5 moduri de a folosi uleiul esențial de lavandă pentru relaxare

Distribuie

HealthLifeHacks5 moduri de a folosi uleiul esențial de lavandă pentru relaxare

Iubesc lavanda. Este unul dintre uleiurile mele esențiale preferate! Nu numai pentru că miroase uimitor, ci și pentru că este super relaxant.

Uleiul esențial de lavandă a devenit parte din rutina mea zilnică (și noaptea) și îmi place câte moduri există de a-l folosi.

De ce este grozavă lavanda și pentru ce o putem folosi?

  • Are efect calmant si relaxant
  • Ajută la echilibrare atât fizică cât și emoțională
  • Îmbunătățește concentrarea și acuitatea mentală
  • reduce stresul
    Deci da, uleiul este grozav atât pentru noapte cât și pentru zi. În această postare, voi împărtăși 5 moduri simple de a folosi uleiul esențial de lavandă!

1. Difusser

Cea mai ușoară și probabil cea mai comună modalitate de utilizare a uleiurilor esențiale este să le difuzezi fie folosind un difusser de arome, fie un difusse cu lumânare. Procesul de difuzie este simplu; adaugi uleiurile în apă și apoi fie prin căldură (cu lumânarea) fie prin difusser electric, uleiurile se amestecă cu vaporii de apă și se difuzează în aer.

Personal, este uleiul pe care îl difuzez aproape în fiecare zi. Îl folosesc și în timp ce lucrez, deoarece lavanda poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale. Nu difuzez doar lavanda ci și în combinații, dar poți dacă vrei mirosul să fie specific ei. Îți va face camera să miroase uimitor și te va face să te simți zen.

2. Roller/ Roll On

Un alt mod de a folosi uleiurile esențiale este local. Rețineți că atunci când utilizați uleiuri local (pe piele), acestea trebuie să fie de grad terapeutic. Majoritatea uleiurilor pe care le găsiți la magazine de produse naturiste, nu sunt de calitate terapeutică și, din punct de vedere tehnic, nu ar trebui să fie folosite pe piele.

O modalitate ușoară de a utiliza uleiurile local este să vă creați propriile amestecuri de sticluțe cu rolă. Adăugați amestecul preferat de uleiuri, întotdeauna adăugați cu un ulei purtător (cum ar fi nucă de cocos, migdale dulci, sâmburi de struguri, măsline etc.) și apoi puteți lua această sticlă mică cu dvs. oriunde.

„Amestecul de relaxare” peste noapte și pentru relaxare, poate fi amestec de lavandă și rozmarin și miroase uimitor. Aplicat după urechi când se apropie seara, este declanșatorul perfect pentru ca mintea să renunțe la toate sarcinile  și să se relaxeze, și să se odihnească.

Cum se face amestecul Wind Down:

  • 1 sticluță cu roll on
  • 10 picături de ulei esențial de lavandă
  • 10 picături de ulei esențial de rozmarin
  • Ulei purtător la alegere
    Adăugați toate ingredientele în sticla cu roll on, sigilați-o și utilizați-o pe punctele de presiune (după urecgi cel mai frecvent)!

3. Sleepytime /Spray odorizant

Următorul mod de a folosi levănțica este să-ți faci propriul spray de casă pentru cameră/pernă/lenjerie. Este super simplu (doar 4 ingrediente) și este un lucru grozav de avut prin casă.

Pulverizarea cu lavandă pe perna de noapte poate fi una dintre rutinele de noapte. Promovează relaxarea, îți duce mintea în zona de somn și miroase uimitor. Dar, din moment ce levănțica poate fi folosită și ca focalizare, am întotdeauna grijă să țin o sticlă din aceasta lângă birou. Doar câteva pulverizări și simt că mă pot întoarce la muncă!

Cum să faci spray-ul de cameră cu lavandă:

  • O sticlă cu pulverizator (folosește pe cele de sticlă)
  • 2 linguri apă de hamamelis
  • Apă filtrată
  • 20 – 30 de picături de ulei esențial de lavandă
    Turnați apa de hamamelis, apa filtrată și picăturile de lavandă în sticlă. Adăugați câteva crenguțe de lavandă proaspătă dacă aveți, dar asta este total opțional. Înșurubați deasupra și apoi scuturați-l puțin pentru a vă asigura că totul este încorporat. De asemenea, veți dori să-l agitați de fiecare dată când îl utilizați.

4. Sare de baie cu lavandă

Putem vorbi despre utilizarea băilor ca o modalitate de a-ți arăta puțină dragoste și trebuie să spun că este una dintre cele mai bune moduri de a te relaxa. Deși cheltuim bani pentru băi cu spumă și/sau săruri de baie, acestea sunt de fapt surprinzător de ușor de făcut acasă! Ai nevoie doar de sare bună, fără iod, recomandabil ar fi sarea Epsom și lavandă și e gata!

Sarea Epsom de fapt nu este deloc o sare, ci este un compus mineral pur de magneziu și sulfat. Sarea Epsom ușurează tensiunea și stresul, ameliorează durerile musculare și crampele, poate, de asemenea, ameliora constipația și ajută la eliminarea toxinelor.

Pentru a face sarea de baie de lavandă, veți avea nevoie de…

  • 2 căni de sare Epsom
  • 10 – 20 picături de lavandă
  • Lavandă proaspătă (opțional, dar frumoasă)
    Amesteca totul intr-un castron sau borcan si depozitează-le intr-un recipient sigilat in baie. Pentru fiecare baie folosește cel putin o cană!

5. Scrub cu zahăr și lavandă

Ultimele noastre moduri de a folosi lavanda este să ne facem propriul scrub cu zahăr. Scruburile cu zahăr sunt unul dintre acele lucruri pe care, din nou, ați putea cheltui bani, dar sunt simplu și rentabil de făcut. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple și pun pariu că deja ai cele mai multe dintre ele în dulap!

Cum se face scrub cu zahăr și lavandă:

  • 1 cană zahăr organic
  • 1/4 cană ulei de migdale dulci (sau ulei la alegere)
  • 10 – 20 picături de lavandă
  • Lavandă proaspătă (opțional)
    Se amestecă totul într-un borcan mic și se păstrează la duș. Utilizați o dată sau de două ori pe săptămână pe tot corpul. Când ați terminat dușul, îndepărtați prosopul și apoi hidratați imediat!

Sper să încercați aceste metode de a folosi uleiul de lavandă și să reflectați asupra faptului cum vă simțiți mai apoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole