10 cele mai fericite țări din lume

Distribuie

InspirationInspiratie10 cele mai fericite țări din lume

Lucrurile au devenit dificile, de la micile moduri în care trăim zi de zi până la modul în care funcționează lumea noastră în ansamblu. Evenimentele din ultimii ani au schimbat viețile tuturor, în special odată cu apariția COVID-19. Acesta este motivul pentru care oamenii își pun întrebarea „Care este cea mai bună țară în care să trăiești acum?

În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite examinează starea fericirii la nivel mondial și publică Raportul mondial al fericirii. Acest lucru se face prin clasificarea celor 156 de țări în funcție de gradul de realizare a cetățenilor lor cu privire la cât de fericiți sunt. Înainte de apariția COVID-19, raportul a acordat o atenție deosebită mediilor care afectează fericirea, cum ar fi mediile naturale și sociale. Cu toate acestea, raportul recent este diferit din cauza pandemiei. Deși sondajul Gallup World Poll este încă utilizat, este încă esențial să se ia în considerare legătura dintre bunăstare și pandemie și guvernul și publicul. Datele au arătat semne mari de reziliență și importanța conexiunii sociale.

Mai jos sunt prezentate cele mai fericite 10 țări din lume.

Cuprins
10

Austria

Austria

De la lacurile imaculate, arhitectura excepțională, cultura remarcabilă, până la peisajele capricioase și covrigii detectabile, nu e de mirare că Austria a ajuns în top 10! Există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în acest loc încântător, cum ar fi; schiatul și snowboardingul în Alpii cu zăpadă limpede și vizitarea Vienei pentru a vedea splendida operă clasică pe care o oferă cu mândrie. Fără îndoială, acesta este unul dintre cele mai bune locuri de luat în considerare dacă doriți să experimentați un mediu nou și este considerată una dintre țările pe care călătorii trebuie să le viziteze pe glob.

9

Noua Zeelanda

Noua Zeelanda

Cercetările arată o corelație între fericire și spațiile în aer liber, motiv pentru care nu este o surpriză să vedem Noua Zeelandă pe această listă. Noua Zeelandă nu oferă doar vârfuri muntoase spectaculoase, activități aventuroase și o coastă rectilinie de plaje uimitoare. Oferă, de asemenea, o comunitate sigură, cu ajutorul conducerii fenomenale și a reacției onorabilului prim-ministru Jacinda Ardern la virusul COVID-19, toate acestea contribuind la fericirea eminentă a kiwi-ilor din această țară.

8

Norvegia

Norvegia

Numită anterior „cea mai fericită țară” în 2017. Ce nu este de îndrăgit la această țară cu peisajele sale de suflet care uimesc fiecare călător în acest loc? Norvegia este o țară cu un pachet complet care cuprinde orașe cosmopolite, peisaje accidentate și o țară cunoscută pentru standardul său ridicat de confort, care include un sistem de asistență socială rafinat și un sentiment de satisfacție și mulțumire. De aceea, nu este deloc surprinzător modul în care această țară și-a făcut loc pe listă.

7

Germania

Germania

Germanii sunt cunoscuți anterior ca fiind „cel mai puțin stresat” popor de pe pământ, iar țara este populară pentru frumusețea sa naturală, orașele sofisticate și atracțiile istorice impresionante. Această țară este considerată una dintre țările ideale pentru a vizita și a trăi în Europa.

6

Suedia

Suedia

Suedia este dotată cu locuri naturale uimitoare, cum ar fi ghețarii reci și maiestuoși și arhipelagurile azurii, alături de capitala sa sofisticată, situată în Stockholm. În timpul pandemiei, Suedia este cunoscută pentru că are un sistem de asistență socială remarcabil – abundând în beneficii la locul de muncă și de asistență medicală.

5

Olanda

Olanda

Morile de vânt din Kinderdijk, câmpurile de lalele și satele cu canale – acestea sunt doar câteva dintre numeroasele lucruri care ne vin în minte atunci când ne imaginăm Olanda. Această națiune este cunoscută pentru Amsterdam și reprezintă o atracție deosebită pentru iubitorii de artă și istorie, cu parcurile sale naționale impresionante și văile care îți taie respirația. Există nenumărate lucruri pe care Olanda le poate oferi oamenilor pentru a le explora, motiv pentru care face parte, fără îndoială, din lista celor mai fericite locuri.

4

Elvetia

Elvetia

Elveția a fost considerată cea mai fericită țară de pe glob în 2015. În prezent, această țară continuă să fie unul dintre cele mai vesele locuri din lume. Elveția este cunoscută pentru farmecul său natural, cu Lacul Geneva, Eiger și Matterhorn, precum și Alpii elvețieni. În 2020, un raport a sugerat că există o legătură directă între fericire și spațiile verzi, ceea ce explică de ce această țară se află în top 5 al listei. Este, de asemenea, patria ciocolatei delicioase, ceea ce o face și mai irezistibilă pentru dragoste.

3

Danemarca

Danemarca

Această țară a câștigat titlul de cea mai fericită țară în 2012, 2013 și 2016. În ciuda faptului că nu a fost în top în acest an, a ajuns totuși în top 3, ceea ce înseamnă că încă este capabilă să mențină fericirea poporului său. Poporul danez este popular pentru perspectiva lor de viață ușoară. Copenhaga, capitala sa, este, de asemenea, inclusă în lista celor mai locuibile orașe de pe Pământ. De la linia de coastă captivantă până la popularul parc de distracții Tivoli, nu veți rămâne niciodată fără modalități de a vă distra în această țară.

2

Islanda

Islanda

Islanda este o altă țară care a reușit să se afle de mai multe ori în topul celor mai fericite locuri de pe pământ în trecut. Nenumărați călători iubitori de natură se îndreaptă spre locurile dramatice și dealurile verzi ale țării, ceea ce a dus la creșterea turismului în ultimii ani. În plus, este un loc minunat pentru a vedea uluitoarea și magica Aurora Boreală.

1

Finlanda

Finlanda

Acest lucru nu mai este o surpriză, deoarece această țară a fost desemnată în mod constant, timp de patru ani consecutivi, drept cea mai fericită țară în care se poate trăi pe pământ. Locuitorii națiunii s-au declarat foarte mulțumiți și încrezători că trăiesc într-o țară în care oamenii au grijă unii de alții.

Acest tărâm al frumuseții sălbatice și al emoției este iubit de atâta timp cu numeroasele lucruri pe care le oferă călătorilor și oamenilor săi. Puteți schia sau face snowboard în stațiunile sale precum Ruka, Levi și Saariselka, puteți încerca drumeții în Parcul Național Riisitunturi sau puteți gusta bucătăria locală în Helsinki. Vreți să experimentați fericirea pe care o poate oferi această țară?

Raportul arată că numărul țărilor scandinave și nordice din listă este foarte mare. Factorul crucial pe care acestea îl au în comun la nivel cultural este sentimentul de încredere, coeziunea socială și sentimentul de comunitate. În general, COVID-19 nu a fost un factor principal în evaluarea fericirii personale a participanților, așa cum reiese din raport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole