10 curiozități senzaționale despre numărul 6

Distribuie

InspirationInspiratie10 curiozități senzaționale despre numărul 6

De-a lungul timpului, oamenii au atribuit multe fapte numerelor.

Numerologia, superstițiile, datele importante și atât de multe alte lucruri se agață de diverse numere, ceea ce, în unele cazuri, le conferă o mare semnificație!

Astăzi, să aruncăm o privire la zece lucruri senzaționale despre numărul șase.

  1. Numărul șase este perfect. Ei bine, un număr perfect, oricum. Un număr perfect este un număr care este egal cu numerele cu care poate fi împărțit. În cazul numărului șase, acesta poate fi împărțit la unu, doi și trei. Dacă le adunăm, rezultă numărul șase, care este cel mai mic număr perfect.
  2. Atât prefixul hexagonal, cât și sexul pot fi folosite pentru a desemna numărul șase. De exemplu, un sextet este un grup de șase muzicieni, în timp ce un hexagon are șase laturi. Motivul pentru care folosim atât hex-, cât și sex- este că provin din greacă și latină. În latină, șase este sex, în timp ce în greacă șase este hexagon.
  3. Dacă sunteți un fan al matematicii, pregătiți-vă pentru cel mai sexy termen matematic din toate timpurile – prime sexy. Primii sexi sunt doi primi diferiți care au o diferență de șase numere, cum ar fi cinci și unsprezece.
  4. Cea mai comună formă a unui zar este un cub cu șase fețe, care, după cum îi spune și numele, are șase fețe. Acest lucru se datorează faptului că este un cub, iar toate cuburile trebuie să aibă șase fețe identice. Un alt nume pentru o formă cu șase fețe este hexaedru.
  5. Există, fără să fie surprinzător, multe formații diferite care folosesc numărul șase în numele lor. Printre acestea se numără You Me At Six, Six Organs Of Admittance, Electric Six, Six on Six și Vanity Six!
  6. O brazdă este o unitate de măsură folosită atât în cadrul măsurătorilor americane, cât și în cele imperiale și este egală cu șase picioare (1,828 m). Cea mai frecventă utilizare a brazilor este atunci când se măsoară adâncimea apei, dar nu este o unitate de măsură acceptată la nivel internațional. Deși nu mai este la fel de des folosită în zilele noastre, a fost unitatea cea mai frecvent utilizată pentru măsurarea adâncimii apei de-a lungul istoriei lumii anglofone.
  7. Multe instrumente diferite au o legătură cu numărul șase. Oricine a pus mâna pe o chitară și a cântat Wonderwall ar trebui să știe că chitarele standard au șase corzi. Multe instrumente de suflat din lemn au, de asemenea, șase găuri găurite în ele.
  8. Sute de milioane de hexagoane pot fi găsite în mod natural în întreaga lume și sub nasul nostru! Unde, ați putea întreba? În fagurele de miere! Dintr-un motiv oarecare, albinele sunt absolut obsedate de hexagoane și își umplu stupii cu faguri de miere hexagonali.
  9. August era a șasea lună în calendarul roman antic și avea un alt nume. Pentru că era a șasea lună, a fost numită în mod corespunzător Sextilis (amintiți-vă că în latină, sextil înseamnă șase). Apoi a venit Iulius Caesar și a adăugat iunie și iulie, dând Sextilis înapoi și dându-i un alt nume.
  10. Acceptăm în mod obișnuit faptul că noi, ca oameni, avem doar cinci simțuri – mirosul, gustul, vederea, atingerea și auzul. Acestea fiind spuse, dacă se spune că cineva simte lucruri cu mintea în loc de simțurile fizice, se spune că are al șaselea simț. Cunoscut și sub numele de percepție extrasenzorială, persoanele cu această afirmație pot simți lucruri pe care alții nu le-ar simți în mod normal, ceea ce le conferă o conștiință sporită.

Matematica nu minte; șase este cu adevărat un număr perfect, și nu doar în sens matematic! Oricine este un fan al jocurilor de masă iubește numărul șase, deoarece este cel mai bun număr pe care îl poți arunca.

Toate acestea sunt bune și frumoase, dar cel mai tare lucru este probabil încă faptul că fagurele de miere este făcut din forme perfecte cu șase fețe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole