10 motive pentru care ar trebui sa ne imbratisam mai des!!!

Distribuie

HealthLifeHacks10 motive pentru care ar trebui sa ne imbratisam mai des!!!

Dupa cum se pare, nu numai ca imbratisarile ne fac sa ne simtim mai bine, de asemenea au foarte multe efecte pozitive asupra mintii si asupra corpului noastru. Acest fenomen a fost mult timp si inca este studiat de oamenii de stiinta. Hai sa vedem de ce sunt in stare aceste imbratisari:

Imbratisarile ne intaresc sistemul imunitarImbratisariImbratisarile care dureaza peste 20 de secunde sau chiar mai mult, au un efect terapeutic, care afecteaza in mod pozitiv corpul noastru si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor.

Ne face sa ne gandim mai putin la mancare si ne ajuta sa ne mentinem in formaImbratisariImbratisarile transmit sprijin si empatie. Acest lucru face sa ne simtim iubiti si ne ajuta sa suprimam dorinta de a umple golul emotional cu alimente gustoase, dar nesanatoase.

Incetineste procesul de imbatranireImbratisariPentru reducerea nivelului de stres si combaterea proceselor inflamatorii, imbratisarea face ca mecanismele naturale de imbatranire a corpului nostru, sa ruleze intr-un ritm mai lent.

Ne ajuta sa fim mai vigilenti si ne creste vitalitateaImbratisari
 Imbratisarea imbunatateste starea de spirit si ne ajuta sa ne reincarcam bateriile pentru o zi fructuoasa si plina de evenimente grele de munca.
Ne ajuta sa depasim circumstantele dificileImbratisari
Incarcate cu energie pozitiva, corpurile noastre  vor depasi sigur dificultatile si vor gasi intotdeauna o cale de iesire din cele mai grele situatii.
 Ne simtim mai fericitiImbratisari
Cand corpurile noastre provoaca o invaluire a emotiilor, secreta in mod activ hormonul oxitocina care ne umple de un sentiment de bucurie si ajuta la intarirea legaturii emotionale intre partenerii sau membrii unei familii.
Ne ajuta sa depasim depresiaImbratisari
 Imbratisarea, nu numai ca reduce sinteza de cortizol, hormonul de stres, dar de asemenea, creste secretia de serotonina, care este asociata cu buna stare de spirit si ne da un sentiment de fericire. Toate acestea servesc pentru a ne calma sistemul nervos si pentru a imbunatatii starea noastra generala emotionala.
Are un efect ”calmant” asupra sistemului nervosImbratisari Imbratisarea sau actul cuprinderii are o mare influenta de amortire atat asupra inimii cat si asupra sistemului nervos. Prin imbratisarea reciproca, determinam nervii nostri sa se relaxeze, ne debaraseaza de stresu si de tensiunea acumulata.
Ne creste stima de sine
ImbratisariImbratisarile ne fac sa ne simtim in siguranta. Ne ajuta sa trecem peste sensibilitati, temeri si incertitudini. O astfel de reactie este parte din instinctele noastre, ne ajuta la nivel subconstient, oferind suport atunci cand ne confruntam cu diferite dificultati in viata.

Ne ajuta sa exprimam sentimente ce nu pot fi ”exprimate in cuvinte”ImbratisariImbratisarea este un mod universal de a ne exprima grija, dragostea si sprijinul pentru cei dragi, idiferent de limba care se vorbeste!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole