6 beneficii uimitoare ale rucolei: combate obezitatea, diabetul și multe altele!

Distribuie

HealthEat Your Greens6 beneficii uimitoare ale rucolei: combate obezitatea, diabetul și multe altele!

Versatilă și ușor de adăugat la multe alimente diferite, rucola este una dintre verdețurile mele de top. Drept urmare, îl consum în mod regulat – și recomand celorlalți să urmeze exemplul. Dar am constatat că mulți oameni nu sunt la fel de familiarizați cu rucola ca și alte legume cu frunze verzi. Deci, haideți să trecem în revistă ceea ce face ca rucola să fie atât de sănătoasă, unele dintre cele mai importante beneficii ale ruculei pentru sănătatea și bunăstarea dvs. și câteva modalități rapide și ușoare de a o adăuga lângă alimentele pe care deja le cunoașteți și le iubiți!

6 beneficii uimitoare ale rucolei

Ce face rucola atât de sănătoasă?

Rucola este o legumă cruciferă cu frunze verzi, bogate în substanțe nutritive. Acest lucru este important de remarcat, deoarece legumele crucifere sunt cunoscute ca fiind surse excelente de vitamine A, C și K. Ele conțin, de asemenea, minerale, cum ar fi folatul și fitonutrienții, care ajută la combaterea inflamației și, ca urmare, ajută la prevenirea bolilor dăunătoare.

Rucola conține, de asemenea, cantități semnificative de calciu, fier, potasiu și multe altele, făcându-o o sursă cu adevărat puternică de nutriție. Ca urmare, este de fapt unul dintre alimentele de top pentru detoxifierea ficatului.

De fapt, studiile au arătat că izotiocianații (molecule mici derivate din glucozinolați sau compuși care conțin sulf, găsiți în legumele crucifere) măresc detoxifierea agenților cancerigeni din organism.

Dar nu toate acestea sunt legumele crucifere, cum ar fi rucola. Cercetătorii au descoperit că legumele crucifere au un conținut ridicat de fibre, despre care se știe că promovează sănătatea digestivă. Și, interesant, digestia corectă este cunoscută pentru a vă susține starea generală de spirit!

Un studiu din 2018 a arătat că există 12 substanțe nutritive care ajută la prevenirea și chiar tratarea tulburărilor depresive. Acești nutrienți sunt: ​​acid folic, fier, acizi grași omega-3, magneziu, potasiu, seleniu, tiamină, vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C și zinc.

Este uimitor cât de mulți dintre acești nutrienți se găsesc în rucola și alte legume crucifere! De fapt, cercetătorii au observat că unele dintre alimentele vegetale cu cel mai mare scor au inclus legume crucifere și, în special, verdeață cu frunze.

Interesant este că atunci când vine vorba de rucola, este destul de ușor să obții mai mult din ea în dieta ta. O puteți mânca crudă și pur și simplu adăugați-o în salată sau sandviș. Îl puteți ușor adăuga deasupra mâncărurilor sărate, cum ar fi pizza sau paste.

Acum, că am discutat despre conținutul nutrițional al rucolei, beneficiile legumelor crucifere și chiar despre cum să introduceți mai multă rucola în dieta dvs., haideți să devenim puțin mai specifici. Continuați să citiți pentru informații despre beneficiile de top ale rucolei!

6 beneficii uimitoare ale rucolei

6 Beneficii surprinzătoare ale rucolei

Deci, care sunt beneficiile consumului de rucola? Aruncați o privire la șase dintre cele mai surprinzătoare beneficii pentru sănătate ale rucolei de mai jos.

1. Sprijină sănătatea oaselor
După cum am menționat mai sus, rucola este bogată în vitamina K, o ceașcă conține 21,8 micrograme de vitamina K. Dar ceea ce este posibil să nu știți acum este că vitamina K este incredibil de importantă pentru sănătatea oaselor. De ce? Ei bine, fără vitamina K, corpul tău nu poate absorbi calciul în mod corespunzător.

De fapt, numeroase studii au arătat că vitamina K nu numai că ajută la creșterea densității minerale osoase la persoanele cu osteoporoză, ci și la reducerea ratelor de fractură! Mai mult, studii suplimentare au arătat că vitamina K poate fi benefică în special femeilor aflate în postmenopauză, oferind îmbunătățiri semnificative ale densității lor minerale osoase.

Deci, datorită cantităților sale mari de vitamina K, rucola vă ajută sănătatea oaselor și poate chiar ajuta la combaterea osteoporozei.

2. Poate conține proprietăți antidiabetice
Când vine vorba de menținerea nivelului sănătos de zahăr din sânge, nu este de mirare că consumul de alimente pe bază de plante este cheia.

De fapt, o meta-analiză din 2019 a nouă studii care acoperă peste 300.000 de participanți a arătat că persoanele care aderă la o dietă pe bază de plante au un risc cu 23 la sută mai mic de a dezvolta diabet decât cei care nu.

În plus, s-a demonstrat că dietele pe bază de plante reduc stresul . Un studiu din 2009 a arătat că participanții care și-au redus consumul de alimente pe bază de animale experimentează stări de spirit ridicate și au simțit mai puțin stres și anxietate.

Iată unde toate acestea se reunesc: Deoarece rucola este bogată în acid alfa-lipoic (un antioxidant cunoscut pentru a ajuta la scăderea nivelului de glucoză), unul dintre cele mai mari beneficii ale rucolei este că poate ajuta la contracararea modificărilor induse de stres ale nivelului zahărului din sânge! Cât de incredibil este asta? Studiile au arătat chiar că acidul alfa-lipoic poate aduce beneficii pacienților cu neuropatie diabetică.

În cele din urmă, un studiu pe animale din 2017 a arătat că extractul de rucola a prezentat activități antidiabetice în liniile celulare care răspund la insulină. Cercetătorii au presupus că se poate dovedi util în tratarea diabetului de tip 2.

3. Combate deshidratarea
Deshidratarea este o apariție naturală care se întâmplă de fiecare dată când corpul tău folosește sau pierde mai multă apă decât are nevoie pentru a funcționa corect. Dacă puteți înlocui aceste fluide, veți rezolva deshidratarea prin hidratarea corespunzătoare.

Contrar credinței populare, a rămâne hidratat înseamnă mai mult decât să bei suficientă apă. În timp ce vă recomand să beți jumătate din greutatea corpului în uncii de apă zilnic, am constatat că consumul de alimente hidratante este, de asemenea, esențial. Din fericire, unul dintre cele mai interesante beneficii ale rucolei este capacitatea sa de a promova hidratarea.

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că rucola este de fapt formată din aproximativ 90% apă. Acest lucru îl face un aliment hidratant excelent. Nu numai asta, dar studiile au arătat că simpla aderare la o dietă pe bază de plante, care are un conținut ridicat de substanțe nutritive, vă poate ajuta să vă asigurați că consumați o mulțime de alimente bogate în apă.

4. Are proprietăți antiinflamatorii
Am discutat mai sus modul în care izotiocianații din rucola au proprietăți de combatere a cancerului. Dar știați că se știe că luptă împotriva inflamației?

Un studiu din 2013 a arătat că acești izotiocianați conțineau o activitate antiinflamatoare puternică și inhibau enzimele pro-inflamatorii și citokinele din modelele animale.
Mai mult, cercetătorii au urmat obiceiurile alimentare de peste 1.000 de femei într-un studiu din 2014. Ei au descoperit că cei care au consumat mai multe legume crucifere, cum ar fi rucola, au cu până la 24 la sută mai puține inflamații în corpul lor decât cei care au consumat mai puține legume crucifere.

Deoarece inflamația este adesea un precursor al multora dintre bolile noastre cronice de astăzi, acest beneficiu de rucola este un motiv excelent pentru a încorpora mai mult din această legumă care promovează sănătatea în dieta ta!

5. Poate ajuta la stimularea libidoului
Rucola a fost folosită pentru proprietățile sale afrodisiace de secole. În mod tradițional, se crede că rucola ajută la eliminarea organismului de toxinele dăunătoare despre care se crede că scade libidoul. Dar asta nu este tot.

Datorită proprietăților sale de combatere a inflamației, rucola beneficiază nu numai de sănătatea întregului corp, ci și de libidoul dumneavoastră.

Interesant este faptul că numeroase studii au legat tulburările inflamatorii de disfuncția sexuală. Dar un studiu din 2013 a arătat că extractele de rucola au crescut semnificativ nivelul de testosteron și activitatea spermei la șoareci. În plus, cercetătorii au descoperit că extractul are ca rezultat o scădere semnificativă a mortalității și anomaliilor spermatozoizilor. Ca rezultat, constatările arată că beneficiile rucolei pot include sprijinul funcției sexuale.

6. Sprijină gestionarea sănătoasă a greutății
Datorită valorii sale nutritive ridicate și a conținutului de apă, beneficiile ruculei se extind și la gestionarea sănătoasă a greutății. Așa cum am discutat, este, de asemenea, bogat în fibre, ceea ce îl face să se umple, ceea ce ajută la satietate.

Interesant, o analiză publicată în 2015 a arătat că consumul unei diete bogate în legume neamidioase, cum ar fi rucola și alte legume crucifere, este legat de o sațietate mai mare și o creștere mai mică în greutate.

Rucola are, de asemenea, un conținut scăzut de calorii, făcând din acest aliment plin de minerale o opțiune excelentă dacă vă este foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole