12 Beneficii ale consumului de apă caldă cu lămâie

Distribuie

HealthEat Your Greens12 Beneficii ale consumului de apă caldă cu lămâie

Sucul de lămâie este un popular suc citric folosit în băuturile alcoolice, gătitul și coacerea. Dulceața acidulată a sucului de lămâie sporește aroma tuturor felurilor de mâncare. Dar te-ai gândit vreodată să bei apă cu lămâie? Mulți oameni sunt surprinși să afle că apa caldă cu lămâie este incredibil de sănătoasă.

DE CE SĂ BEȚI APĂ CALDĂ CU  LĂMÂIE ÎN LOC DE APĂ RECE?

12 Beneficii ale consumului de apă caldă cu lămâie

Oricare dintre ele are beneficii, dar studiile au constatat că consumul unei băuturi calde este cea mai bună alegere între cele două. Cercetătorii au descoperit că vaporii dintr-un lichid fierbinte măresc mai repede mișcarea mucusului nazal prin cavitățile nazale. Aroma apei de lămâie de pe papilele gustative activează și fluxul mucusului.

În cele din urmă, consumul unui lichid cald în loc de unul rece este mai bun, deoarece lichidul cald pune fluidele în mișcare, mai ales atunci când luptați împotriva unei infecții respiratorii. Așadar, a începe ziua cu o ceașcă de apă caldă cu lămâie pare a fi cea mai bună alegere dintre cele două.

Deci, care este cea mai bună temperatură pentru o băutură caldă? Potrivit unui studiu , băuturile calde sau calde ar trebui să fie cuprinse între 160 grade Fahrenheit și 185 grade Fahrenheit. Deși unii cercetători au considerat că acest lucru este puțin prea cald, recomandând să beți lichide cu o temperatură mai mică de 136-140.

DECI, CUM PUTEȚI SPUNE CÂT DE CALDĂ ESTE APA?

  • Folosiți un termometru pentru lichide. Puteți cumpăra unul din magazinele alimentare sau de bucătărie.
  • O simpla fierbere ajunge de obicei la temperatura adecvată.
  • Când bulele de apă sunt mai mici, apa este mai rece, bulele mari înseamnă apă mai caldă.
  • Poate doriți să răcoriți apa după ce o fierbeți pentru a ajunge la temperatura dorită pentru băutura dvs. caldă.
  • Toată lumea are preferința cât de calde le plac băuturile. Cercetătorii au descoperit că, în funcție de băutură, oamenii au preferințe diferite pentru temperatură. Deci, alegeți căldura, dar asigurați-vă că este suficient de caldă pentru a obține toate beneficiile consumului de apă caldă de lămâie.

12 BENEFICII ALE CONSUMULUI DE APĂ CALDĂ CU LĂMÂIE ÎN FIECARE ZI

1. REDUCE COLESTEROLUL
Lămâile sunt bogate cu acid citric, vitamina C și polifenoli. Polifenolii combat oboseala și scad grăsimea din sânge numită lipide. O lipidă cunoscută se numește colesterol. Lipidele bogate se formează în sânge atunci când mâncați o dietă grasă. Dar condițiile medicale precum diabetul, hipotiroidismul, alcoolismul, bolile hepatice și stresul pot crește, de asemenea, nivelul lipidelor. Consumul de apă caldă de lămâie este un mod simplu de a reduce colesterolul în mod natural, fără efecte secundare. Este atât o metodă sănătoasă, cât și delicioasă pentru a începe ziua în timp ce devii mai sănătos.

2. ÎNCETINEȘTE PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE
Studiile au constatat că consumul de suc de lămâie încetinește procesul de îmbătrânire a corpului. Unul dintre polifenolii primari din lămâi este Eriocitrin, un antioxidant gălbui solubil în apă care se găsește în sucul de lămâie și în cojile de lămâie. Acești polifenoli pot adăuga ani vieții tale. Deci, o cană cu apă caldă de lămâie în fiecare zi seamănă puțin cu băutura din fântâna tinereții.

3. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE FLORA INTESTINALĂ
Același studiu a constatat, de asemenea, că sucul de lămâie vă schimbă mediul intestinal, permițând bacteriilor intestinale bune să înflorească. Consumul de apă caldă de lămâie ajută digestia și vă îmbunătățește sănătatea intestinală. Un intestin sănătos înseamnă că veți avea mai puține balonări și gaze. Când tractul digestiv funcționează așa cum ar trebui, te vei simți mai bine și vei avea mai multă energie.

4. AJUTĂ MUȘCHII ȘI REDUCE INFLAMAȚIA
Consumul de apă caldă de lămâie încetinește declinul țesutului muscular și vă ajută să vă îmbunătățiți mișcarea. Studiile au constatat, de asemenea, că dacă aveți un obicei pe viață de a include suc de lămâie în dieta dvs., reduceți inflamația din corp. Inflamația vă poate afecta arterele, articulațiile și organele. Se crede, de asemenea, că provoacă boli cronice, cum ar fi deteriorarea vaselor de sânge, boli de inimă, boala Alzheimer și diabet.

5. REDUCE ȘANSELE APARIȚIEI PIETRELOR LA RINICHI
Una din unsprezece persoane care locuiesc în Statele Unite suferă de pietre la rinichi. Bărbații le primesc mai des decât femeile. Pietrele la rinichi sunt chinuitoare și, dacă nu sunt îndepărtate, vă pot deteriora rinichii. Este esențial să rămâi hidratat pentru a preveni pietrele la rinichi sau dacă le aveți deja, pentru a vă ajuta corpul să le elimine din rinichi.

Studii recente au descoperit că consumul de sucuri pe bază de citrice, cum ar fi sucul de lămâie, întrerupe formarea pietrelor la rinichi cu doar jumătate de cană de suc de lămâie zilnic în apă caldă, crește citratul de urină din urină pentru a reduce dezvoltarea pietrelor la rinichi.

6. TE AJUTĂ SĂ TRECI PESTE RĂCEALĂ
Sucul de lămâie este plin de vitamina C. Consumul de suc de lămâie cald când aveți o răceală sau o infecție sinusală crește sistemul imunitar al corpului, astfel încât să vă simțiți mai bine mai repede. Apa caldă de lămâie vă poate ameliora congestia prin subțierea excesului de mucus din cavitatea nazală. Vei respira mai natural și te vei simți mai clar. Un studiu a constatat că consumul regulat de vitamina C suplimentară care se găsește în sucul de lămâie vă poate scurta durata răcelii, vă poate limita simptomele de răceală și vă poate împiedica să vă răciți mai mult.

7. CALMEAZĂ SISTEMUL NERVOS
Consumul de apă caldă de lămâie este un mod frumos de a-ți începe ziua. Aroma sa calmantă de citrice îți revigorează și calmează mintea și corpul. Studiile au constatat că mirosul aromei fructului Yuzu, un citric lămâie găsit în Japonia, ameliorează stresul și reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială. Te simți mai alert, mai concentrat și mai pregătit pentru ziua ta.

8. ELIBERAREA DE CONSTIPAȚIE
Acidul din apa caldă de lămâie vă stimulează sistemul de digestie. Pe măsură ce îmbătrânești, nivelul acizilor din intestin scade. Adăugarea de apă caldă de lămâie la rutina zilnică oferă intestinului impulsul suplimentar de care are nevoie pentru a atenua problemele digestive obișnuite, cum ar fi constipația. Lămâia are și fibre sub formă de pectină, care ajută și la reglarea sistemului digestiv.

9. TE MENȚINE HIDRATAT
Consumul zilnic de apă caldă cu lămâie te menține bine hidratat. Un adult mediu ar trebui să bea 30 până la 50 uncii de lichide pe zi, adică aproximativ un litru și jumătate. Apa, sucurile și fructele vă ajută, de asemenea, să vă mențineți hidratat. Fluidele elimină bacteriile din vezica noastră, ajută funcția inimii și creierului. Rămâneți hidratat vă va ajuta și țesutul muscular și pielea.

10. TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI
Consumul zilnic de apă caldă cu lămâie vă poate stimula metabolismul. Un metabolism bine funcționat vă ajută să păstrați greutatea suplimentară. Sucul de lămâie este scăzut în grăsimi și sărace în calorii. Deoarece nu are cofeină, nu veți avea nervozitatea pe care o puteți obține cu prea multă cafea. Consumul de apă caldă de lămâie toată ziua te poate ajuta să nu mănânci la fel de multă mâncare, deoarece te vei simți mai plin.

11. ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE RESPIRAȚIA
Sucul de lămâie ucide în mod natural mirosurile. După ce mâncați, beți o cană cu apă caldă de lămâie pentru a vă ajuta digestia și a vă scăpa gura de mirosuri nedorite. Lămâile stimulează salvia, oprind gura uscată, vinovatul respirației urât mirositoare. Sucul de lămâie ucide, de asemenea, bacteriile care pot crește în gură sau pe limbă.

12. ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTE PIELEA
Citricele precum lămâile și portocalele sunt ambalate cu vitamina C, un antioxidant natural. Un studiu a constatat că antioxidanții promovează pielea sănătoasă și pot reduce ridurile. Vitamina C îmbunătățește, de asemenea, formarea de colagen, care vă menține pielea moale și flexibilă. Această vitamină puternică este, de asemenea, cunoscută pentru a lupta împotriva radicalilor liberi care vă afectează pielea și corpul. Consumul de apă caldă de lămâie vă crește nivelul de vitamina C, astfel încât pielea dvs. va fi fără riduri și sănătoasă.

REȚETĂ CALDĂ DE BĂUTURĂ CU APĂ DE LĂMÂIE

Folosiți întotdeauna suc proaspăt de lămâie pentru băutura caldă de lămâie în locul sucului artificial de lămâie dintr-o sticlă. Sucul de lămâie îmbuteliat conține aditivi și conservanți pentru a menține sucul proaspăt. Este mai sănătos să le evitați ori de câte ori este posibil. Păstrați o pungă de lămâi proaspete în frigider, astfel încât să puteți face apă caldă de lămâie oricând aveți nevoie de ea. Dacă nu dețineți un storcător manual de lămâie, cumpărați-vă unul. Storcatoarele de lămâie facilitează extragerea ușoară a sucului de la lămâi fără risipă.

Strângeți sucul de la una sau două lămâi coapte într-o cană cu apă caldă. Se amestecă amestecul pentru a amesteca bine apa și sucul de lămâie. Pentru un plus de aromă de lămâie, aruncați o felie de lămâie.

NU VĂ PLAC BĂUTURILE CALDE? ÎNCERCAȚI ACESTE CUBURI DE GHEAȚĂ DE LĂMÂIE.

Un alt lucru distractiv de făcut este să ții la îndemână cuburi de gheață congelate cu suc de lămâie. Strângeți niște suc proaspăt de lămâie în tava congelatorului cu cuburi de gheață. Lipiți-vă în congelator. Pur și simplu scoateți tava cubului de gheață și aruncați un cub de gheață de lămâie într-o cană cu apă caldă. Este posibil să trebuiască să încălziți puțin apa dacă devine prea rece din cubul de gheață cu lămâie. De asemenea, mărunțiți coaja de lămâie și păstrați-o în recipiente la congelator. Adăugați coaja solată la supe, produse de patiserie sau tocănițe pentru o aromă suplimentară de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole