Adevarat rasfat pentru papilele gustative, dar si un remediu naturist pentru sanatatea si echilibrul organismului nostru.
Dovlecel umplut cu carne tocata
Ingrediente
– dovlecei (dupa preferinta)
– carne tocata (porc/vita/amestec)
– 2 linguri pasta de tomate
– 1 ceapa
– 3 catei de usturoi
– 1 legatura de patrunjel
– 2-3 linguri de ulei
– sare, piper,
– cascaval
Mod de preparare
Am pregatit mai intai umplutura de carne pentru dovlecei. Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Cand ceapa a devenit usor transparenta, am adaugat carnea tocata si am asezonat cu sare si piper.
Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana a scazut apa lasata de carne. Mai spre sfarsit am adaugat pasta de tomate si usturoiul zdrobit. Dupa ce am oprit focul, am adaugat si patrunjelul tocat. In timp ce carnea era pe foc, m-am ocupat de dovlecel. L-am spalat bine, l-am taiat pe jumatate, apoi le-am scos miezul cu o lingurita.
Dupa ce am scobit dovlecelul, am asezat jumatatile de dovlecel intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le-am umplut cu carne si am presarat cascaval ras deasupra lor.
Am pus apoi tava cu dovlecei umpluti cu carne in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute.
Chipsuri din dovlecei
Ingrediente
– dovlecei (dupa preferinte)
– sare, piper
– cascaval ras
– ulei de masline
Mod de preparare
Cel mai simplu mod: spalam dovleceii, ii feliem si ii intindem pe hartie de bucatarie pentru elimina excesul de apa. Trebuie sa incercam sa feliem dovlecelul in felii egale.
Preincalzim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam feliile de dovlecel, le stropim cu ulei de masline si radem cascaval deasupra. In 10 – 15 minute, trebuie sa fie gata!