Nu exista copil caruia sa nu ii placa sa deseneze, sa nu iubeasca culorile si sa nu le experimenteze. Pentru inceput pot fi peretii, cartile parintilor, parchetul sau agendele, nu conteaza atata timp cat culoarea lasa in urma o dira ce ii impresioneaza pe copii.

Cand ajung sa picteze cu acuarele, este o lume noua, o joaca creativa ce le ocupa timpul, iar daca improvizezi si incerci sa aduci in acel joc si mai multa creativitate, iti vei tine copilul ocupat o mare parte din timp.

Desen cu monturile pumnului

desen cu monturile pumnului
Pentru a realiza desene cu monturile pumnilor, este necesar sa va invatati copilul sa tina pumnul strans, sa bage mana in acuarela, apoi sa isi astearna ideeile creative pe foaia de desen. Desenele pot fi transpuse prin lumea acvatica, ca in acest desen afisat, sau in cea ce crezi ca ii este usor copilului tau sa reproduca.

Stampile din carton

desen stampile din cartondesen stampile din carton
Decupeaza cartoane de diferite marini, pentru a avea diversitate. Apoi baga bucata pe care vrei sa o folosesti in acuarela. Tine cartonul pe verticala, aseala pe hartie, apot trage de el si creaza linii aproape perfecte, intr-o singura directie. Vei crea imagini cu un mare impact vizual.

Desen cu efect de ceara crapata

desen cu efect de ceara crapata
Pentru a putea face un asemenea efect, desenul trebuie facut pe o foaie subtire folosind creione cerate. Desenati ce doriti, noi am ales o floare dupa cum bine vedeti. Pentru ca fundalul sa iese incrucisat, stangeti hartia in pumn, ca atunci cand ati gresit ceva si trebuie sa o aruncati. Apoi adaugati acuarela in nuante inchise peste tot, pentru efectul de crapatura. Clateste desenul cu apa, apoi lasa-l sa se usuce. Il poti calca si cu cu fierul.

Ebru – desenul in apa

desenul in apa
Veti avea nevoie de un recipient cu apa. Dimensiunea recipientului trebuie sa coincida exact cu dimensiunea foii pe care o utilizati. Puteti folosi o tava de copt. V atrebuie acuarela pe baza de ulei, solventi si pensule. Cu aceasta tehnica, veti face mai intai modele pe apa, apoi veti introduce foaia de hartie in apa. Cand o veti scoate(imediat dupa introducere), desenul va ramane imprimat pe hartie.

Foloseste diferite feluri de periute

desen cu periute diferite
Incearca ceva nou, de exemplu fa desene cu peria de curatenie!

Pagini:
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: