10 trucuri de bucătărie inteligente pe care trebuie să le încercăm cu toții

Distribuie

HealthCulinar10 trucuri de bucătărie inteligente pe care trebuie să le încercăm cu...

Potrivit unui sondaj, adulții din ziua de azi petrec doar aproximativ o oră pe zi pentru a pregăti toate cele 3 mese.

Este cu 45 de minute mai puțin în comparație cu timpul pe care generațiile mai în vârstă îl petreceau în bucătărie.

Iar cele 3 motive principale pentru care oamenii gătesc mai repede în zilele noastre sunt lipsa de timp, abilitățile culinare și faptul că lucrează până târziu.

1

Utilizarea dosului a unui cuțit pentru a tăia usturoiul

usturoi

Acest hack de pe TikTok tocmai ne-a informat că am tocat usturoiul în mod greșit. În loc să folosiți lama ascuțită a unui cuțit, întoarceți-l și folosiți în schimb partea neascuțită. Cuțitele ascuțite tind să strivească mai mult alimentele, ceea ce poate fi bine dacă vrei să obții un piure de usturoi.

2

Pre-tăiați untul sau margarina pentru acces rapid

unt

Iată următorul lucru cel mai bun de la pâinea feliată – untul feliat! Acest colaj foto ne învață un truc grozav pentru a face felii individuale de unt pe care le putem lua cu ușurință pentru un mic dejun rapid și energizant.

Primul pas este să tăiem bucăți mici de pergament sau hârtie cerată. Apoi, împăturiți-le în jurul capătului ascuțit al cuțitului, faceți felii subțiri și lăsați hârtia în urmă. Și, înainte să vă dați seama, veți avea bucățile de unt gata de utilizare.

3

Folosiți o tavă de brioșe pentru rețete de taco și tortilla.

taco

Simplificați pregătirea pentru următoarea „noapte taco” cu acest truc. Folosiți partea de jos a unei forme de brioșe pentru a menține cojile crocante de taco în poziție verticală. Împingeți cochiliile între ele pentru a le umple mai ușor.

De asemenea, puteți folosi tava de brioșe răsturnată pentru a modela și a vă face propriile boluri de tortilla sau de salată de taco. Folosiți doar degetele pentru a presa tortilla plată între cupele răsturnate până când acestea formează un bol. Bagă-le în cuptor și coace-le până când sunt crocante și aurii. Apoi adăugați umplutura și serviți!

4

Îndepărtați semințele cu o lingură de înghețată.

mere

Deci, iată care este „scoopul” – puteți folosi de fapt un scooper de înghețată pentru a curăța un măr (așa cum este ilustrat mai sus). Această unealtă este, de asemenea, cea mai bună alegere pentru a îndepărta semințele și dintr-un dovleac sau dovleac. Deoarece marginea sa este mai ascuțită decât o lingură obișnuită, taie mai bine prin chestiile lipicioase, iar curba sa mai adâncă va prinde și mai multe semințe.

5

Tăiați ciupercile mai repede folosind un feliator de ouă.

ciuperci-feliate

Acest instrument vă va ajuta să obțineți chiar și felii pentru o prezentare mai impresionantă. După ce spălați ciupercile și tăiați partea de jos a tulpinilor, puneți o bucată pe feliator și poziționați-o în funcție de cum doriți să fie tăiată – vertical sau orizontal. Apoi apăsați feliatorul în jos, la fel cum ați face-o cu un ou. Această metodă este eficientă și pentru tăierea altor alimente, cum ar fi măslinele, brânza, kiwi, căpșunile și morcovii.

6

Separați ușor frunzele și tulpinile cu ajutorul unei strecurătoare.

frunze-busuioc

Există o modalitate mai ușoară de a obține toate frunzele fără a fi nevoie să le smulgem individual de pe tulpini. Avem nevoie doar de o strecurătoare sau de linguri de paste cu găuri de măsurare în mijloc. Trebuie doar să introducem tulpina prin una dintre găuri, să o tragem cu grijă din cealaltă parte și gata! Strecurătoarea va desprinde frunzele pentru tine.

7

Salvează orezul ars cu o felie de pâine albă.

orez

Cu toții suntem obligați să ne confruntăm cu orez ars la un moment dat în viața noastră (nu vă faceți griji, se întâmplă și celor mai buni dintre noi). Și chiar dacă este doar partea de jos care este prea prăjită sau înegrită, poate afecta gustul orezului perfect gătit din jurul ei.

În loc să aruncați totul și să pregătiți o nouă porție, puteți totuși să o salvați pe aceasta punând o felie de pâine albă deasupra și lăsând-o timp de 5-10 minute. Pâinea va absorbi gustul și aroma arsă, așa că veți putea servi în continuare restul orezului. Aveți grijă doar să nu scobiți partea prăjită de la bază.

8

Tăiați mai repede ierburile, rulându-le mai întâi.

O perioadă prea lungă de timp pentru a tăia ierburile proaspete poate stoarce toate sucurile bune pe planșetă. Iată deci o modalitate de a tăia rapid ierburile cu frunze mari (cum ar fi busuiocul și salvia) în bucăți subțiri. Pur și simplu stivuiți-le, rulați-le împreună și tăiați-le transversal pentru a obține fâșii fine, ca niște panglici.

Sfat suplimentar: Păstrați ierburile tocate în plus, stocându-le în tăvițe pentru cuburi de gheață. Adăugați puțin ulei de măsline la fiecare bloc înainte de congelare, iar când este timpul să le folosiți, aruncați „gheața” în tigaie.

ierburi-pentru-congelator

9

Îndepărtați petele de mâncare cu ajutorul luminii solare sau al altor ingrediente.

tocător

Economisiți timp pentru a curăța petele dificile de pe plăcile de tăiat lăsându-le afară și lăsând natura să facă treaba în locul dumneavoastră. Pur și simplu puneți placa într-un loc în care să fie lovită de lumina directă a soarelui. Razele ultraviolete de la soare vor descompune moleculele și legăturile chimice ale petelor până când acestea se vor dezintegra practic.

În cazul în care nu aveți acces la lumina directă a soarelui, merită să încercați aceste hack-uri virale de pe TikTok. Petele de pe plăcile de tăiat din lemn pot fi îndepărtate prin presărarea de sare pe ele înainte de a freca suprafața cu o lămâie. Pentru cele din plastic, un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet, plus frecția bună și veche de lămâie, va rezolva problema.

10

Curăță creveții cu o furculiță.

decojire-creveti

Decojirea creveților poate fi o sarcină plictisitoare și murdară. Dar, după cum se pare, o furculiță ne poate ajuta să scoatem carapacea și să de-veinăm în același timp. Așa cum este instruit în acest tutorial video, după ce ați scos capul crevetelui, înfigeți unul dintre muchiile furculiței în partea venoasă, treceți-o prin carapace și trageți de ea. Ușor-ușor!

Ce sarcină de bucătărie sau de gătit crezi că îți ia prea mult timp și trebuie „hăcuite”? Aveți alte trucuri eficiente pe care le putem adăuga la această listă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole