxidanți din cafea. Având în vedere acest lucru, consumând cafea neagră în fiecare zi, îți micșorezi de fapt șansele de a dezvolta anumite boli.

Potrivit lui Beth Witherspoon, consultant dietetician înregistrat pentru Community Coffee Company, „consumul moderat de cafea (3-5 căni pe zi) poate fi legat de scăderea mortalității din toate cauzele, riscul redus de dezvoltare a diabetului de tip 2 și scăderea riscului de boală Parkinson, demență, ciroza și anumite tipuri de cancer, inclusiv ficatul și endometrul.” Experții chiar s-au referit la cafea ca la un „medicament miracol”, datorită capacității sale miraculoase de a preveni astfel de boli. „Practic, te ajută să trăiești mai mult”, spune Janet Rich Pittman, specialist în prevenția demenței și consilier senior în sănătate, cunoscut sub numele de The Brain Nerd. Experții notează totuși că beneficiile cafelei sunt cel mai bine obținute cu cafeaua cofeinizată neagră. „Pentru ca antioxidanții să funcționeze… trebuie să renunți la cremă și zahăr”, spune Pittman. Sau, încercați alte alternative sănătoase la cafea.

Starea ta generală s-ar putea îmbunătăți

Pe lângă prevenirea bolilor, conținutul de cofeină al cafelei este direct corelat cu creierul tău. Aceste efecte sunt observate mai ales la un nivel scăzut de consum (aproximativ 75 mg). Potrivit lui Witherspoon, „Cofeina a fost asociată cu acțiuni pozitive asupra creierului, incluzând atenția și agerimea mintală îmbunătățite, ajutorul cu concentrarea și starea de spirit îmbunătățită.” Din nota unei dispoziții îmbunătățite și, în final, a unei scăderi a depresiei, conform AARP, „Cafeaua reduce riscul de sinucidere. Un studiu din 2013 realizat de Școala de Sănătate Publică din Harvard a descoperit că cei care beau două-trei căni de cafea cofeinizată pe zi și-au redus riscul de suicid cu 45 la sută – posibil pentru că efectul stimulant al cofeinei ajută la creșterea stărilor de spirit a oamenilor. ”

S-ar putea îmbunătăți păstrarea memoriei

Deși efectul pozitiv al cofeinei asupra vigilenței, atenției, concentrării și stării de spirit nu este de astfel o surpriză, capacitatea sa de a îmbunătăți retenția de memorie se bazează pe un studiu. Conform jurnalului Nature Neuroscience , „performanța îmbunătățită a cofeinei la 24 de ore de la administrare … Concluzionăm că consolidarea cofeinei a amintirilor pe termen lung la om.” Este important de reținut că mai multă cofeină nu este neapărat mai bună și nici nu se va dovedi întotdeauna. un impact pozitiv asupra productivității. Pe partea cealalta, încetarea consumului de cafea îți afectează corpul .

S-ar putea să te ajute să devii un sportiv mai bun

Sportiv iubitor de cafea? Ești noroc0s. După cum se dovedește, sportivii beneficiază atât de proprietăți mentale cât și fizice derivate din cafea. Potrivit lui Witherspoon, „cafeina naturală în cafea a fost asociată cu performanțe fizice îmbunătățite, în special în exercitii aerobice sau de rezistență. Cantitatea de cofeină recomandată pentru îmbunătățirea performanței este de 2-6 miligrame de cafeină pe kilogramul de greutate corporală (1 kg = 2,2 kg). Asta înseamnă aproximativ 1 – 4 căni de cafea obișnuită preparată pentru cineva care cântărește 150 de kilograme. ”În cele din urmă, cofeina poate crește performanța atât în ​​timpul antrenamentelor prelungite cât și pe termen scurt. De asemenea, cofeina reacționează cu receptorii din creier pentru a „opri” partea care recunoaște adenozina, substanța chimică care provoacă o senzație de oboseală. În acest sens, există o scădere a sentimentelor de oboseală, precum și durere. Capacitatea cofeinei de a crește concentrația și vigilența ajută, de asemenea, la un antrenament de succes. Vezi acestemituri despre cafeaua pe care ar trebui să o cunoască orice băutură.

Poate afecta negativ rutina ta zilnică dacă este consumata în exces

Acum dezavantajele. În primul rând, dacă se consumă un exces de cafea, unele persoane pot avea efecte secundare negative, cum ar fi anxietatea, panica, somnul neliniștit, insomnia și dependența de cofeină. Conform Asociației Americane a Inimii, „Persoanele obișnuite cu cofeină pot experimenta„ retragerea cofeinei ”la 12–24 ore după ultima doză de cofeină. Se rezolvă în 24-48 de ore. Cel mai important simptom este durerea de cap. ”Ca și în cazul exageratului, fatalitatea este, de asemenea, o posibilitate. Studiile arată, de asemenea, că o doză letală de cofeină consumată în decursul unei zile este de 100 (8 oz) căni; acest lucru poate varia de la o persoană la alta datorită faptului că acesta este metabolizat diferit pentru toată lumea. Familiarizați-vă cu aceste semne că beți prea multă cafea dacă sunteți preocupați de consumul dvs. de cafea.

Este posibil să vă crească nivelul de colesterol (în funcție de modul în care o preparați)

Dacă colesterolul este ceva care vă preocupă, poate doriți și să verificați de două ori modul în care se produce cafeaua. Dacă utilizați o presă franceză, un colacator sau preferați să beți espresso, atunci cafeaua dvs. constă într-o cantitate semnificativ mai mare de cafestol decât dacă utilizați hârtie filtrată sau cafea instant, ceea ce provoacă nivelurile de colesterol cu ​​densitate redusă de lipoproteină (LDL) ale organismului. a creste. Motivul pentru aceasta este capacitatea filtrului de a separa cafeaua de uleiurile sale care cresc colesterolul, numite terpenele.

Presiunea arterială poate crește, dar nu există efecte negative pe termen lung

În cele din urmă, cafeaua poate provoca o creștere a tensiunii arteriale. De obicei, această creștere este scurtă, temporară și nu va avea efecte negative pe termen lung. Potrivit dietvsdisease.org , „Factorii alimentari majori legați de hipertensiunea arterială și boli de inimă … contribuie în mod obișnuit la rigiditatea vaselor de sânge … Cu toate acestea, consumul regulat de cafea a fost observat că nu are o astfel de influență nocivă asupra vaselor de sânge.” Acum, citiți despre modalități ușoare de a-ți face obiceiul de cafea sănătos .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole