Unghii sanatoase

De cele mai multe ori afectiunile unghiilor ne ofera indicii despre sanatatea organelor interne. De exemplu, unghiile fragile semnalizeaza de cele mai multe ori o deficienta nutritionala. Cu cat evitam mai mult aceste afectiuni, cu atat ne va fi mai greu sa le mentinem sanatoase!

  • Acorda atentie cuticulelor!

Stim cu siguranta ca in ziua de astazi majoritatea persoanelor prefera sa isi impinga cuticula si da- acest lucru este mai sanatos decat taierea acestora. Impingand regulat cuticula, evitam ruperea si sangerarea, care ne poate afecta intreaga unghie.

  • Pentru unghii puternice, ia vitamina E cu biotina!

S-a demonstrat recent ca vitamina E in combinatie cu biotina are o reactie foarte buna in privinta insanatosirii unghiilor. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

  • Pileste-ti unghiile corect!

Pentru a pili unghiile corect este necesar sa ducem pila doar intr-o singura directie. Pilirea inainte si inapoi este haotica si va afecta unghiile. Se vor exfolia si se vor rupe foarte repede.

  • Maseaza-ti unghiile!

Masajul facut unghiilor va stimula circulatia sangelui. Le va mentine puternice si stralucitoare si le va influenta cresterea.

  • Hidrateaza-ti unghiile!

Pentru a ne pastra unghiile hidratate, cel mai probabil indicat si cunoscut este ueiul de ricin. Acesta contine vitamina E si este extrem de bun si pentru cuticule. Tot pentru hidratare este buna si vaselina. Aplicata in fiecarea seara inainte de culcare, ne va mentine unghiile hidratate pentru o perioada destul de indelungata.

  • Aeriseste-ti pantofii!

Incaltamintea cu umezeala poate favoriza aparitia infectiilor fungice. Pentru a evita acestea, ne putem procura sray-uri speciale sau pur si simplu ii scoatem ”la aerisire”.

  • Poarta  doar soseste din bumbac 100%!

Bumbacul nu retine umezeala si in acest fel te va proteja impotriva infectiilor.

  • Aplica lac transparent sau orice oja!

Am crescut cu ideea ca oja ne mananca calciul din organism! Asa spunea mama, chiar si cand aveam varsta de 16 ani. Inca nu s-a dovedit acest lucru, dar cert este ca lacul iti va proteja unghi.

  • Nu folosi acetone pe baza de formaldehida!

Acetona normala care o folosim, ne usuca unghiile si chiar nu ne dam seama. Pentru a ne pastra unghiile hidratate, este bine sa folosim acetone pe baza de acetat.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: